אנחנו חיים בעידן של פייק ניוז, אנחנו יודעים, וכבר מזמן התרגלנו לא להאמין לכל דבר שאנחנו קוראים, אבל מודים ומתוודים - הידיעה הזאת שרצה לאחרונה ומטילה ספק בפרי האהוב עלינו, במושיע שלנו בקיץ הנוכחי ובאחת מיצירות הפאר של הטבע - הצליחה להלחיץ אותנו. 

על מה מדובר? על הבקע הקטן, הסדק, החלל הצר שלפעמים מגלים כשפותחים אבטיח. כולנו נתקלים בכזה מפעם לפעם, ומעולם לא התעכבנו על כך יותר משנייה ורבע. אבל אותה ידיעה שהגיעה אלינו מכמה כיוונים טוענת שהבקע הזה עלול להיות סימן לכך ש"האבטיח הופק בדרכים סינתטיות או שאולי הוזרקו לו כימיקלים. אם תאכלו את זה, אתם עלולים לפתח גידולים ולסבול מבעיות נוירולוגיות, בהן קשה מאוד לטפל", לא פחות.

אז פנינו למשרד החקלאות, ושם הרגיעו אותנו טוב טוב: בישראל, מסתבר, אין כלל גידול בהנדסה גנטית (שזו המשמעות של אותן דרכי ייצור סינטטיות, שמהן הזהירה הידיעה). אז מאיפה מגיעים החללים בפרי? בדרך כלל הם פשוט תוצאה של הבשלת יתר, ואם האבטיח נראה ומרגיש בסדר - אתם יכולים לאכול ממנו ללא חשש. וכל השאר? פייק ניוז מהזן הנחות ביותר.

ואם בכל זאת נתקלתם באבטיח עם בקע ואתם מרגישים שהוא טיפה מעבר לשיא - אנחנו רוצים להזכיר לכם את המתכון הנהדר הזה לסורבה אבטיח טבעי

שתהיה עונת אבטיחים טעימה ורגועה לכולנו.