החמין של סימה (צילום: משק 8)
החמין של סימה, עם מנגולד ועשבים | צילום: משק 8

החמין של סימה

המרכיבים:
שמן לטיגון
1 בצל גדול
1 כרשה
בצל ירוק
4 שיני שום קצוצות
1 מנגולד טרי / חבילת מנגולד קפוא
צרור עלי פטרוזיליה
צרור עלי כוסברה
צרור עלי סלרי
שורש סלרי
כוס ורבע שעועית לבנה, שהורשתה לילה לפני במים
2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לשמיניות
600-800 גרם בשר כתף /צלי כתף / עוף
קישקע
מלח
פלפל שחור
כורכום
פפריקה
קינמון

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצל, הכרשה והבצל ירוק בשמן עד להזהבה, ומוסיפים את השום.

2. קוצצים את עלי המנגולד כמה שיותר דק, מוסיפים לתערובת וממשיכים לטגן.

3. מוסיפים פטרוזיליה, כוסברה, סלרי, ושורש סלרי, מערבבים ומטגנים עוד קצת.

מוסיפים מים לכיסוי, את השעועית הלבנה שהושרתה, תפוחי האדמה והבשר. מתבלים במלח, פלפל שחור, כורכום, פפריקה וקינמון.

4. מבשלים על אש גבוהה עד רתיחה ואז מורידים את האש וממשיכים לבשל סך הכל שעה. מוסיפים את הקישקע עטוף בנייר כסף, ומכניסים לתנור לכל הלילה (לפחות 8 שעות) על 120 מעלות.

החמין של אלון
הצ'ולנט של אלון. עם הרבה בשר

הצ'ולנט של אלון

המרכיבים:
שמן זית
2 בצלים, קצוצים
2 גזרים, קצוצים
500 גרם שעועית לבנה גדולה (שהושרתה במים לילה לפני)
500 גרם גריסים
2 עצמות מח של בקר
2 ק"ג נתח שפונדרה
8 תפוחי אדמה שלמים, קלופים
8 ביצים
2 ראשי שום שלמים
ענף רוזמרין
צרור קטן של פטרוזיליה
צרור קטן של שמיר
מלח
פלפל שחור
מקל קינמון
2 כפות דבש
קישקע

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול מטגנים בשמן זית את הבצלים והגזרים, עד הזהבה. מוסיפים את השעועית והגריסים.

2. מניחים מעל את עצמות המח ונתח השפונדרה. על הבשר מניחים את תפוחי האדמה והביצים, מעליהם את השום, הרוזמרין, הפטרוזיליה והשמיר.

3. יוצקים מים עד כיסוי, מתבלים במלח, פלפל שחור, מקל קינמון ודבש. מרתיחים, וממשיכים בבישול של כשעה, על אש נמוכה.

4. מכסים את פתח הסיר בנייר אפייה, מניחים מעל הנייר קישקע, אוטמים את הסיר בנייר אלומיניום ומעבירים לתנור בחום של 100 מעלות, למשך הלילה. מומלץ לבדוק מדי מספר שעות ולהוסיף נוזלים במידת הצורך.

החמין הצמחוני של לימור

חמין קל לעיכול, טעים ביותר ועשיר בחלבון מהצומח

המרכיבים (ל-4-6 אנשים):
4 בצלים, מקולפים וחצויים
ראש שום חצוי לאורכו
4 בטטות, קלופות וחצויות
3 תפוחי אדמה, מקורצפים וחצויים
4-5 ארטישוק ירושלמי, מקולף
2 גזרים, שטופים וחצויים לאורכם ולחצי
חצי כוס מש (מושרה לילה לפני)
חצי כוס שעועית אדומה / מנומרת / לבנה (מושרית לילה לפני)
חצי כוס גריסי פנינה
2-3 לפתות קטנות, קלופות
מלח
פלפל שחור גרוס
פפריקה מתוקה
קימל טחון
רבע כוס סילאן תמרים טהור
2 כפות סירופ רימונים

אופן ההכנה:

1. מטגנים קלות בשמן זית את הבצלים החצויים. מוסיפים את כל שאר הירקות ומערבבים. מוסיפים את התבלינים, ומערבבים שוב.

2. מסננים את הקטניות ממי ההשרייה ומוסיפים לסיר. את גריסי הפנינה מעבירים לשקית בד ומכניסים לסיר. מוסיפים מים עד שלושת רבעי גובה הסיר, מוסיפים סילאן וסירופ רימונים ומביאים לרתיחה.

3. בודקים תיבול ומנמיכים את האש למינימום למשך 6 שעות לפחות או מעבירים לסיר חשמלי. בודקים אחרי כמה שעות ואם יש צורך מוסיפים מים.

החמין של ליאורה (צילום: משק 8)
החמין של ליאורית. המון קטניות | צילום: משק 8

החמין של "ליאורית"

המרכיבים:
250 גרם שעועית לבנה (מושרית במים למשך הלילה, כדאי להחליף את המים מדי פעם)
250 גרם שעועית חומה (מושרית במים למשך הלילה, כדאי להחליף את המים מדי פעם)
250 גרם חומוס (מושרה במים למשך הלילה, כדאי להחליף את המים מדי פעם)
בצל
10 תפוחי אדמה בינוניים, שלמים ומקולפים
מלח
פלפל שחור
פפריקה אדומה
2 ק"ג בשר שפונדרה עם עצם
2 עצמות מוח
500 גרם חיטה
שזיפים שחורים, מגולענים
מעט דבש

אופן ההכנה:

1. מניחים בתחתית סיר שעועית וחומוס. במרכז הסיר מניחים בצל על קליפתו חתוך בקצוותיו (הבסיס והגבעול), מוסביבו תפוחי אדמה. מעל הכל מפרזים מלח, פלפל ופפריקה.

2. מניחים על על תפוחי האדמה את הבשר ועצמות המוח וגם מפזרים מלח, פלפל ופפריקה. מוסיפים מים לכיסוי, מעבירים לאש ומרתיחים. מנקים את הקצף שהצטבר ומוסיפים ביצים קשות (כמספר האנשים, אפשר עד 8).

3. שוטפים את החיטה במים ומיבשים. מניחים אותה בשקית קוקית, מוסיפים מלח, פלפל ושמן, יוצרים עם קיסם הרבה חורים (על מנת שהנוזלים מהסיר יכנס פנימה) ומניחים את השקית בסיר. מוסיפים שזיפים ודבש.

4. מבשלים על אש נמוכה למשך כל הלילה. מי שמעדיף תנור - מבשלים את תכולת הסיר על אש בינונית ומעבירים לתנור על חום של 100 מעלות למשך הלילה. 

החמין של "דינולה"

המרכיבים:
3 בצלים בינוניים
1 1/2 ק"ג בשר שריר, או שפונדרה
1 כוס שעועית (מושרית במים ללילה)
1 כוס חיטה שטופה ומסוננת או גריסים (הוראות בהמשך)
3 עצמות בקר עם מוח
5-6 תפו"א (לפי כמות הסועדים)
5-6 ביצים (לפי כמות הסועדים)
3תמרים / שזיפים
3 כפות סילאן או דבש
הל
ציפורן
קינמון
אניס

אופן ההכנה:

1. קוצצים את הבצל, ומטגנים אותו בסיר גדול וכבד עד הזהבה. מוסיפים את הבשר ומטגנים על אש חזקה מכל הצדדים.

2. מוסיפים שעועית, חיטה ותבלינים. מכסים במים רותחים ומביאים לרתיחה.

3. מוסיפים את שקית החיטה / גריסים (הוראות הכנה בהמשך) ומסביב את תפוחי האדמה והביצים. אם יש צורך מוסיפים עוד מים עד לחצי גובה השכבה העליונה. מביאים שוב לרתיחה ומבשלים כ-30 דקות על אש קטנה.

4. מחממים תנור לחום נמוך מכניסים את הסיר למשך הלילה. לא לשכוח לבדוק את מפלס המים לפני השינה וגם בבוקר.אם אתם מתכננים את הארוחה לשעות הצהריים, כדאי להוריד טמפרטורה ולהוסיף מעט מים.

החמין של סמדי - שקית החיטה (צילום: סמדר וקנין)
שקית החיטה | צילום: סמדר וקנין

שקית גריסים או חיטה:
1/2 1 כוסות גריסים או חיטה שטופים ומסוננים
1 בצל גדול מטוגן
מלח
פלפל שחור
כף סילאן
הל
קינמון
ציפורן
ג'ינג'ר
1/2 כוס מים
שקית קוקי

מערבבים את כל החומרים ומכניסים לשקית (התבלינים לא חובה). סוגרים ומחוררים את השקית עם קיסם. אפשר גם להוסיף שומן בקר או כבש קצוץ דק.

המתכונים באדיבות אתר "יאמי"

הכנתם ספרו לנו איך יצא!

>> מאסטר שף: המתכונים שהכי אהבתם העונה
>> ארוחה בשעה: קציצות בקר עם מנגולד וסלק