שוקולד הוא אחד המאכלים שהכי קשורים למצב רוח: אנחנו אוכלים אותו בשעת שמחה, בשעת לחץ וגם כשאנחנו זקוקים לנחמה. אבל לא רק שוקולד -  גם תותים, פירות יער כמו פטל ואוכמניות ואפילו כוס תה טובה גורמים לנו להרגשה טובה. אך למה דווקא המזונות האלו יכולים לעורר רגשות טובים ואחרים לא? הדיילי מייל הבריטי מדווח כי נראה שחוקרים גילו את החומר הכימי שגורם לאפקט ההרגשה הטובה שעולה בנו אחרי שאנחנו צורכים את המזונות הנ"ל. החומר, למרבה ההפתעה, דומה מבחינה כימית לתרופות משפרות מצב רוח הניתנות נגד דיכאון ומאניה דיפרסיה.

אביבית אוכלת שוקולד למריחה (תמונת AVI: mako)
כנראה שהייתה לאביבית סיבה טובה לטחון שוקולד למריחה | תמונת AVI: mako

המולקולות שנמצאו בשוקולד, סוגים שונים של פירות יער ומאכלים המכילים אומגה 3 הראו השפעות חיוביות על מצב הרוח. תוצאות המחקר היו חלק מנסיון להגדיר יותר מ-1,700 חומרים המרכיבים את הטעמים הנפוצים שבאוכל. החוקרים מצידם מקווים שתוצאות המחקר יעזרו בזיהוי התרכובות הכימיות האחראיות לשינויים מתונים במצב הרוח, בשמירה על כשירות מחשבתית ובעיכוב אובדן זיכרון. תוצאות המחקר הסופיות יכולות להיות מתורגמות להמלצות תזונתיות או תוספי מזון חדשים.

>> הכירו את CUPS: מנוי לבתי קפה בתל אביב
>> קוקילידה וניל של אביבה