מרק עוף

חומרים: 
עוף שלם טרי, חלוט
גרון הודו, חלוט
3 גזרים
3 תפוחי אדמה
צרור שמיר
מלח
פלפל
3 קישואים
מים למילוי הסיר

אופן הכנה:

1. חולטים את העוף השלם והגרון במים, ומסננים אותם.

2. קוצצים גזרים ותפו״א ומכניסים לסיר מרק עמוק. מוסיפים את העוף והגרון החלוטים ומכסים במים (לא יותר מידי, על מנת שהמרק ייצא עשיר בטעם).

3. מתבלים במלח, פלפל ושמיר.

אחרי כחצי שעה של בישול קוצצים גם את הקישואים ומוסיפים למרק. נותנים למרק להתבשל היטב. מגישים חם. 

מרק עוף (צילום: עושים חג, קשת12)
צילום: עושים חג, קשת12

קלאב סנדוויץ' משאריות מרק עוף

חומרים:

מיונז
תפוחי אדמה מבושלים קלופים וחתוכים לקוביות
בצל ירוק
ביצים קשות מבושלות
מלח
פלפל שחור 
עוף מפורק

להרכבת הקלאב סנדוויץ׳:
שיפודי עץ ארוכים לקלאב סנדוויץ׳
חרדל דיז'ון
עגבנייה פרוסה
בצל פרוס
קורנישונים/מלפפוץ חמוץ
לחם קסטן פרוס

אופן הכנה:

1.מועכים בעזרת מזלג או מועך פירה את תפוחי האדמה יחד עם הביצים הקשות. מוסיפים מיונז ובצל ירוק קצוץ ומתבלים.

2. מפרקים את שאריות העוף מהמרק שנשאר לנו לחתיכות קטנות.

3. מרכיבים את הקלאב סנדוויץ׳: פרוסת קסטן, מריחה של סלט הביצים ותפוחי האדמה, חתיכות עוף, מלפפון חמוץ, ואז עוד שכבה של לחם ושוב – סלט ביצים ותפוחי אדמה, עוף (אפשר לגוון עם פרוסות עגבנייה או בצל, מריחה של חרדל דיז׳ון - הכל לפי הטעם האישי).

4. אחרי מספר שכבות מומלץ לשפד על מקל עץ ארוך כדי שהכריך לא יתפרק – ולהגיש. 

קלאב סנדוויץ' משאריות מרק עוף (צילום: עושים חג, באדיבות ספורט 1)
צילום: עושים חג, באדיבות ספורט 1

גאלט תפוחים של ריטה ושי-לי

חומרים:
בצק פריך 
2 כפות חמאת שקדים
3-4 תפוחי עץ קלופים ופרוסים דק
2 כפות דבש
מקל קינמון (לא חובה)
אבקת סוכר

לבצק פריך:
1 ושליש כוסות (210 גרם) קמח רגיל
3 כפות סוכר
רבע כפית מלח
125 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מכינים את הבצק: מערבבים במעבד מזון עם להב פלסטיק קמח, סוכר ומלח. מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומערבלים רק עד לקבלת כדור בצק.

3. מרדדים את הבצק על נייר אפייה.

4. מורחים על הבצק את חמאת השקדים ומסדרים את התפוחים הפרוסים בצורת מניפה, כשמשאירים 3-4 ס"מ מהשוליים לסגירת הגאלט.

5. מקפלים את הבצק על התפוחים בקיפולים גסים כשהמרכז נותר ללא כיסוי. אופים 10-15 דקות. לאחר התייצבות מזלפים את הדבש ומגרדים מעט קינמון ומכניסים ל- 10 דקות נוספות עד שהגאלט מוזהב היטב והתפוחים מקורמלים. אפשר לפזר אבקת סוכר בהגשה. 

גאלט תפוחים של ריטה ושי-לי (צילום: עושים חג, קשת12)
צילום: עושים חג, קשת12