סמבוסק תרד (צילום: דליה מאיר, אוכל טוב)
סמבוסק תרד של אלתנור. רוצים להכין גם? | צילום: דליה מאיר, אוכל טוב

סמבוסק תרד

המרכיבים (ל-20 אנשים):
לבצק:
1 קילו קמח לבן
200 גרם מרגרינה
1/2 כוס (90 מ"ל) חצי כוס קטנה של שמן תירס
1 כפית מלח
חצי כפית סוכר
1 שקית אבקת אפיה
2 כוסות מים

למילוי:
קילו וחצי עלי תרד
2 בצלים גדולים
מלח וסומאק לפי טעם
1 כפית סחוג

שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק: שמים את כל מרכיבי הבצק בקערה ולשים עד שמתקבל בצק אחיד. מרדדים את הבצק לעובי של כ-4 מ"מ וקורצים ממנו עיגולים בעזרת כוס.

2. מכינים את המילוי: חותכים את עלי התרד לחתיכות קטנות וסוחטים אותן עד שכל המיץ של יוצא מהן. מוסיפים לקערה את שאר מכריבי המילוי.

3. מניחים כפית מהמילוי במרכזו של כל עיגול בצק וסוגרים אותו לחצאי עיגולים. מניחים את הסמבוסקים במקרר  לצינון במשך שעה.

4. מחממים שמן לטיגון עמוק, ומטגנים את הסמבוסקים במשך 2 דקות לכל אחד.

כרובית בטחינה (צילום: דליה מאיר, אוכל טוב)
כרובית בטחינה. את הפרח תצטרכו לגלף לבד | צילום: דליה מאיר, אוכל טוב

כרובית בטחינה

המרכיבים:
1 קילו כרובית
שמן לטיגון
1/2 כוס טחינה גולמית
1/2 כוס מים
1 כפית לימון
1/4 כפית מלח

אופן ההכנה:
1. חותכים את הכרובית לפרוסות דקות ומטגנים אותה במשך 10 דקות בשמן על חום בינוני, עד שצבעה הופך לזהוב-אדום.

2. מכינים את הטחינה: מערבבים את הטחינה הגולמית, עם המים, הלימון והמלח, עד לקבלת המרקם הרצוי.

3. מניחים את הכרובית המטוגנת על צלחת ועליה יוצקים את הטחינה המוכנה.

 

כנאפה

המרכיבים (ל-4 אנשים):
50 גרם סמנה (חמאה מזוקקת) / 1/2 חצי חבילת מרגרינה
200 גרם בצק כנאפה מפורר
200 גרם גבינת עיזים מתוקה (גבינה ערבית חצי קשה) / גבינת ריקוטה
3/4 כוס סירופ סוכר
קמצוץ פיסטוק (בעיקר לקישוט)

אופן ההכנה:
1. מורחים את הסמנה (או המרגרינה) על תבנית חסינת אש או מחבת גדולה.

2. שמים מעל  את בצק הכנאפה ומהדקים טוב.

3. מגרדים גבינה מעל הבצק, ושמים על האש למשך 6 דקות, עד שמתקבל צבע אדמדם.

4. כאשר הכנאפה מוכנה, הופכים את תכולת המחבת או התבנית על צלחת גדולה, מפזרים מעל את הסירופ ומקשטים עם הפיסטוקים.

רצים להכין את המתכונים בבית? תנו להם בלייק!

>> נשארה לכם עוד כרובית? אפו אותה עם רוטב גבינה
>> כל העצות והשלבים בדרך להמבורגר מושלם בבית