לאנשים שמתעסקים במטבח יש חתכים בידיים - זה לא חדש, ועד לא מזמן פשוט התייחסנו לזה כאל מחיר שמשלמים על חוסר ריכוז (או על דחף בלתי נשלט לאכול עכשיו, ברגע זה, הי, הורדנו חצי אצבע!) - אבל מסתבר שרופאים בבריטניה נתנו לתופעה אחת ספציפית ומרגיזה שם משל עצמה: "ידי אבוקדו" הוא השם הרשמי לפציעות חמורות יחסית (חתכים ודקירות עמוקים) שמתרחשות בניסיונות לחתוך אבוקדו, ושכיחותן, כך מדווחים באתר cooking panda, גבוהה ביותר. 

למה דווקא עכשיו, אתם שואלים? תפתחו אינסטגרם או אפילו פייסבוק ותראו את התשובה - האבוקדו זוכה לפופולריות שיא בשנים האחרונות. אז תעשו את החשבון בעצמכם: אם כל פוסט שני ברשת החברתית כולל תמונה של אבוקדו, זה אומר שממש הרבה אנשים חותכים אבוקדו - ומתוכם, אחוז לא מבוטל גם פוצע את עצמו ונזקק לטיפול רפואי. 

זה אולי נשמע מצחיק אבל זה רציני לגמרי, והנתונים, כפי שמסרה קליניקה פלסטיקאית בבריטניה ל-U.K. Times, די מדהימים: לפחות 4 מקרים בשבוע פונים לפלסטיקאי עקב תאונת אבוקדו. 

אבוקדו נחשב לפרי מזין ובריא (ואפילו למזון על) והוא גם סופר טעים, ככה שלא מומלץ להפסיק לאכול אותו אבל כן אפשר להיזהר: 

קודם כל - היזהרו לא לחתוך מהר מדי ובתנועה חדה מדי שתגיע עד הגרעין. זה מסוכן. אז מה כן? תחתכו בתנועה עדינה ובסבלנות. אם צריך להפעיל כוח רב עם הסכין רוב הסיכויים שהאבוקדו לא מוכן בין כה וכה. בנוסף - אם אתם מחזיקים באבוקדו ביד אחת והסכין ביד השנייה - הניחו מגבת מטבח בין היד לאבוקדו והגנו עליה. 

ולסיכום, חברים, אנחנו מבינים את הלהט. גם אנחנו נסערים כשאנחנו מתעסקים עם אבוקדו. אבל היי, בואו ננשום עמוק, ולאט לאט עם הסכינים. 

מקור