שניצל ז'בוטינסקי
"שניצל ז'בוטינסקי". משפחות אוכלות שם בוקר, צהריים וערב | צילום: דודו בכר, TheMarker

אחרי הקפה והסנדוויץ' ב-5 שקלים של רשת קופיקס, יש מי שלוקח את טרנד הוזלות המזון שלב אחד קדימה: פיתה עם שניצל בשקל אחד בלבד - זה המחיר הנקוב של מזנון חדש שנפתח שלשום ברחוב ז'בוטינסקי בבני ברק.

המחיר לא הותיר אף אחד אדיש: ביום הפתיחה צבאו על המקום המוני אנשים, בהם אברכים מבני ברק, נהגי מוניות, חיילים וגם לא מעט משפחות מרובות ילדים מהאזור, שקיבלו ארוחה משפחתית מלאה בשקלים בודדים. "כבר יומיים באתי לכאן עם ארבעת הילדים שלי לארוחת בוקר, צהריים וערב", אמרה אתמול ירדנה, המתגוררת בשכונת פרדס כץ הסמוכה. "הגיעו לכאן הרבה אנשים שבחיים לא היו יכולים להרשות לעצמם לקנות פיתה עם שניצל, ופתאום הם האכילו את כל המשפחה".

"מפסיד הרבה על כל יום כזה"

המחיר הוא תעלול פרסומי רק לימי הפתיחה, עד יום ראשון, ממהר להבהיר הבעלים, חגי גולן. "אני לא רמי לוי. אני מפסיד הרבה כסף על כל יום כזה", הוא אומר. ובכל זאת, השניצילייה שלו - שאותה הוא מתכוון להרחיב בעתיד לרשת - תתמודד גם בעתיד מול המתחרים בזירת המחיר. מיום שני המחיר של פיתה עם שניצל, כולל סלטים, יעלה ל-13 שקל. "בכל מקום אחר זה 22-20 שקל", אומר גולן. "המטרה שלנו היא לתת את המחיר הכי נמוך בשוק ולהגיע לכמה שיותר לקוחות".

אתמול בשעות הצהריים הצטופפו על שטח של שני מ"ר ששת עובדי המקום. יחסית לשני ימי עבודה בלבד, פס הייצור עבד כמו מכונה משומנת. השניצלים יצאו בזה אחר זה מהטיגון העמוק, הסלטים נחתכו במהירות האור והכנת המנות התבצעה בתנועות מהירות וחדות. לדברי גולן, 3,000 מנות כאלה הוגשו מאז הפתיחה ביום רביעי, 3.3 מנות בדקה.

השניצל: 8 במבחן הטעם

גולן, צעיר חילוני בן 30, עבד בעבר בתחום ההשקעות בחברת אלטשולר שחם, אבל עשה הסבה לתחום המזון והחזיק אף בעסק לכריכים. אחרי ששמע על ההסתערות בסניפי קופיקס, הוא ידע שאין טעם להתחיל לרכוש מודעות פרסום במקומונים לעסק החדש שלו - ובמקום זאת הזמין שלט ענק המבשר על המחיר המגוחך. על כל מנה בשקל, טוען גולן, הוא מפסיד 6 שקלים, אבל כשהוא רואה את התור הארוך, הוא מחייך. "אין מה לעשות, הכסף מדבר - בין אם זה בבני ברק או בצפון תל אביב. בתי הקפה בישראל מפוצצים, אבל אנשים בוכים שאין להם כסף ומחפשים דברים בזול".

בקרוב בהפסקה? סניף קופיקס בת
התורים ברשת קופיקס. "לא מתנגד לשותפות" | צילום: חדשות 2

את אבי כץ, הבעלים של קופיקס, הוא עוד לא פגש, "אבל אם הוא ירצה להיכנס כאן כשותף אני לא אתנגד", אומר גולן. "לי אין את הכיסים שלו, אז אני עושה את זה בינתיים בקטן".

לא מעט אנשים שהגיעו למקום פיקפקו באיכות השניצלים שמגיש גולן, אך הוא מתעקש שהבשר הוא מאיכות מעולה - ואפילו בכשרות מהודרת שתתאים לחרדים תושבי האזור. הוצאנו שקל אחד מהכיס וביקשנו לבצע בעצמנו את מבחן הטעימה. הציון: 8 במבחן הטעם, 10 במבחן יחסי הציבור.

הכתבה פורסמה במקור באתר TheMarker

>> מחירי הפירות היבשים: במגה הכי יקר, בשוק הכי זול

>> המדינה עשתה סוף ל-99 אגורות - ורוב הרשתות עיגלו מחירים כלפי מעלה