ובכן, חברים, החדשות הרעות שלנו להיום הן שאנחנו צורכים המון - המון! - סוכר, הרבה יותר ממה שאנחנו חושבים, וגם במקומות שבהם אנחנו לא מצפים לזה.

סרטון שעלה אתמול באתר Gizmodo חושף כמה נתונים לא נעימים על תכולת הסוכר במוצרים שאנחנו צורכים על בסיס קבוע; אנחנו יודעים, למשל, שבפחית קולה יש הרבה סוכר - אבל האם ידעתם עד כמה הרבה? ובכן, כשאתם מערים לקרבכם בהנאה פחית אחת של קולה אתם מכניסים לגוף לא פחות מ-39 גרם סוכר, שזה יותר משלוש כפות (לא כפיות - כפות). והחדשות האפילו עוד יותר רעות הן שברוב מותגי מיץ התפוזים המצב לא שונה בהרבה. חושבים שאתם עושים טובה לדיאטה עם המיץ הזה? אז לא, אתם ממש לא. במותג שנבדק היו 56 גרם סוכר לבקבוק קטן - כלומר אפילו יותר מאשר בקולה.

כמה סוכר יש בקולה ובמיץ תפוזים (צילום: צילום מסך מהאתר www.gizmodo.com)
מיץ תפוזים - לא מה שחשבתם | צילום: צילום מסך מהאתר www.gizmodo.com
כמה סוכר יש בגרנולה ובקורנפלקס (צילום: צילום מסך מהאתר www.gizmodo.com)
גרנולה נגד פרוט לופס. מהפך! | צילום: צילום מסך מהאתר www.gizmodo.com

עוד השוואה מעוררת השתאות שערכו באתר היא בין גרנולה, הידועה כמאכל בריא וטוב, לבין קורנפלקס "פרוט לופס" (נו, הצבעוני, שמרגיש כמו הדבר שאתם הכי לא רוצים שהילדים שלכם יפתחו איתו את הבוקר). ובכן, בקערה יפה של גרנולה יש 42 גרם סוכר, בעוד שבקורנפלקס, למרבה ההפתעה, יש 24 בלבד. כמובן שזה לא אומר שהקורנפלקס בריא יותר מהגרנולה - הוא ממש לא - אבל תודו שרמות הסוכר במאכל הבריאות שאנחנו הכי אוהבים לאהוב קצת מטרידות.

שיאני סוכר נוספים הם משקאות אנרגיה (בפחית שנבדקה יש 54 גרם סוכר, קצת יותר מרבע כוס); שעועית מבושלת בקופסת שימורים (במותג שנבדק היו 56 גרם, אפילו יותר מבמשקה האנרגיה); רוטב ברביקיו (יותר משלושת-רבעי כוס סוכר בבקבוק!) והרוטב החריף של המקצ'יקן של מקדונלד'ס, שמוסיף כמעט שתי כפות סוכר למקצ'יקן הרגיל (שגם בו, אגב, יש סוכר).

>> פיצה והמבורגר במוצר אחד - הייתם אוכלים את זה?
>> קצת בריאות, אחרי כל זה: קציצות עדשים וכרובית מעולות