מתכונים לראש השנה

משנים הרגלים - אם חלק מטקס אכילת הקרמבו שלכם כוללת את יישור נייר האלומיניום שעוטף את הקרמבו, תתחילו להיפרד ממנו. גלידת שטראוס מודיעה כי השנה נפגוש קרמבו שיהיה ידידותי יותר לסביבה באמצעות הסרת נייר האלומיניום באריזות השמינייה. המהלך הזה, שמבחינת החברה מוגדר כמהלך ארוך טווח, יחסוך שימוש ביותר מ-13 טון אלומיניום בשנה שהם 6,000 קילומטר מרובע של עטיפות אלומיניום (שאם יחברו אותן לאורכן ניתן יהיה להגיע מירושלים להודו). פסולת האלומיניום בארץ אינה ממוחזרת אלא נטמנת בקרקע, ומכאן הצורך להפחית את השימוש בה. המחיר, אם קיוויתם, לא ירד אבל מאידך בניגוד לגל עליית המחירים בחברה אומרים שהוא גם לא יעלה לאור העובדה שהמהלך מגלם התייעלות בתהליך הייצור. "מהלך זה, מלבד תרומתו לאיכות הסביבה, מגלם בתוכו התייעלות בתהליך ייצור הקרמבו באריזות השמינייה הביתיות, ובכך מאפשר לגלידת שטראוס לשמור על מחירן הנוכחי של אריזות פופולריות אלה, על אף שחיקה דרמטית ברווחיות הייצור בשנים האחרונות, שהובילה לעדכון מחירים באריזות הדיסקאונט (20 ו-32 יחידות)".

בטעמו, במרקמו, או במראה של הקרמבו לא יחול שינוי. בשלב ראשון יוסרו עטיפות האלומיניום מאריזות קרמבו שמינייה בלבד, הבנויות מקופסת פלסטיק קשיחה הניתנת למחזור. בגלידת שטראוס שואפים לצמצם בעתיד גם את השימוש בפלסטיק באריזות השמינייה. באריזות הגדולות עדיין יימכר הקרמבו עם נייר אלומיניום.

הקרמבו, שמסמל את תחילת עונת החורף, לא מחכה לגשם הראשון והוא יחל להימכר כבר בחודש ספטמבר. עונת הקרמבו מסתיימת בינואר (ומפנה את מקומה לייצור של גלידות לעונת הקיץ). בשיא מיוצרים 450 קרמבואים בדקה במפעל החברה בעכו. לפי נתוני גלידת שטראוס הצריכה הממוצעת של הישראלים עומדת על 14 יחידות לנפש בעונה. נתון חשוב לא פחות הוא שכ-70 אחוז מתחילים את האכילה מהקרם, 20 אחוז מתחילים דווקא מהביסקוויט והיתר מצאו דרך יצירתית לאכול את הקרם והביסקוויט יחד. ולטובת חובבי הטריוויה נספר כי הקרמבו התחיל את דרכו כממתק בשנות הצנע, מאחר שיוצר מחומרי גלם זולים. הוא צבר פופולריות רבה, השתרש בפולקלור הישראלי, אבל הומצא בכלל בדנמרק לפני כ-200 שנה.

הכתבה פורסמה במקור באתר גלובס