מתכונים לגלידה יש כמו מים, אבל מה לעשות שרובם דורשים מכונה מיוחדת שעולה כמה מאות שקלים ותופסת מקום נכבד בארון (הצפוץ ממילא). באתר Epicurious ריכזו כמה שיטות גרילה נחמדות במיוחד להכנת גלידה ביתית ללא מכונה, שדורשות מכם בעיקר רוח הרפתקנית, קרח ומלח. הנה השיטות:

השיטה המסורתית - בבלנדר

מעבדים את מרכיבי הגלידה בבלנדר למשך כ-2 דקות. מעבירים לקופסת פלסטיק אטומה, מכסים ומקפיאים למשך הלילה.

>> בואו לפייסבוק שלנו

גלידת קפה ביתית (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
אום נום נום | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב


השיטה הקרבית - בפחיות

מערבבים את מרכיבי הגלידה בקופסת פח עם מכסה. מכניסים אותה לקופסת פח גדולה יותר, ממלאים בקרח ובמלח גס, סוגרים היטב ובועטים בפחית במשך כ-30 דקות. 

השיטה הנסיונית - שקיות ניילון

מערבבים את מרכיבי הגלידה בשקיות עם סגירה חוזרת (זיפ לוק). את השקית הקטנה מניחים בתוך שקית גדולה יותר עם קרח ומלח. סוגרים היטב ומנערים כ-10 דקות. 

השיטה המתונה  - בקערות

מניחים קערה בינונית עם מרכיבי הגלידה בתוך קערה גדולה מלאה בקרח ובמלח גס. מקציפים עם מיקסר ידני את מרכיבי הגלידה, כ-10 דקות. מכסים במגבת ומעבירים את 2 הקערות ביחד אל המקפיא למשך 45 דקות. אחרי הזמן הזה, מקציפים שוב את תערובת הגלידה כ-5 דקות. מכסים בניילון את פני הגלידה (בצמוד אליה - שהניילון נוגע בגלידה) ומחזירים את הקערות למקפיא, עד שהגלידה מתייצבת. 

והמתכונים, איפה?

הנה המתכונים של "אוכל טוב" לגלידות ביתיות ללא מכונה:

* גלידת שוקו בננה ביתית ומהירה

* המדריך להכנת גלידה ביתית של חן שוקרון

* גלידת שזיפים ואפרסקים ביתית

* גלידה פשוטה של אביבה

(מקור)

>> ארוחה בשעה: קוסקוס עם סלופי ג'ו
>> מבשלים עם הילדים: עוגיות קורנפלקס ושוקולד ללא אפייה