mako
פרסומת

איך הפסקנו להתנגד והתחלנו לאכול דייסה בבוקר

מכירים את זה, שכל דבר שג'יימי אוליבר מכין מיד עושה חשק להכין אותו גם? אז הפעם הוא עשה לנו את זה עם דייסה. כן כן, מה ששמעתם - עם שיבולת שועל והכל

mako אוכל
פורסם:
דייסת קוואקר קלוי וקשקבל
דייסת קוואקר קלוי וקשקבל|צילום: אסתי רותם, mako אוכל
הקישור הועתק

אז איך מכינים דייסה כמו שצריך? דבר ראשון, משתמשים בשיבולת שועל שלמה, ולא בגרסה הגרוסה להכנה מהירה. הבישול אמנם לוקח טיפה יותר, אבל זה משתלם בטעם. שופכים לסיר ספל גדול של שיבולת שועל (כמות כזו תספיק ל-4 מנות). מוסיפים 3 ספלים של מים (אותו ספל, כן?), ומעט מלח. מנמיכים את האש ומערבבים כל הזמן (אוליבר עושה את זה עם ידית של כף עץ). מבשלים כך 10-15 דקות. מוכן? יופי, אפשר להמתיק איך שרוצים, ולהתחיל עם השדרוגים. אלה ההמלצות של ג'יימי:

*סוכר דמררה. מפזרים אותו על הדייסה מלמעלה ומניחים לכמה דקות. החום יקרמל אותו, וייתן תוצאה משגעת.

*חלבעל כל סוגיו: עזים, בקר, סויה, שקדים, אורז. מומלץ להוסיף אותו רק אחרי הבישול, או ממש לקראת סוף הבישול, בגלל שהחלב נשרף מהר מאוד. כך המרקם יישאר רטוב וכיפי.

*בננה וקינמון. את הבננה אפשר גם להניח למעלה, בפרוסות, וגם למעוך ולערבב לתוך הדייסה.

*פירות יער. גם טעימים וגם מהווים מקור טוב לוויטמין C, שיעזור למערכת החיסונית.

* עוד תוספות: פירות יבשים וקצת דבש, ריבה, חמאת בוטנים, סילאן, קוקוס טחון וכל טוב שיש במזווה הביתי.

מצאתם טעות לשון?