אורן בקר (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
שלא יהיה לכם קר. אורן בקר | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב
עוגיות חמאה

עוגיות בסיסיות בטעם של פעם שגם ילדים מאוד אוהבים. אפשר להכין אותן בדיוק לפי המתכון ואפשר גם לחלק את הבצק המוכן לשניים ולהוסיף לחצי מהכמות מעט קינמון, פניני שוקולד או תוספת אחרת – ולקבל עוגיות בטעמים שונים.

מצרכים (ל-150 עוגיות):
200  גרם חמאה רכה
3/4 כוס (100 גרם) אבקת סוכר מנופה
1 3/4 כוסות (250 גרם) קמח
כף שטוחה קליפת לימון מגוררת
כפית תמצית וניל איכותית

לציפוי:
2 חלבונים
1/4 כוס (60 גרם) סוכר חום בהיר (דמררה)

עוגיות חמאה אורן בקר (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
עוגיות חמאה שכולם אוהבים | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

אופן ההכנה:

1. במערבל עם וו גיטרה מערבבים חמאה ואבקת סוכר עד לקבלת קרם אחיד.

2. מוסיפים קמח, קליפת לימון מגוררת ותמצית וניל ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד, חלק ונוח לעיבוד.

3. יוצרים מהבצק 4 גלילים בקוטר 3 ס"מ כל אחד. בעת יצירת הגלילים יש לדחוס היטב את הבצק, כך שלא ייווצרו חללי אוויר. מקררים את הגלילים כשעתיים במקרר או כשעה במקפיא עד שהבצק מתייצב וניתן לחתוך בקלות את העוגיות בעובי הרצוי.

4. מושחים כל גליל בחלבון ומצפים בסוכר חום. מומלץ לפזר את הסוכר על נייר אפייה ולגלגל עליו את הגליל.

5. פורסים את הגלילים לעוגיות בעובי של כ- 6 מ"מ ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. חשוב להניח את העוגיות במרחק של כ- 2 ס"מ זו מזו, כדי שלא יידבקו במהלך האפייה.

6. אופים בתנור שחומם ל- 150 מעלות כ-15 דקות, עד שהעוגיות מתקשות ומקבלות גוון חום בהיר.

7. מצננים היטב את העוגיות ומעבירים לכלי אטום על מנת לשמור על פריכות ומרקם לאורך זמן.

עוגיות ביסקוטי שוקולד לבן ופיסטוק של אורן בקר (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
עוגיות ביסקוטי שוקולד לבן ופיסטוק - שילוב מנצח | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

ביסקוטי שוקולד לבן ופיסטוק

פיסטוק ושוקולד לבן הם שניים מחומרי הגלם שהכי אהובים עלי. השילוב ביניהם? מנצח.

מצרכים (ל-60 עוגיות):

140 גרם חמאה רכה
1 כוס (200 גרם) סוכר
20 גרם מחית פיסטוק (להשיג בחנויות המתמחות)
3 ביצים
2 ½ כוסות (300 גרם) קמח
2 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
140 גרם פיסטוקים טבעיים (לא מומלחים) שלמים וקלופים
140 גרם פתיתי או שבבי שוקולד לבן
2 כפות ליקר קוואנטרו (אפשר להמיר בכל ליקר או משקה אלכוהולי שאוהבים)

אופן ההכנה:

1. במערבל עם וו גיטרה מערבבים חמאה, סוכר ומחית פיסטוק עד לקבלת קרם אחיד.

2. טורפים את הביצים ומוסיפים באטיות למערבל תוך כדי ערבוב, רק עד שהן נטמעות בבלילה. חשוב לא לערבב יותר מדי.

3. מנפים יחד קמח ואבקת אפייה. מוסיפים מלח ומוסיפים למערבל תוך שהוא פועל במהירות נמוכה.

4. מוסיפים פנימה את הפיסטוקים והשוקולד הלבן וממשיכים לערבל.

5. מוסיפים את הליקר ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד ונוח.

6. יוצרים מהבצק 3 גלילים שווים ברוחב 7 ס"מ (אם הבצק דביק אפשר לפזר מעט קמח על משטח העבודה). מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן.

7. אופים בתנור שחומם ל- 150 מעלות במשך 30 דקות עד שהגלילים מתקשים, יציבים למגע וצבעם הופך שזוף. חשוב להימנע מאפיית יתר שתייבש את הבצק.

8. מוציאים את הגלילים מהתנור ומצננים כ-20  דקות בטמפרטורת החדר.

9. פורסים את הגלילים לעוגיות בעובי 1.5 ס"מ. חיתוך אלכסוני ייצור את הצורה הקלאסית של הביסקוטי.

10. מניחים את העוגיות הפרוסות כשהן צמודות זו לזו ואופים כ-20 דקות בתנור שחומם ל-140 מעלות, עד שהן מתייבשות.

11. מצננים את העוגיות היטב ומעבירים לכלי אטום.

טיפ: אפשר להחליף את השוקולד הלבן והפיסטוקים בכל תוספת אחרת, וכך ליצור ביסקוטי בטעמים שונים.

עוגיות ג'ינג'ר של אורן בקר (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
עוגיות ג'ינג'ר שאי אפשר להפסיק לאכול | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

עוגיות ג'ינג'ר מתובלות

עוגיות מרעננות שהולכות נהדר עם כוס תה חם,  אספרסו מפנק ואפילו סנגרייה. הן תמיד משפרות את מצב הרוח, רק צריך להיזהר - כי קשה מאוד להפסיק לאכול אותן.

מצרכים (100 עוגיות):

לסירופ:
5  כפות (60 גרם) סוכר לבן
4 כפות (60 מ"ל) מים

לבצק:
155 גרם חמאה רכה
1/2 כוס + 2 כפות ( 155 גרם)  סוכר חום כהה
2 כוסות + 3 כפות (310 גרם) קמח
1 כף אבקת אפייה
1 כף גדושה קינמון טחון
1 כף שטוחה ג'ינג'ר טחון
1 כפית ציפורן טחון
1/2 כוס (45 גרם) שקדים קלופים פרוסים

לציפוי:
2 חלבונים
1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים
½ כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר (דמררה)

אופן ההכנה:

1. מרתיחים בסיר קטן את הסוכר הלבן והמים עד שנוצר סירופ. מצננים היטב.

2. במערבל עם וו גיטרה מערבבים חמאה וסוכר חום כהה עד לקבלת קרם אחיד.

3. מנפים בקערה נפרדת קמח, אבקת אפייה, קינמון, ג'ינג'ר וציפורן. מוסיפים ומערבבים שקדים.

4. מוסיפים את תערובת הקמח, התבלינים והשקדים למערבל באטיות, תוך שהוא מופעל במהירות נמוכה.

5. מוזגים למערבל את סירופ הסוכר הקר ומערבלים במהירות נמוכה עד שמתקבל בצק אחיד ולא פירורי. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים מעט מים.

6. יוצרים מהבצק 3 גלילים בקוטר 3 ס"מ. בעת יצירת הגלילים יש לדחוס היטב את הבצק, כך שלא ייווצרו חללי אוויר. מקררים את הגלילים כשעתיים במקרר או כשעה במקפיא, עד שהבצק מתייצב וניתן לחתוך בקלות את העוגיות.

7. מושחים את הגלילים בחלבון ביצה.

8. מערבבים שקדים טחונים וסוכר חום בהיר, מפזרים על נייר אפייה ומגלגלים כל גליל על מנת לצפות אותו.

9. פורסים את הגלילים לעוגיות בעובי של כ- 6 מ"מ ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

10. אופים בתנור שחומם ל- 150 מעלות במשך 20-25 דקות, עד שהעוגיות מתקשות ומשחימות. מצננים היטב ומעבירים לכלי אטום.

טיפ: נשברו לכם כמה עוגיות בשלב החיתוך? אספו את הבצק וצרו ממנו גליל חדש. הקפיאו לכמה דקות על מנת שהגליל יתקשה וחיתכו מחדש.

>> בתנור של אביבה: בובות לחם לחג המולד