mako
פרסומת

אתגר האוכל הבריא: יום 5

מי אמר שלחם זה לא בריא? לארוחת הצהריים היום תאכלו כריך חזה עוף עסיסי, לארוחת הערב מחכה לכם סלט סלרי וגרגרי חומוס חרפרף, ובלילה תבטיחו לעצמכם שינה מתוקה עם תפוח בדבש

mako אוכל
פורסם:
אתגר האוכל הבריא יום 5
אתגר האוכל הבריא יום 5 | צילום: אסף רונן, mako אוכל
הקישור הועתק

היי תראו איזה יופי, אתם כבר בחצי הדרך. איך אתם מרגישים? קלילים יותר, בריאים, אנרגטיים? חכו, זה רק יילך וישתפר. בינתיים, אל תשכחו שיש לכם משימה חשובה היום - לעשות קניות לימים הבאים. קראו היטב כבר היום את לוח הזמנים לימים הבאים, הוא מציל חיים. טוב, אולי מציל חיים זה מוגזם, אבל הוא בהחלט חוסך זמן. 

עושים את האתגר? ספרו לנו איך הולך לכם! העלו תמונות של המנות שאתם מכינים ועדכנו אותנו ברעיונות שלכם. אנחנו ממש כאן באינסטגרם של אוכל טוב ובפייסבוק. תייגו את הארוחות שלכם ב#אתגרהאוכלהבריא.

גרנולה ביתית מנצחת
גרנולה ביתית. כיף לפגוש אותך שוב! | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, טעים!

בוקר: גרנולה ביתית עם יוגורט - ראו מתכון מיום 2 

אתגר האוכל הבריא כריך
הנה הלחם, הוא חזר לחיינו | צילום: אסף רונן, mako אוכל


צהריים: כריך חזה עוף וטחינה (מתכון: שי ברנדס)

מרכיבים למנה 1:

לטחינה:
כף טחינה גולמית
כפית מיץ לימון
כף מים
קורט מלח

לכריך:
חזה העוף מאתמול
מלפפון
2 פרוסות לחם כוסמין
1/3 כוס נבטים
*1/2 כפית שומשום לא קלוי, אופציונלי

אופן ההכנה:

1. מערבבים את הטחינה הגולמית, הלימון, המים והמלח.

2. באמצעות קולפן קולפים רצועות דקות מסביב למלפפון עד שמגיעים למרכז המימי עם הזרעים. אם רוצים, זורים שומשום מעל הרצועות. זורקים את החלק עם הזרעים.

3. מורחים את פרוסות הלחם בטחינה, מניחים מעל את חזה העוף הצרוב (אפשר לאכול אותו גם פושר וגם קר), מעליו את המלפפונים והנבטים וסוגרים.

ביניים: חצי אבוקדו

אתגר האוכל הבריא אבוקדו
החצי השני. אנחנו זוממים עליו מאתמול | צילום: thinkstock, thinkstock


סלט עם חומוס
חרפרף ומרענן. סלט סלרי וחומוס | צילום: אסף אמברם, mako אוכל
פרסומת

ערב: סלט חומוס, חסה, סלרי ופלפל חריף (מתכון: איילת לטוביץ')

מרכיבים למנה 1:

לרוטב:
כף מיץ לימון טרי
כף שמן זית
1/2 שן שום, כתושה
רבע פלפל חריף קטן, פרוס דק
מלח ופלפל שחור

לסלט:
10 עלי חסה ערבית, שטופים ויבשים, או ראש חסה סלנובה
פלפל ירוק, חתוך לרצועות
2 גבעולי סלרי אמריקאי, פרוסים דק
1/2 כוס גרגירי חומוס, מבושלים

אופן ההכנה:

1. שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת. סוגרים היטב עם מכסה ומנערים לרוטב אחיד.

2. קורעים את עלי החסה לתוך קערה, מוסיפים את הירקות וגרגרי החומוס ויוצקים מעל את הרוטב. מערבבים בעדינות ואוכלים מיד.

לילה: תפוח עם כפית דבש

אתגר האוכל הבריא תפוח בדבש
לאן נעלמת? לא ראינו אותך לפחות מאז ראש השנה | צילום: חיים יוסף, mako אוכל


לוח זמנים ראשון

לוח זמנים שני

רשימת קניות שנייה