מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

יופי של דבר: עוגת שוקולד נשפכת

המון המון שוקולד. כבר התחלה טובה, לא? סרטון יפהפה ומעורר תיאבון של עוגת שוקולד עם תוך נוזלי וחם, ועם קצפת בטעם מייפל שעושה חשק לצלול לתוכה

מאי ברונפמן
mako אוכל
פורסם:
פונדנט שוקולד
פונדנט שוקולד|צילום: istockphoto, istockphoto
הקישור הועתק

שוקולד. אין מאכל שטומן בתוכו כל כך הרבה, לכל כך הרבה אנשים מאשר שוקולד. רק לשמע המילה, מצב הרוח כבר משתפר. מתכונים לעוגות שוקולד יש כמו מים, אבל במתכון כמו זה, בטח לא נתקלתם - עוגת שוקולד אישית, עם תוך נוזלי וחם שבתוכה יש קמצוץ קטן של פלפל חריף שנותן קיק ומשלים בדרכו את כל השוקולד הזה (ויש הרבה ממנו). ומעל כל זה קצפת עם טעם מייפל מרענן שנותן מתיקות אחרת לכל המנה. תענוג לעיניים שלקוחמהבלוג הזהולוקח 20 דקות להכין.

עוגות שוקולד נשפכת עם קצפת מייפל

המרכיבים (ל-4 תבניות אישיות):
340 גרם שוקולד מריר קצוץ
60 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס סוכר חום
4 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
קמצוץ מלח
1 כפית תמצית וניל (או מקל וניל חצוי שתוכנו רוקן)
1/4 כפיתפלפל חריףיבש טחון דק (אפשר לוותר, אבל מומלץ שלא)
1/3 כוס קמח

לקצפת:
1 כוס שמנת מתוקה
2-3 כפות סירופמייפל
1 כפית תמצית וניל (או מקל וניל חצוי שתוכנו רוקן)

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

2. ממיסים על סיר כפול (בן מארי) את השוקולד, החמאה ושני סוגי הסוכר. מניחים בצד ונותנים לתערובת להתקרר מעט.

3. מקציפים ביחד את הביצים והמלח, ומוסיפים את הבלילה המוקצפת אל השוקולד המומס. מקציפים במהירות הכל ביחד כדי שהביצים לא יתבשלו בתוך התערובת החמה. מוסיפים את הווניל, הפלפל החריף ואת הקמח, ומערבבים רק עד שלא רואים יותר גושים לבנים.

4. משמנים את התבניות האישיות וממלאים אותן בבלילה, כמעט עד הסוף. אופים במשך 11-12 דקות (מרכז העוגה חייב להיות נוזלי).

5. מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם המייפל והווניל, עד שמתקבלת קצפת לא קשה מדי. הופכים את העוגות על צלחות אישיות ומגישים עם הקצפת.

מצאתם טעות לשון?