שוקולד. אין מאכל שטומן בתוכו כל כך הרבה, לכל כך הרבה אנשים מאשר שוקולד. רק לשמע המילה, מצב הרוח כבר משתפר. מתכונים לעוגות שוקולד יש כמו מים, אבל במתכון כמו זה, בטח לא נתקלתם - עוגת שוקולד אישית, עם תוך נוזלי וחם שבתוכה יש קמצוץ קטן של פלפל חריף שנותן קיק ומשלים בדרכו את כל השוקולד הזה (ויש הרבה ממנו). ומעל כל זה קצפת עם טעם מייפל מרענן שנותן מתיקות אחרת לכל המנה. תענוג לעיניים שלקוח מהבלוג הזה ולוקח 20 דקות להכין.

עוגות שוקולד נשפכת עם קצפת מייפל

המרכיבים (ל-4 תבניות אישיות):
340 גרם שוקולד מריר קצוץ
60 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס סוכר חום
4 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
קמצוץ מלח
1 כפית תמצית וניל (או מקל וניל חצוי שתוכנו רוקן)
1/4 כפית פלפל חריף יבש טחון דק (אפשר לוותר, אבל מומלץ שלא)
1/3 כוס קמח

לקצפת:
1 כוס שמנת מתוקה
2-3 כפות סירופ מייפל
1 כפית תמצית וניל (או מקל וניל חצוי שתוכנו רוקן)

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

2. ממיסים על סיר כפול (בן מארי) את השוקולד, החמאה ושני סוגי הסוכר. מניחים בצד ונותנים לתערובת להתקרר מעט.

3. מקציפים ביחד את הביצים והמלח, ומוסיפים את הבלילה המוקצפת אל השוקולד המומס. מקציפים במהירות הכל ביחד כדי שהביצים לא יתבשלו בתוך התערובת החמה. מוסיפים את הווניל, הפלפל החריף ואת הקמח, ומערבבים רק עד שלא רואים יותר גושים לבנים.

4. משמנים את התבניות האישיות וממלאים אותן בבלילה, כמעט עד הסוף. אופים במשך 11-12 דקות (מרכז העוגה חייב להיות נוזלי).

5. מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם המייפל והווניל, עד שמתקבלת קצפת לא קשה מדי. הופכים את העוגות על צלחות אישיות ומגישים עם הקצפת.

שתפו את הסרטון המהמם עם החברים

>> ארוחה בשעה: קציצות כרובית
>> הפינה הכי אירופאית ברחובות