12 דרכים להכין חביתה יוצאת מהרגיל
וכשאנחנו אומרים חביתה אנחנו מתכוונים לכל הקשת שבין לחם-חביתה לאומלט צרפתי אמיתי, כולל מקושקשות פלאפיות, ביצי עין משודרגות ואפילו ביצים על טוסט בגרסה של שף גורדון רמזי. שמישהו יחמם מחבת, אנחנו מתחילים

חביתה בטורטייה
נכון, יש אין ספור גרסאות לטרנד סוגר הפינות הזה, אבל חייבים להודות שהוא באמת אחד המוצלחים. עם הזמן הטרנד קיבל שדרוג הכולל, מעבר לבסיס הקבוע של ביצה על מחבת, טורטייה מעליה ו-הופ להפוך, גםחלוקה לארבעה חלקים: על כל רבע מניחים תוספת אחרת, כמו עגבנייה, גבינה, חסה, בצל ירוק או כל מה שעולה על דעתכם, מקפלים ואוכלים.
אומלט עננים
בניגוד לחביתה בטורטייה, הטרנד הזה דווקא מיועד למשקיענים. כפי שמעיד עליה שמה, מדובר בחביתה אוורירית במיוחד, ותוצאה מושלמת דורשת הפרדת ביצים והקצפת חלבונים. זה לא לכל אחד ובטח לא בכל יום, אבל אם בא לכם להתפנק, זו אופציה שווה, ואפשר גם לשדרג עם תוספות.
גרסה פלאפית יותר, ממש כמו סופלה, מתקבלת באותה טכניקה אבל בלי תוספות ועם זמן טיגון ארוך יותר, על חום נמוך יותר ועם מכסה.
כמו של גורדון רמזי
זוכרים שלא מזמן צנים עם מקושקשת ואולי קצת עירית היה ה-דבר? אז הטרנד הזה חייב הרבה לשף גורדון רמזי, שהפך את הכנת המקושקשת לאומנות של ממש, עם תאוריה שלמה מאחוריה שקשורה לאיזון טמפרטורות. בפועל, מדובר במקושקשת עם הרבה חמאה שמסירים מהכיריים ומחזירים אליהן כמה וכמה פעמים, והתוצאה – רכה וקטיפתית. ככה עושים את זה (ויש גם טיפ לקיצור דרך בסוף).
ויש גם את הגרסה של שף תומס קלר, אותו עיקרון, תוספת כיפית של קרם פרש בבלילה:
קריספית
כשמה כן היא, מדובר בחביתה שלוקחת את הקריספיות שלב אחד קדימה. חייבים לציין שמי שמככבת כאן בתפקיד הראשי היא בכלל הגבינה,שמטוגנת על המחבת עד לקריספיות, ואילו החביתה עצמה נותרת לא-קריספית כדרכן של חביתות. אבל התוצאה כל כך מפתה, שזה לא באמת משנה.
המושחתת
אז מה הופך אותה למושחתת? בשתי מילים: חמאה ופרמזן. אנחנו לא חושבים שצריך להוסיף הסברים, אבל אם אתם מתעקשים, אז דעו לכם שהחביתה הזו גם נכנסת לביקור קצר בתנור. חייבים להודות שאנחנו חושדים שזה יעבוד מעולה גם רק על המחבת.
לחם חביתה
בואו נגיד את זה בקול רם וברור: אין צורך להגיע לנתניה (אם כי אפשר). לחם חביתה זה אחד הטריקים המוכרים בספר, אבל מתוך כבוד לטרנד הזה, שבאמת עשה פה מיני-היסטוריה, קבלו שתי דרכים להכין אותו: בראשונה החביתה היא רגילה, ומוסיפים תוספות-סנדוויץ' קלאסיות כמו פרוסות עגבנייה ברגע האחרון, בשנייה החביתה היא חביתת ירק מפנקת עם עשבים, בצל וכל טוב.
אומלט צרפתי
נכון שבסוף זו בסך הכל חביתה, אבל בשביל להכין אומלט צרפתי אמיתי יש בכל זאת כמה דברים שצריך לדעת: מתי מערבבים, מתי משטחים על המחבת, איך מקפלים ומה בעצם עושים עם החמאה? אל דאגה, כל התשובות ועוד בסרטון הקצר והיעיל הזה.
אומנותית
בסופו של דבר, כשחושבים על זה – ביצה היא דבר יפה. עם קצת יצירתיות אפשר להפוך כל מנת ביצים למשהו ששווה תמונה (לאינסטוש לפחות), ויש אינסוף אפשרויות ודרכים להכין ביצים שייראו לא פחות ממדהים, אבל אם אתם צריכים רעיונות אז בבקשה:
והנה אחת מסובכת יותר אבל וואו, כמה שהיא יפה. בהצלחה!
מקושקשת מקופלת
מדובר במקושקשת רכה וקטיפתית שפשוט דורשת עדינות. לא "מקשקשים", לא מערבבים ובטח שלא הופכים. רק מקפלים בזהירות מהצדדים. והטיפ שהכי אהבנו בסרטון הזה: גם אם נראה לכם שלא מוכן – זה מוכן. תורידו מהמחבת.
עין מפנקת
את הרשימה שלנו סוגרת אחת האפשרויות המקוריות ברשימה: מדובר בשילוב של החביתה הקריספית, רק עם ביצי עין ופרוסות עגבנייה שמתקפלות להן ביחד עם הביצים. על הצלחת תקבלו גבינה מתפצחת בפה וחלמונים עשויים בול במידה. מבחינתנו זו הפסגה.
בתיאבון!