23 הפתעות מתחלפות הזמינו הדיירים השבוע. 23 הפתעות מתחלפות וכמה חבילות של סיגריות. ככה זה כשנכשלים במשימת התקציב - אין כסף לאוכל אמיתי, ולא נותר אלא לסמוך על טוב לבו של האח הגדול, שיספק מוצרי מזון בסיסיים. אלא שאז, למרבה הפלצות, גילוי הדיירים שהמאכלים היחידים שבהם צ'ופרו הם ערמון אחד, גפילטע ותפודים משומרים, כמה ביצים וסלק. הרבה סלק. אז מה עושים איתו?

אין תמונה
הארגז. זה אוכל זה?

1. מרק בורשט קר: קולפים המון סלקים ומגררים. מגררים גם בצל או שניים (אפשר לעשות הכל במעבד מזון). שמים בסיר, מכסים במים, מוסיפים קצת מלח וקצת סוכר ומבשלים עד שהסלק מתרכך. סוחטים פנימה לימון, מסננים ומגישים עם שמנת חמוצה.

2. טבולה סלק: משרים בורגול (או אפילו קוסקוס) במים עד לריכוך, ומסננים.מערבבים עם קוביות קטנטנות של סלק מבושל והרבה עלים: פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, מה שיש. מלח, פלפל, לימון ושמן זית - וזהו.

3. חזרת: סלק מגורר (5-6 יחידות), שורש חזרת מרוסק במעבד מזון (רבע-חצי קילו), כמה כפות סוכר, כמה כפות חומץ וקצת מלח - מערבבים, מכינים כוס מים ליד וטועמים. אגב, לא חייבים שהסלק יהיה מבושל. גם עם סלק נא זה עובד יופי.

מרק סלק, שנה של אוכל טוב (צילום: אוהד רומנו, שנה של אוכל טוב, הוצאת ידיעות אחרונות)
מרק סלק קר. חבל שערן כבר לא שם, הוא היה מת על זה | צילום: אוהד רומנו, שנה של אוכל טוב, הוצאת ידיעות אחרונות

4. צ'יפס סלק: כמו תפוצ'יפס ביתי, רק של סלק. מרתה סטיוארט מכינה את זה עם שני סלקים, כפית שמן זית - וזהו: מחממים תנור ל-180 מעלות. קולפים את הסלקים ופורסים דק דק בעזרת סכין או מנדולינה. מעבירים לקערה ומערבבים עם השמן. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים את הסלקים בשכבה אחת (שימו לב, זה לוקח שני סיבובים). מכסים בנייר אפייה נוסף. אופים כ-20 דקות, עד ששולי הסלק מתחילים להתייבש. הופכים בזהירות כך שנייר האפייה העליון הופך לתחתון והתחתון לעליון, ואופים עוד 10-20 דקות, עד שהסלקים מבהירים. מניחים להתצטנן (עם הצינון תגיע הקריספיות).

5. סלט סלק: מבשלים את הסלקים בהרבה מים, קולפים וחותכים לקוביות. זולפים חומץ איכותי, מערבבים ומניחים לכמה שעות. מתבלים במלח, קמצוץ סוכר ומעט שמן זית, ומגישים.

סלט סלק, טעימא (צילום: עודד קרני)
סלט סלק. אפשר חי עם אגוזים, או מבושל עם חומץ ושמן זית | צילום: עודד קרני

6. אנטיפסטי סלק: קולפים את הסלקים וחותכים לשמיניות. מסדרים בתבנית וזולפים מעט שמן זית, מעט חומץ בלסמי ומעט סוכר. מכסים בנייר כסף ואופים ב-180 שמונים כ-45 דקות, או עד שהסלקים מתרככים.

7. כריך סלק: אופים סלק עד לריכוך ומקלפים (אפשר לבשל במים אם מעדיפים). פורסים את הסלק לפרוסות. חוצים בגט קטן (או כל לחמנייה בשרנית אחרת), מניחים פרוסות של סלק ועליהן מסדרים איזו גבינה שאוהבים (הכי מתאים גבינת עזים). מוסיפים מעט עלי בייבי, ממליחים, מפלפלים וזוללים.

8. סלט סלק חי: מגררים סלק (שומרים את המיץ), ומערבבים עם אגוזי מלך או שקדים קלויים קלות, פטרוזיליה קצוצה, שמן זית מלח ופלפל. סוחטים פנימה תפוז אחד, ומגישים עם גבינת עזים, אם יש.

חזרת (צילום: דן-יה שוורץ)
חזרת. אם לא עכשיו אימתי | צילום: דן-יה שוורץ

9. פנקייק סלק: את סוד הפנקייקס המלוחים למדנו ממתכוניישן, ואימצנו למטבחנו הפרטי. איך עושים את זה? מכינים בלילת פנקייק רגילה אך לא ממותקת, מגררים פנימה סלק, מוסיפים נענע קצוצה וגבינת עזים קשה מפוררת. מערבבים, ומטגנים כמו פנקייק רגיל. שוס.

10. קרפצ'יו סלק: הכי קל בעולם. פורסים את הסלק (חי או מבושל לבחירתכם) הכי דק שאפשר, רצוי בעזרת מנדולינה. מסדרים על צלחת בשכבה אחת, ומניחים מלמעלה פרוסות דקות של בצל. מטפטפים שמן זית וחומץ איכותי, ומתבלים במלח גס ופלפל שחור גרוס טרי.

>> אז אנחנו מבינים שאתם אוהבים סלק. קבלו מתכון לסלט סלק חי 

>> בשבוע שעבר בדקנו אילו דברים טעימים אפשר להכין מאורז
>> והנה ממרח מקורי ובריא אש, שיש סיכוי גדול שהילדים שלכם יאהבו
>> את ארוחת החג כבר תכננתם?