>> מתכונים לסופגניות

>> מתכונים ללביבות

חנוכה מתקרב, וסופגניות מתחילות ליפול עלינו מכל עבר: בעבודה, בגני הילדים, בחלונות הראווה של הקונדיטוריות והמאפיות ברחוב. כמה זה עולה לנו, הן כלכלית והן מבחינה קלורית? בתכנית הבוקר של קשת התארחו דפנה הראל כפיר, כתבת הצרכנות של גלובס, וחלי אבקסיס, דיאטנית הבית של אוכל טוב, וסקרו את שוק הסופגניות העכשווי.

25 שקלים לסופגנייה שהיא קינוח

מחירי הסופגניות הבסיסיות עם הריבה הם הזולים ביותר, ונעים בין 4-7 שקלים. ברשתות השיווק ניתן למצוא כאלה גם בשקל לסופגנייה, אבל הקונדיטוריות מוכרות אותן במעט יותר. סופגנייה קלאסית תעלה בבונז'ור 2.9 שקלים; ברולדין 4.5 שקלים; במיקי שמו או בבן עמי 5 שקלים ובמאפיית לחמים 7 שקלים לסופגנייה עם ריבה.

סקרים מגלים שלמרות שהן נראות דלות ליד הסופגניות האחרות, סופגניות הריבה עדיין נמכרות – מסתבר שהציבור אוהב ונאמן לסופגניות הפשוטות והטובות.

אילו סופגניות הן היקרות ביותר? אלה של דודו אטמוזגין עולות 25 שקלים לאחת, ומדובר בקינוח של ממש עם קצפת, קרם פטיסייר ותותים. לרולדין יש קולקציית סופגניות עם צ'ייסרים למילוי עצמי – מעין מבחנה עם מילוי אותה מזריקים לתוך הסופגנייה. כל סופגנייה כזו עולה 9.5 שקלים. למיקי שמו, לעומת זאת, יש סופגניות מפוארות מאוד, למשל עם ציפוי מרנג, במחיר 7 שקלים.

אם כבר סופגנייה, אז שתהיה אפוייה

וכמה קלוריות יש בכל סופגנייה? בסופגנייה קלאסית ממוצעת עם ריבה יש 500 קלוריות, שווה ערך לארוחת בוקר הכוללת ביצה קשה, 2 פרוסות לחם מלא, 2 כפות גבינה, חצי אבוקדו ושני מלפפונים. אם אתם חייבים את הסופגנייה שלכם בשביל הנשמה – העדיפו את אלה האפויות, במסגרת מזעור הנזקים.

 >> חגיגת מתכונים לחנוכה