קוסקוס עם מרק של לייזה פאנלים (צילום: חגית ביליה וגיא בהר, לייזה פאנלים: יומן מטבח קטן של עקרת בית גדולה, הוצאת מודן)
קוסקוס עם מרק של לייזה פאנלים | צילום: חגית ביליה וגיא בהר, לייזה פאנלים: יומן מטבח קטן של עקרת בית גדולה, הוצאת מודן

קוסקוס עם מרק

חומרים (6 מנות):
למרק הקוסקוס:
רבע כוס שמן
2 בצלים לבנים, חתוכים לקוביות גדולות
1 תפוח אדמה גדול, חתוך גס
חצי כרוב לבן, חתוך לקוביות גדולות
2 גזרים, חתוכים גס
חתיכת דלעת בגודל כף היד, קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
1 שורש פטרוזיליה, חתוך גס
2 קישואים, חתוכים גס
6 גבעולי סלרי (גבעולים ועלים), חתוכים גס
1 כף כמון
1 כף כורכום
1 כף פפריקה חריפה או מתוקה
1 כפית קינמון
1 כפית פלפל שחור
1 כפית זרעי כוסברה שלמים
חצי כף מלח גס
1 כפית חוואייג' למרק (לא חובה)
1 צרור כוסברה
1 צרור פטרוזיליה
כוס וחצי חומוסים מבושלים (קפוא, שימורים או רבע קילו מחומוסייה, הכי טעים בעולם)

לקוסקוס:
1 שקית קוסקוס רגיל
1 שקית קוסקוס מלא
1 כפית מלח
3 כפות שמן זית
חצי כפית כמון

אופן ההכנה:

1. נכין את המרק: נחמם את השמן בסיר גדול ונטגן את הירקות בזה אחר בזה. כל כמה דקות נוסיף לסיר ירק אחר. נתחיל עם הבצל ונטגן 5 דקות. אחר כך נוסיף בהדרגה את תפוח האדמה, הכרוב הלבן, הגזר, הדלעת, שורש הפטרוזיליה, הקישואים והגבעולים ועלי הסלרי ונצפה אותם היטב בשמן. נוסיף את התבלינים ונטגן כמה שניות.

2. נוסיף מים שיכסו את כל הירקות ועוד קצת (כסנטימטר מעל). נכסה את הסיר ונביא לרתיחה. נוסיף את הכוסברה והפטרוזיליה, נכסה את הסיר ונבשל על אש קטנה חצי שעה. נוסיף את החומוסים ונערבב טוב. נבדוק את המים ואם חסר נוסיף. נתקן תיבול ונבשל עוד שעה על אש קטנה. נכבה, נטעם ונתקן תיבול.

3. נכין את הקוסקוס: נשים בקערה את כל חומרי הקוסקוס ונערבב. נוסיף מים על פי הוראות היצרן ונערבב (שימו לב, יש לכם 2 שקיות). נכסה את הקערה ונמתין 5 דקות עד שהגרגירים יספגו את כל המים. נאוורר עם מזלג או נעביר 30 שניות במעבד מזון שיאוורר לנו יופי ונגיש.

עוף בעשר דקות של לייזה פאנלים (צילום: חגית ביליה וגיא בהר, לייזה פאנלים: יומן מטבח קטן של עקרת בית גדולה, הוצאת מודן)
עוף בעשר דקות של לייזה פאנלים | צילום: חגית ביליה וגיא בהר, לייזה פאנלים: יומן מטבח קטן של עקרת בית גדולה, הוצאת מודן

עוף בעשר דקות

חומרים (4-6 מנות):
למשרה:
4 שיני שום, כתושות
1 כפית גדושה פפריקה
חצי כפית כמון
חצי כפית פלפל שחור
1 כפית גדושה מלח
1 כפית סוכר חום
3 כפות רסק עגבניות
חצי כוס שמן זית

לסיר:
5 בצלים סגולים, חתוכים לקוביות בגודל 3-4 ס"מ
5 תפוחי אדמה גדולים, חתוכים לקוביות בגודל 3-4 ס"מ
3 כרעיים מחולקות
3 פולקע
8-10 עגבניות שרי שלמות

אופן הכנה:

1. נכין את המשרה: נערבב את כל חומרי המשרה בקערה גדולה.

2. נוסיף את חומרי הסיר: נכניס אל קערת המשרה את מפולת קוביות הבצלים, תפוחי האדמה ונתחי העוף ונעסה אותם טוב-טוב-טוב עם הידיים. אם יש זמן נשרה לחצי שעה.

3. נחמם תנור ל-180 מעלות.

4. נעביר את כל היופי הזה לתבנית תנור עמוקה או סיר רחב מתאים לתנור ונסדר את נתחי העוף כך שישבו מעל לשכבת תפוחי האדמה. נפזר בחינניות כמה עגבניות שרי שלמות.

5. נוסיף מים בגובה תפוחי האדמה כך שהעוף יישאר מעל גובה המים.

6. נסגור במכסה מתאים או בנייר כסף.

7. נאפה שעה, נסיר את הכיסוי ונאפה עוד כ-30 דקות ב-220 מעלות להשחמה יפה.

סיר קציצות ברוטב עגבניות עם אפונה ופתיתים  (צילום: חגית ביליה וגיא בהר, לייזה פאנלים: יומן מטבח קטן של עקרת בית גדולה, הוצאת מודן)
סיר קציצות ברוטב עגבניות עם אפונה ופתיתים | צילום: חגית ביליה וגיא בהר, לייזה פאנלים: יומן מטבח קטן של עקרת בית גדולה, הוצאת מודן

סיר קציצות ברוטב עגבניות עם אפונה ופתיתים - הכל בסיר

חומרים (4-6 מנות):
לתערובת הקציצות:
1 ביצה
1 כף גדושה קטשופ
1 שן שום, כתושה
חצי בצל לבן
מעט פטרוזיליה קצוצה
1 כפית מלח
חצי כפית כמון
חצי כפית פלפל שחור

לקציצות:
500 גרם פרגיות טחונות
3 כפות גדושות פירורי לחם או פרוסת חלה עבה–עבה מפוררת

לסיר:
רבע כוס שמן זית
1 בצל קטן, חתוך לקוביות
1 גזר קטן, חתוך לקוביות
1 גמבה אדומה קטנה, חתוכה לקוביות
1 רסק עגבניות קטן
1 ליטר מים
1 כפית מלח
פלפל שחור
1 כף סוכר חום
2 שיני שום, כתושות
כמה עלי בזיליקום (מי שאוהב יוסיף גם כמה עלי נענע קצוצים)
1 כוס פתיתים או אורז או בורגול (לא מבושלים)
1 כוס אפונה ירוקה עדינה
מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:

1. נכין את תערובת הקציצות: נערבל את חומרי התערובת בבלנדר ונעביר לקערה.

2. נכין את הקציצות: נוסיף לקערת התערובת פרגיות טחונות ופירורי לחם ונלוש טוב-טוב בידיים.

3. נחמם תנור ל-200 מעלות.

4. ניצור קציצות יפות, נשטח בתבנית על נייר אפייה משומן ונכניס לתנור לכ-20 דקות עד להשחמה קלה.

5. נכין את הסיר: נחמם בסיר רחב שמן זית ונטגן את קוביות הבצל, הגזר והגמבה 3-4 דקות עד לשקיפות. נוסיף את רסק העגבניות והמים, נערבב, נתבל במלח, פלפל, סוכר, שום ועשבי תיבול.

6. כשהסיר מגיע לרתיחה ננמיך את האש ונכסה אותו.

7. נוסיף את הקציצות מהתנור לסיר בזהירות, נכסה את הסיר ונביא שוב לרתיחה.

8. עכשיו זה שלב חשוב, המים צריכים להיות בערך בגובה הקציצות, אם הם נמוכים יותר נוסיף מים ונתקן תיבול בהתאם. נביא לרתיחה ואז נוסיף כוס פתיתים או אורז או בורגול וכוס אפונה. נבשל 15 דקות או עד לרכות.

9. טעימי בתוספת של מיץ לימון סחוט טרי. אם יש יותר מדי נוזלים, נגלה את הסיר ונבשל עד צמצום.

לייזה פאנלים: יומן מטבח קטן של עקרת בית גדולה (צילום: חגית ביליה וגיא בהר, לייזה פאנלים: יומן מטבח קטן של עקרת בית גדולה, הוצאת מודן)
לייזה פאנלים: יומן מטבח קטן של עקרת בית גדולה | צילום: חגית ביליה וגיא בהר, לייזה פאנלים: יומן מטבח קטן של עקרת בית גדולה, הוצאת מודן

המתכון מתוך הספר" לייזה פאנלים: יומן מטבח קטן של עקרת בית גדולה", הוצאת מודן.