עוגיות גבינה מלוחה (צילום: דניאל לילה, פשוט טעים ובריא, הוצאת דני ספרים)
עוגיות גבינה מלוחה | צילום: דניאל לילה, פשוט טעים ובריא, הוצאת דני ספרים

עוגיות גבינה מלוחה מופלאות

עוגיות פריכות, עשירות בטעם, שברגע שהן יוצאות מהתנור קשה להפסיק לאכול אותן. חטיף בריא ונהדר המשלב שלושה סוגים של קמח. אפשר כמובן להכין אותו רק מקמח מלא, אך אז צריך לשים 1/2 2 כוסות של קמח מלא.

דרגת קושי: קלה פלוס. זמן אפייה: 15 דקות

מרכיבים (כ-30 עוגיות): 
1/2 כוס שמן זית
כף סילאן
1/2 1 כפית מלח
1 ביצה
כוס קמח מלא
כוס קמח כוסמין
1/2 כוס קמח שיפון
200 גרם צפתית עזים
50 גרם קשקבל עזים (לא חובה, אבל מעשיר מאוד)
גביע יוגורט עזים
כפית אבקת אפייה

לציפוי:
זיתים שחורים או ירוקים

אופן ההכנה:

1. מערבבים את שמן הזית, הסוכר, המלח והקמח ומעבדים לפירורים. מוסיפים את הביצה, היוגורט, אבקת האפייה והגבינות ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. מקררים במקרר חצי שעה.

2. יוצרים עוגיות עגולות ומניחים אותן על תבנית התנור המרופדת בנייר האפייה. אם רוצים, נועצים זית במרכז כל עוגייה.

3. אופים ב-175 מעלות כרבע שעה, או עד שהעוגיות מזהיבות.

עוד באוכל טוב:

 

לחמניות מחוברות (צילום: דניאל לילה, פשוט טעים ובריא, הוצאת דני ספרים)
לחמניות מחוברות עם בצל וזיתים | צילום: דניאל לילה, פשוט טעים ובריא, הוצאת דני ספרים

לחמניות זיתים וגבינה מחוברות 

מכינים אותן מגבינת עזים צפתית, קמח מלא וקמח כוסמין ומתקבל מעדן אמיתי ובעיקר - בריא!

דרגת קושי: קלה. זמן התפחה: שעתיים. זמן אפייה: 20 דקות

מרכיבים (ל-20 לחמניות):
1/2 קילו קמח מלא
1/2 קילו קמח כוסמין
50 גרם שמרים טריים או שמרית
1/4 כוס שמן זית
1/2 כפית מלח
כף סוכר
3-2 כוסות מים פושרים
200 גרם גבינה צפתית עזים, מפוררת
1/2 כוס יוגורט עזים או רגיל
1/2 כוס זיתים קצוצים
4-3 כפות בצל ירוק קצוץ (לא חובה)
מעט חמאה מומסת לסיום

אופן ההכנה: 

1. שמים בקערה את כל החומרים פרט לזיתים והבצל הירוק. מעבדים לבצק אחיד, מוסיפים מים תוך כדי לישה - קודם כוס אחת, לאחר מכן השנייה ולבסוף השלישית - במידת הצורך, רק עד לקבלת בצק רך ואחיד אך לא דביק מדי. במידת הצורך ניתן להוסיף עוד מעט קמח או מים. לקראת סוף הלישה מוסיפים את הזיתים והבצל הירוק ולשים עד שהחומרים נטמעים בבצק.

2. מתפיחים בקערה מכוסה במגבת או בניילון באזור חמים (אם קר בחוץ, מומלץ לחמם תנור עד למינימום, לכבות אותו, להכניס פנימה את הקערה ולסגור את הדלת). מתפיחים כשעה.

3. משמנים תבנית מלבנית, יוצרים לחמניות מרובעות ומניחים אותן זו ליד זו במרחק של כ-3 ס”מ. מתפיחים עוד כחצי שעה, עד שהלחמניות נצמדות זו לזו. אופים בחום של 200 מעלות 20-15 דקות, עד שהלחמניות זהובות.

4. כשהן יוצאות מהתנור מורחים אותן בחמאה מומסת. מגישים אותן חמימות. 

לגיוון: ללחמניות אלו ניתן להוסיף רכיבים רבים, וכך ליצור טעמים רבים ומגוונים - ניתן להוסיף אותם בסוף לישת הבצק. במקום הזיתים והבצל הירוק: חצי כוס אגוזי מלך או פקאן, חצי כוס שקדים קלויים, חצי כוס עגבניות מיובשות קצוצות, 2 בצלים קצוצים ומטוגנים עד להזהבה, 6 שיני שום פרוסות ומוזהבות קלות יחד עם חצי כפית פפריקה מעושנת, חצי כוס תערובת ג’אלה - גרעיני חמניות, גרעיני דלעת, שומשום ופשתן, כוס קוביות בטטה או דלעת אפויות עם מעט מלח ודבש בתנור כרבע שעה, או פרוסות עגבניות צלויות בתנור עם שמן זית למשך רבע שעה עם חצי כפית שום, מלח ומעט אורגנו - לטעם פיצה מופלא.

בייגלה ירושלמי (צילום: דניאל לילה, פשוט טעים ובריא, הוצאת דני ספרים)
בייגלה ירושלמי. גם הילדים יאהבו | צילום: דניאל לילה, פשוט טעים ובריא, הוצאת דני ספרים

בייגלה ירושלמי 

בייגלה פריך מצופה שומשום, שטעמו עשיר ומפנק והוא אהוב על ילדים וגדולים כאחד. אידיאלי לאירוח!

דרגת קושי: בינונית. זמן אפייה: 20-15 דקות

מרכיבים (5-6 בייגלך): 

לבצק: 
1/2 קילו קמח מלא
1/2 1 כוסות מים פושרים
30 גרם שמרית או כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר חום או סילאן
1/2 כף מלח

לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום בכמות נדיבה

אופן ההכנה: 

1. יוצקים את כל חומרי הבצק לתוך קערת המיקסר ולשים בעזרת וו לישה, עד שמתקבל בצק אחיד, גמיש וחלק. ממשיכים ללוש עוד 7-6 דקות.

2. מכסים את הבצק לתפיחה של שעה. כעבור שעה מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים לכדורים. לוקחים כדור ועושים בו חור בעזרת הידיים ולאט לאט פותחים אותו לצורה של בייגלה מאורך וצר.

3. מניחים לתפיחה נוספת של חצי שעה על תבנית התנור המרופדת בנייר האפייה והמכוסה במגבת. מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום בנדיבות. אופים כ 15- דקות בחום של 180 מעלות, עד שהבייגלה מזהיב. 

כריכה - פשוט, טעים ובריא (עיצוב: דניאל לילה, פשוט טעים ובריא, הוצאת דני ספרים)
פשוט, טעים ובריא | עיצוב: דניאל לילה, פשוט טעים ובריא, הוצאת דני ספרים

המתכונים מתוך ספרה של אביגיל מייזליק פשוט טעים ובריא, הוצאת דני ספרים.

>> ומה חשבנו על הספר הבריא החדש של בני סיידא?