קבב חלבי (צילום: דניאל לילה, המטבח הערבי גלילי, הוצאת דני ספרים )
קבב חלאבי. אפשר ביס? | צילום: דניאל לילה, המטבח הערבי גלילי, הוצאת דני ספרים

קבב חלאבי

הקבב החלאבי, שמקורו בעיר חאלב שבסוריה, מוגש לרוב מעל רוטב עגבניות חריף. עומר עלואן משתמש בתערובת בשרים מסורתית של כבש ועגלה ועוטף את הקבב, עם הרוטב, בבצק שמרים נימוח.

מרכיבים (ל-6 מנות):

לבצק:
1 ק"ג קמח מנופה
600-500 מ"ל מים
2 כפות סוכר
1 כף מלח
2 גרם (כ-1/4 כפית) שמרים יבשים

לקבב:
1 ק"ג בשר צוואר עגלה (לא עגל)
200 גרם חזה כבש מפורק מהעצם
50 גרם צנוברים
2 בצלים קצוצים דק
1 צרור פטרוזיליה
1 כף פלפל שחור גרוס
1 כף מלח

לרוטב העגבניות:
8 עגבניות
50 מ"ל רסק אריסה
3 גבעולי בזיליקום
4 שיני שום פרוסות
1 כף גדולה כמון
1 כף מלח

אופן ההכנה:

להכנת הבצק מערבבים בקערה את הקמח עם המלח. מערבבים בכוס קטנה את השמרים, הסוכר והמים. מוסיפים את נוזל השמרים אל קערת הקמח בהדרגה, תוך כדי ערבוב, עד שמתקבלת מסה אחידה. לשים מעט ומכסים את הקערה בניילון נצמד. מניחים לתפיחה של חצי שעה.

לאחר חצי שעה יוצרים כדורים במשקל 150 גרם )כ 6- כדורים מכמות זו(. מניחים בתבנית למנוחה של 10 דקות.

להכנת הבשר טוחנים את חלקי הבשר באמצעות מטחנת בשר לקבלת עיסה עדינה. מוסיפים את הבצל, הפטרוזיליה, הצנוברים והתבלינים ומערבבים עד שנוצרת עיסה אחידה. יוצרים קציצות בגודל כדור פינג-פונג. מחממים מחבת צלייה וצולים את הקציצות על האש עד שהן משחימות מכל הצדדים. מניחים בצד עד להרכבת המנה.

להכנת הרוטב צולים את העגבניות במחבת צלייה או בתנור בחום גבוה עד שהן מאבדות מנפחן. מצננים וקוצצים. מערבבים את העגבניות עם שאר חומרי הרוטב.

להרכבת המנה מחממים תנור ל-220 מעלות ומכינים 6 תבניות או צלחות אישיות המתאימות לאפייה בתנור. מניחים בכל צלחת כמה קציצות, שופכים מצקת מרוטב העגבניות מעל הקציצות.

לוקחים כדור בצק ומרדדים לעיגול שיכסה את כל שטח הצלחת. מכסים את הצלחת בבצק ומכניסים לתנור למשך 15 דקות, עד שהבצק אפוי וזהוב.

>> בואו לפייסבוק שלנו

קטאייף (צילום: דניאל לילה, המטבח הערבי גלילי, הוצאת דני ספרים )
קטאייף. אפשר הכל? | צילום: דניאל לילה, המטבח הערבי גלילי, הוצאת דני ספרים

סלט טבולה

זהו אחד הסלטים המוכרים והאהובים ביותר במטבח הערבי והמזרח-תיכוני. לרוב הוא מתבסס על עשבי תיבול טריים, כמו פטרוזיליה או כוסברה, ועל בורגול דק.

מרכיבים: 
צרור פטרוזיליה קצוץ דק
צרור בצל ירוק קצוץ דק
4 עלי נענע קצוצים דק
2 עגבניות חתוכות לקוביות
מיץ לימון מ-3 לימונים
30 מ"ל שמן זית
4 כפות בורגול שהושרה במים
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה: 

מערבבים יחד את כל חומרי הסלט, טועמים ומתבלים במלח לפי הטעם.

עוד באוכל טוב:

קטאייף - מאפה בצק מתוק

הקטאייף הוא מאפה בצק עדין ומתוק במילוי אגוזים מתוק ומתובל. לרוב הוא מוגש במהלך ארוחות שבירת הצום של חג הרמדאן. טבילה בסירופ סוכר הופכת את המאפה לחגיגי ועשיר אפילו עוד יותר.

להכנת הבצק:
2 כוסות קמח רגיל מנופה
2 כוסות מים
1/2 כוס חלב חם
1/2 2 כפות אבקת אפייה
1 כף סוכר
2 כפות אבקת חלב

להכנת המילוי:
200 גרם פיסטוקים טחונים
200 גרם שקדים לא מקולפים
50 גרם סוכר
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית ציפורן

להכנת סירופ הסוכר:
1 ליטר מים
1 ק"ג סוכר
1 כף מי ורדים
מיץ מחצי לימון

אין תמונה
המטבח הערבי-גלילי. הכריכה

אופן ההכנה:

להכנת הבצק מערבבים את כל החומרים היבשים יחד. מוסיפים את הנוזלים ומחכים 10 דקות. מחממים מחבת בחום בינוני ויוצקים בכל פעם מעט מתערובת הבצק אל המחבת. מטגנים מעט בלי להפוך את הבצק, כך שיטוגן על צדו האחד. מניחים את המאפים בצד עד להרכבת המנה.

להכנת סירופ הסוכר מרתיחים את המים, הסוכר ומי הוורדים בסיר, מוסיפים את מיץ הלימון ומצננים.
להכנת המילוי מערבבים את כל חומרי המילוי יחד. להרכבת המנה מניחים כף מהמילוי על הצד הלא מטוגן של המאפה, מקפלים ומהדקים כך שנוצר חצי עיגול. מטגנים את המאפה בשמן עמוק במשך 2 דקות וטובלים בסירופ הסוכר.

כל המתכונים מתוך הספר המטבח הערבי גלילי 

>> אם אתם כבר בקטע של סובלנות, בואו תכינו גם את החצילים של נוף