סלט פאפאיה (צילום: שי נייבורג, ישראל אהרוני מבשל ממטבחי אסיה, הוצאת כתר )
סלט פאפאיה. שימו לב שהיא קשה במיוחד | צילום: שי נייבורג, ישראל אהרוני מבשל ממטבחי אסיה, הוצאת כתר

סלט פפאיה

אחד הסלטים הפופולאריים בתאילנד וגם מחוצה לה. רק השגיחו שהפפאיה אכן ירוקה, קשה ומוצקה.

המרכיבים (ל-4-6 מנות):
1 פפאיה ירוקה קלופה
1 גזר קלוף
3-4 תרמילי שעועית תאילנדית או ירוקה
מלח
2 שיני שום קלופות
1/2 1 כפות סוכר דקלים מגורר בפומפייה או סוכר חום בהיר
1-2 פלפלי צ'ילי אדומים פרוסים
3 כפות רוטב דגים
2 כפות בוטנים קלויים, ללא הקליפה הדקה החומה
2 בצלי שאלוט קלופים פרוסים לאורכם לפרוסות דקות
3 כפות מיץ ליים או לימון
6 עגבניות שרי חתוכן לאורכן לרבעים

אופן ההכנה:

1. חותכים את הפפאיה והגזר לרצועות דקיקות (אפשר בעזרת קולפן ז'וליינים) ומניחים בצד.

2. חולטים את השעועית 2 דקות במים רותחים מומלחים מעט. מסננים ושוטפים מיד במי ברז. חותכים את השעועית לפיסות באורך כ-4 ס"מ ומניחים בצד.

3. שמים בקערה גדולה את השום, סוכר הדקלים, הצ'ילי ורוטב הדגים, וכותשים יפה (כמו במכתש ועלי) כ-2 דקות. מוסיפים את הבוטנים וכותשים קלות, מוסיפים את הפפאיה, הגזר ובצלי השאלוט, וממשיכים לכתוש בעדינות, רק עד שהרוטב נספג בהם מעט. מוסיפים את מיץ הליים/ לימון, העגבניות והשעועית, מערבבים - כותשים מעט, מעבירים לצלחת הגשה ומגישים.

>> בואו להגיד לנו היי בפייסבוק

לביבות תירס (צילום: שי נייבורג, ישראל אהרוני מבשל ממטבחי אסיה, הוצאת כתר )
לביבות תירס. יש גם מתכון לרוטב דגים-צ'ילי, לא לדאוג | צילום: שי נייבורג, ישראל אהרוני מבשל ממטבחי אסיה, הוצאת כתר

לביבות תירס פריכות

המרכיבים (ל-4-6 מנות): 
1 שקית גרגירי תירס קפואים מופשרים לגמרי ומסוננים
2 ביצים
6 כפות קורנפלור
3 בצלי שאלוט קצוצים דק
1 כף שורש ג'ינג'ר קצוץ דק
1 כוס כוסברה קצוצה
3 כפות רוטב דגים
1 כף סוכר דקלים מגורר בפומפייה או סוכר חום
1 פלפל צ'ילי אדום קצוץ דק
מלח
פלפל גרוס
שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל החומרים (מלבד השמן) לתערובת אחידה.

2. מחממים במחבת גדולה שמן בגובה של כ-1/2 ס"מ וכשהוא חם מכניסים אליו כפות גדושות מהתערובת (אפשר לעשות זאת בעזרת רינג מתכת כדי לקבל קציצות עגולות לגמרי). מטגנים את הקציצות 3-2 דקות מכל צד עד שהן זהובות. מגישים עם רוטב דגים-צ'ילי.

רוטב דגים-צ'ילי

1-2 פלפלי צ'ילי אדומים פרוסים דק
2 שיני שום קצוצות דק
1/3 כוס רוטב דגים
2 כפות סוכר דקלים מגורר בפומפייה או סוכר חום
1/3 כוס מיץ ליים או לימון

מערבבים את כל המרכיבים עד שהסוכר נמס. שומרים בצנצנת במקרר.

עוד באוכל טוב:

אטריות שעועית  (צילום: שי נייבורג, ישראל אהרוני מבשל ממטבחי אסיה, הוצאת כתר )
אטריות שעועית עם עוף טחון. עדין וטעים | צילום: שי נייבורג, ישראל אהרוני מבשל ממטבחי אסיה, הוצאת כתר

אטריות שעועית עם עוף טחון, בטעם חמוץ חריף

המרכיבים (ל-4-6 מנות): 
1/2 חבילה (100 גרם) אטריות שעועית
3 כפות שמן
3 שיני שום קצוצות דק
2 בצלי שאלוט פרוסים דק
2 בצלים ירוקים קצוצים
1 מקל למון גראס קצוץ דק
2-1 פלפלי צ'ילי אדומים פרוסים דק
200 גרם בשר פרגיות טחון
6 עגבניות שרי חתוכות לאורכן לרבעים
2 כפות רוטב דגים
3 כפות מיץ ליים או לימון

להגשה:
1/2 כוס עלי בזיליקום תאילנדי או רגיל
1/2 כוס עלי כוסברה
3 כפות בצלי שאלוט פריכים

אופן ההכנה:

1. משרים את האטריות במים חמים כ-5 דקות, מסננים ומניחים בקערת מים קרים עד לשימוש.

2. מחממים את השמן בווק או במחבת רחבה, וכשהוא חם מאוד, מוסיפים את השום, בצלי השאלוט, הבצלים הירוקים, הלמון גראס והצ'ילי ומטגנים כדקה. מוסיפים את העוף הטחון ומטגנים יחד עוד דקתיים.

3. מסננים את האטריות וגוזרים אותן במספריים לפיסות של כ-10 ס"מ.

4. מוסיפים את העגבניות והאטריות ומטגנים תוך ערבוב דקה נוספת. מוסיפים את רוטב הדגים ומיץ הליים או הלימון ומערבבים.

5. מעבירים את המנה לכלי הגשה ומערבבים פנימה את עלי הבזיליקום והכוסברה. מפזרים מלמעלה את בצלי השאלוט הפריכים ומגישים.

סטיקי רייס (צילום: שי נייבורג, ישראל אהרוני מבשל ממטבחי אסיה, הוצאת כתר )
סטיקי רייס. אחד אחד, אבל דביק | צילום: שי נייבורג, ישראל אהרוני מבשל ממטבחי אסיה, הוצאת כתר

סטיקי רַייס - אורז דביק

השם אורז דביק אינו מתייחס לצורת הכנה, אלא לזן מיוחד של אורז, שאמנם יוצא "אחד אחד" אבל גרגיריו בעלי הטעם המיוחד דבוקים זה לזה. בתאילנד מתייחסים לאורז דביק כמו אל לחם. אוספים גוש ממנו ביד, טובלים ברוטב של המנה ואוכלים.

המרכיבים (ל-6-8 מנות):
2 כוסות אורז דביק

אופן ההכנה:

1. משרים את האורז בקערה גדולה במים קרים למשך 5 שעות לפחות, ורצוי למשך לילה.

2. מסננים את האורז ושוטפים אותו תחת מי ברז עד שהמים צלולים. לוקחים כלי אידוי מבמבוק ופורשים עליו בד חיתול. מפזרים את האורז על הבד.

3. מכסים את כלי האידוי במכסה ומניחים אותו על ווק או סיר מים רותחים. מבשלים מעל האדים כ-25 דקות, עד שהאורז רך דיו.

סטיקי רייס (צילום: שי נייבורג, ישראל אהרוני מבשל ממטבחי אסיה, הוצאת כתר )
קציצות אורז ברוטב תמרהינדי | צילום: שי נייבורג, ישראל אהרוני מבשל ממטבחי אסיה, הוצאת כתר

קציצות אורז דביק

המרכיבים:
אורז דביק מבושל קר
שמן לטיגון

אופן ההכנה:

צרים מהאורז הדביק קציצות יפות ושטוחות בידיים רטובות מעט. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הקציצות כ-2 דקות מכל צד, עד שהן זהובות מעט. מגישים עם רוטב תמרינדי.

רוטב תמרינדי

המרכיבים:
1 כף משחת תמרינדי
3 כפות רוטב דגים
2 כפות סוכר דקלים מגורר בפומפייה או סוכר חום
2 שיני שום קצוצות דק
1 פלפל צ'ילי אדום קצוץ דק
1/3 כוס מים

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים בקערית עד שהסוכר נמס. שומרים בצנצנת סגורה במקרר.

אהרוני מבשל ממטבחי אסיה (עיצוב: סטודיו מיכל ודקל, ישראל אהרוני מבשל ממטבחי אסיה, הוצאת כתר )
אהרוני מבשל ממטבחי אסיה | עיצוב: סטודיו מיכל ודקל, ישראל אהרוני מבשל ממטבחי אסיה, הוצאת כתר
>> לכל המתכונים לראש השנה
>> כל המנות הראשונות והתוספות לראש השנה
>> כל המנות העיקריות לראש השנה
>> כל הקינוחים לראש השנה
>> כל עוגות הדבש שאתם צריכים להכין
>> אילו עוגות דבש כדאי לקנות?