סלט ניסואז עם טונה אדומה

מרכיבים (ל-4 מנות):
4 תפוחי אדמה סגולים
שמן זית
4 שיני שום, כתושות
כמה ענפי תימין
מלח
פלפל שחור גרוס
12 עגבניות שרי תמר
כפית סוכר
4 ביצים
200 גרם טונה אדומה טרייה
3 כפות אגוזי מלך
צרור אספרגוס (חבילה אחת)
בצל ירוק חתוך לטבעות/צרור עשבי תיבול טריים

לוויניגרט חרדל:
3 כפות חרדל גרגירים
2 כפות דבש
2 שיני שום 
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס
100 מ"ל חומץ בלסמי
250 מ"ל שמן זית
50 מ"ל שמן קנולה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות.

2. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות גדולות ומתבלים בשמן זית, 2 שיני שום, תימין, מלח ופלפל שחור. מעבירים את קוביות תפוחי האדמה לתבנית עם נייר אפייה, מכסים היטב בנייר כסף ואופים כ-40 דקות עד לריכוך מלא. מורידים את הכיסוי וצולים כ-5 דקות נוספות, עד להזהבה.

3. חוצים את עגבניות השרי ומסדרים אותן בתבנית עם נייר אפייה. מתבלים במלח, פלפל, שמן זית, תימין, 2 שיני שום וסוכר, ואופים בטמפרטורה של 170 מעלות כ-25 דקות.

4. מבשלים את הביצים במים רותחים כ-6 דקות ומעבירים מיד למי קרח.

5. מתבלים את הטונה האדומה במלח ופלפל שחור גרוס, וצולים במחבת חמה עם שמן זית 10-20 שניות מכל צד. מניחים בצד לקירור, ופורסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ.

6. קולים את אגוזי המלך עם מעט מלח ושמן זית בתנור בטמפרטורה של 170 מעלות 5-7 דקות.

7. חולטים את האספרגוס ומעבירים למי קרח.

8. מכינים ויניגרט חרדל: טוחנים בבלנדר את כל המרכיבים פרט לשמנים. תוך כדי ערבול מזלפים פנימה את השמנים עד ליצירת אמולסיה (תחליב אחיד). מהכמות הזאת ייצא כמעט חצי ליטר ויניגרט, נשמר כשבועיים במקרר.

8. מרכיבים את הסלט: מניחים בצלחת עמוקה מעט מכל מרכיב, חוצים את הביצים ומניחים מלמעלה. מוסיפים 3 כפות ויניגרט, מקשטים בבצל הירוק ומגישים.

עוד באוכל טוב:

סלט גרגירי חומוס ושומר (צילום: דרור עינב, אוכל טוב)
כן, מתברר שחומוס יכול להיות מרענן. סלט גרגירי חומוס ושומר | צילום: דרור עינב, אוכל טוב

סלט גרגירי חומוס ושומר

מרכיבים (ל-4 מנות):
3 יחידות שומר טרי
2 כפות שמן זית
כף (15 גרם) חמאה
2 שיני שום, קצוצות
10 ענפי תימין
חצי כפית זרעי שומר
2 פלפל אנגלי
עלה דפנה
כוס וחצי גרגירי חומוס מושרים ומבושלים מראש
חצי כפית כורכום
2 כפות דבש
חצי כוס ציר עוף/ירקות או מים
מלח
פלפל שחור
סוכר

אופן ההכנה:

1. חותכים שתי יחידות שומר לפלחים גדולים.

2. פורסים את השומר שנותר במנדולינה, ומניחים את הפרוסות במי קרח כדי שיהפכו לקריספיות ומסולסלות עד להגשה.

3. מטגנים בסיר רחב את פלחי השומר בשמן והחמאה. מוסיפים את השום, התימין, זרעי השומר, הפלפל האנגלי ועלה הדפנה, וממשיכים לטגן כ-5 דקות נוספות עד שהשומר מתרכך מעט והופך מבריק.

4. מוסיפים לסיר את גרגירי החומוס, הכורכום, הדבש והציר, ומערבבים על לצמצום מוחלט של הנוזלים וריכוך השומר.

5. מעבירים את תכולת הסיר לקערת הגשה. מתבלים במלח, פלפל ומעט סוכר, מוסיפים פנימה את פרוסות השומר החיות ומגישים מיד.

סלט אנטיפסטי עם עוף (צילום: דרור עינב, אוכל טוב)
עסיסי וקראנצ'י, קלוי וצלוי. סלט אנטיפסטי עם עוף | צילום: דרור עינב, אוכל טוב

סלט אנטיפסטי חם עם עוף צלוי

מרכיבים (4-6 מנות):

למרינדת העוף:
3 כפות חרדל
2 כפות דבש
2 שיני שום, קצוצות
3 כפות עלי רוזמרין טריים
כף ג'ינג'ר כבוש
כוס שמן זית

לסלט:
4 חתיכות חזה עוף
מלח
פלפל שחור גרוס
בטטה בינונית, קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
2 זוקיני ירוקים, חתוכים לקוביות
חציל, חתוך לקוביות עם הקליפה
כרשה, חתוכה לקוביות
2 בצלים סגולים, קלופים וחתוכים לקוביות
4 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
פלפל אדום, חתוך לקוביות
שמן זית
4 שיני שום
2 ענפי תימין
2 ענפי רוזמרין
סוכר
3 כפות זיתי קלמטה, מגולענים
3 כפות צנוברים, קלויים

אופן ההכנה:

1. טוחנים את כל מרכיבי המרינדה פרט לשמן במעבד מזון. תוך כדי הטחינה מזלפים פנימה בעדינות את שמן הזית לקבלת אמולסיה (תחליב אחיד).

2. מתבלים את חזה העוף במלח ופלפל, ומשרים במרינדה ל-24 שעות בתוך המקרר.

3. מחממים תנור ל-190 מעלות.

4. מטגנים במחבת כל ירק בנפרד עם מעט שמן זית, שום, תימין ורוזמרין. מתבלים במלח, פלפל וקמצוץ סוכר. מעבירים את הירקות לתבנית תנור עמוקה, מוסיפים את זיתי הקלמטה ומערבבים היטב. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים כ-20 דקות.

5. במחבת ברזל חמה מאוד צורבים את חתיכות חזה העוף עם מעט שמן זית עד לצריבה טובה מכל הצדדים.

6. מכניסים את החתיכות הצרובות לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות, צולים בין 5 ל-8 דקות (תלוי בגודל חזה העוף), מוציאים, ומניחים לבשר העוף לנוח כ-10 דקות.

7. מערבבים בצלחת הגשה את כל ירקות האנטיפסטי, ומפזרים מעליהם את הצנוברים הקלויים.

8. פורסים את חתיכות חזה העוף הצלויות, מניחים את הפרוסות מעל הירקות והצנוברים, ומגישים.

סלט סלקים (צילום: דרור עינב, אוכל טוב)
רכות חתוכה בגסות. סלט סלקים צלויים | צילום: דרור עינב, אוכל טוב

סלט סלקים צלויים, מנגולד, לימון כבוש ופריקי

מרכיבים (4-6 מנות):
4 סלקים קטנים, עטופים בנייר כסף
חבילת עלי מנגולד, שטופים ומופרדים לעלים וגבעולים
שמן זית
3 שיני שום
חצי כפית זרעי כמון שלמים
מלח
פלפל שחור גרוס
סוכר
2 לימונים כבושים, פרוסים דק
כוס וחצי פריקי שבושלה במים (כחצי כוס לפני הבישול)
מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות.

2. צולים את הסלקים העטופים בתנור כ-40 דקות עד לריכוך מלא, מקלפים וחותכים לפלחים.

3. פורסים את גבעולי המנגולד לרצועות דקות, ומקפיצים במחבת עם מעט שמן זית, שיני השום, זרעי הכמון, המלח, הפלפל השחור ומעט סוכר.

4. מערבבים בקערת הגשה את פלחי הסלקים, גבעולי המנגולד, פרוסות הלימון הכבוש והפריקי. מתבלים במעט מלח, פלפל שחור גרוס, שמן זית ומעט ממיץ הלימון.

5. במחבת חמה מקפיצים את עלי המנגולד עם שמן זית כחצי דקה, מתבלים במלח, פלפל ומה שנותר ממיץ הלימון, מוסיפים לקערת הסלט ומגישים. 

סלט עדשים שחורות (צילום: דרור עינב, אוכל טוב)
הכף הזו יכולה להיות שלכם. סלט עדשים שחורות משגע | צילום: דרור עינב, אוכל טוב

סלט עדשים שחורות עם שקדים קלויים, לימון כבוש ועשבי תיבול

מרכיבים (ל-4 מנות):
כוס עדשים, מבושלות בהרבה מים (2-3 כוסות אחרי הבישול)
3 עגבניות תמר, חתוכות לרבעים
מלח
פלפל שחור
שמן זית
5 ענפי תימין, עלים בלבד
3 שיני שום, קצוצות
קורט סוכר
2 בצלים סגולים, קלופים וחתוכים לשישיות
כפית חומץ בלסמי או חומץ בן יין אדום
חצי כוס שקדים, קלויים וקצוצים גס
חצי צרור כוסברה (עלים בלבד)
4 גבעולי בצל ירוק
רבע צרור עירית
מיץ מחצי לימון
2 כפות לימון כבוש קצוץ

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות.

2. מסדרים את רבעי העגבניות על תבנית עם נייר אפייה, מתבלים במלח, פלפל, שמן זית, תימין, 2 שיני שום וסוכר, ואופים בתנור כ-25 דקות.

3. שמים בקערה את שישיות הבצל ומתבלים בפלפל שחור, חומץ, שמן זית, שן שום וסוכר. מעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה וצולים בחום של 200 מעלות כ-20 דקות.

4. מערבבים את כל מרכיבי המתכון בקערת הגשה, ומגישים עם מעט יוגורט או לבנה.

* כל המתכונים באדיבות מסעדת זופה.