טרנד הטבעונות ממשיך להתפשט, ומגיע אפילו לאוכל האיטלקי המסורתי: פיצה. מכיוון שטבעונים לא אוכלים מוצרי חלב, הרשת הוותיקה דומינוס יצאה עם פתרון יצירתי: הרשת הודיעה שהיא מתחילה למכור פיצה עם סויה במקום מוצרלה, והמחיר בינתיים יקר מפיצה רגילה ועומד על 69.90 שקלים למגש (לעומת 64.90 שקלים למגש רגיל). אין ספק שזו מחווה ראויה, שמאפשרת מגוון רחב יותר לטבעונים, וכנראה שזו גם אופציה בריאה יותר. אבל השאלה המתבקשת היא - מה עם הטעם?

מערכת "חי בלילה" יצאה למבחן טעימה ראשון ונתנה למשתתפים כיסוי עיניים ושני משולשי פיצה, קלאסי וטבעוני, כדי לבדוק כמה מהם יבחינו בהבדל. כמובן שהטועמת האיטלקייה ישר זיהתה את ההבדל בין הטעם החזק של המוצרלה לבין הטעם של התחליפים, אבל התגובות האחרות היו מפתיעות: היו שהעלו הערות על התיבול ולא על הגבינה, ואחרים שמחו לגלות שהם לא הבחינו בהבדל ואפילו הבטיחו שהפיצה הבאה שיזמינו כבר תהיה טבעונית.

מבחן השף

בעוד שחלק מהטועמים הראו לא מעט התלהבות, השף רפי אדר גילה אדישות לפיתוח החדש ואף ציין שגם אם היו מצמידים לו אקדח לרקה הוא לא היה מגיש אותו לסועדים: "אתה היית אוכל חומוס עם תחליפים? מה פתאום לשים טופו? או שאוכלים פיצה או שלא אוכלים פיצה".

אדר מסביר שהוא לא נגד הטרנד הטבעוני עצמו, והוא אפילו מנהיג במסעדה שלו ערב טבעוני קבוע בימי שני, אבל יש דברים שכשף הוא לא מוכן לקבל: "יש מנות טבעוניות נהדרות, אבל יש מנות שלא צריך לפגוע בהן. פיצה היא פיצה - בצק, עגבניות, מוצרלה, ואפשר להוסיף פטריות או תוספות אחרות. אבל פיצה בלי גבינה? קשה לי להבין את זה".

חי בלילה, ראשון עד שלישי, 23:15

>> מתכונים טבעוניים
>> לא צריך לטגן: חצילים מאודים אסייתיים