המארז של שפצ'יק (צילום: אילן בשור,  יח"צ)
המארז של שפצ'יק | צילום: אילן בשור, יח"צ

באנגלית קוראים לזה Pizza Night, אבל כשאתה הורה לילדים אתה מוצא את עצמך לא פעם בימי פיצה מתמשכים שאינך זוכר מתי התחילו ואתה לא לגמרי משוכנע מתי גם יגמרו (אי שם אחרי צבא, יש להניח). 

פיצה היא מאכל האלים, אבל לא תמיד אנחנו נותנים לה מספיק מקום וכבוד מרוב קרייבינג לגבינה המותכת. בערב שבת האחרון, עשינו את ההפך מהריטואל הקבוע שלנו של "משלוח פיצה וגמרנו" וניסינו את המארז המשפחתי של שפצ'יק - ובכך השבנו את הכבוד הראוי ל"ערב פיצה".

שפצ'יק הוא יוזמה חדשה של צוות אנשים שאוהבים ליהנות ואוהבים אוכל ומציעים חוויית אוכל שונה. בצוות שמרכיב את שפצ'יק תמצאו מתכנן אריזות ומשחקים, מעצב גרפי, שף, סופרת ילדים, מאייר ספרי ילדים וקופירייטרית – כך שאתם מבינים שמדובר במשהו קצת שונה מעוד משלוח פיצה. מדובר למעשה בהכנת פיצה לבד (כמעט מאפס) ביחד עם הילדים והיא משולבת אתגרים, משחקים וספר קריאה והכל בעיצוב גרפי מתוק להפליא.

אנחנו הזמנו את "חוויה ללא גלוטן" עבור שני ילדים צליאקים במשפחה, שלמעשה זהה לחוויית המארז המשפחתי הרגיל, רק בבצק נטול גלוטן. סה טו.

שפצ'יק - מה בפנים? (צילום: דימה פולג וברק נתיב,  יח"צ)
שפצ'יק - מה בפנים? | צילום: דימה פולג וברק נתיב, יח"צ

מה במארז? 4 כדורי בצק ללא גלוטן רכים ושמנמנים; 400 מ"ל רוטב פיצה, 500 גרם גבינת מוצרלה מגורדת; ספר ילדים על שפצ'יק השדון; סינר ומשחקים (אמת או חובה, חבילת צבעים, פלייסמנט ענק לצביעה), משטח עץ לפיצה, מערוך עץ, סינרי עבודה וכובעי שף, תעודות לשפים המשתתפים וקינוח (שוקולדים לילדים).

התכנסנו בני המשפחה: אבא, אמא, בת 12, בן 9 ובת 7 – מוכנים למשימה. אנחנו קיבלנו את המארז בחמישי והוא מיד הוכנס למקפיא לשימוש עתידי. בשבת הפשרנו את הבצק (רק שני כדורים מתוך הארבעה) ובינתיים התחלנו בקריאת הספר, ואז בצביעת הפלייסמנט. מפה לשם המשכנו ברידוד הבצק ועיצוב הפיצה לבחירתנו (התוספות עלינו), ותוך כדי אותגרנו במשחק אמת או חובה, עד שלבסוף התיישבנו לאכול את מה שאפינו.

החוויה כולה נמשכה כשעה וחצי, והילדים היו נלהבים במהלכה. מבקשת להזכיר שמדובר במתבגרת ומיני מתבגר, כך שזה לא מובן מאליו. גם עבורנו, ההורים, שמעדיפים להיות במטבח בגפם – ללא אנשים קטנים שנדחפים – זו הייתה חוויה מקסימה.

View this post on Instagram

A post shared by Lili Sherazki (@lili.sherazki)

והפיצה ללא גלוטן? ובכן, בסופו של יום, עם כל הכבוד לחוויה משפחתית (ויש כבוד), מבחן הטעם הוא לא פחות חשוב, במיוחד במשפחה של צליאקים. בפיצות לל"ג התחושה היא לא פעם של "כמעט", "דומה למקור אבל..." ואפילו "מי לעזאזל אפה את הדבר הזה?". מניסיון של 6 שנים בעולם הצליאק, טרם מצאנו את הפיצה הקנויה המוצלחת. בשנים האחרונות התחלנו לאפות לבד והגענו לתוצאות טובות. אז האם הפיצה ללא גלוטן של שפצ'יק צלחה?

בואו נאמר כך: הילדה הלא צליאקית ליקקה אצבעות. ובהרחבה: יופי של בצק. לא רק מבחינת הטעם, אלא גם ההתעסקות. מרגיש כמו בצק רגיל לכל דבר, קל מאוד לרידוד וטעמו נפלא. הפיצות חוסלו במהרה והתבאסנו שלא השתמשנו בעוד עיגול בצק.

בשורה התחתונה: היה זה ערב פיצה ראוי ומכובד, ונותרו לנו עוד שני כדורי בצק לערב הבא שנרצה לקיים, ממש בקרוב.

מחיר: 299 שקל למארז משפחתי ללא גלוטן.

לפרטים נוספים: שפצ'יק