מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

קציצות עם תבשיל חומוס של חיים כהן

מתכון של חיים כהן לסיר שכולו ריחות של בית וטעמים עמוקים וטובים. תבשיל גרגרי חומוס והמון ירוקים עם קציצות בשר שמתבשלות ברוטב. תענוג מובטח

חיים כהן
באדיבות ספורט 1
פורסם:
קציצות עם תבשיל חומוס של חיים כהן
צילום: מתוך "עושים חג עם חיים וריטה", קשת 12
הקישור הועתק

תבשיל חומוס וירוקים עם קציצות בשר

מצרכים:
1 אורז בסמטי
חצי ק"ג חומוס מושרה מראש/3 פחיות חומוס מבושל
3 בצל, קצוץ
2 ראשי שום חצויים
2 בצל ירוק, קצוץ
2 חבילות סלרי, קצוץ
נענע יבשה
נענע טרייה
2 צרורות שמיר, קצוץ
3 צרורות מנגולד, קצוץ
בהרט
4 כפות קמח מצה
2 ביצים
4 לימונים
1 ק״ג בשר טחון
מים

אופן הכנה:

1. מכינים את הרוטב: מטגנים בסיר עם מעט שמן זית בצל וראש שום חצוי, מתבלים במלח ובהרט. מוסיפים את הירוקים: סלרי, נענע, מנגולד, מעט מים ונותנים לרוטב להסמיך.

2. מכינים את הקציצות: משרים חצי קילו חומוס יום מראש עם אבקת אפייה או סודה לשתייה. משרים אורז חצי שעה במים ומסננים. מוסיפים לבשר הטחון בצל קצוץ, כוסברה, בצל ירוק ושמיר. מתבלים עם מלח ומעט בהרט.

3. שמים את הכל בקערה ומערבבים עם האורז המושרה. מוסיפים ביצים וקמח מצה. מכדררים את הכדורים עם האורז ומשחימים קלות. כשכל הקציצות שחומות, מוסיפים מים שיכסו את כל הקציצות ונותנים לתבשיל אחרי רתיחה לפחות חצי שעה על אש קטנה.

מצאתם טעות לשון?