חמין טלה של לגזיאל (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
חמין טלה. את הביצים אפשר להוסיף אגב לכל המתכונים | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

חמין טלה

המרכיבים (ל-6 סועדים):
2 בצלים גדולים, חתוכים גס
ראש שום, מפורק לשיניים
כרשה אחת
חבוש, קלוף וחתוך לפלחים
1.5 ק"ג של נתח טלה (עדיף צוואר טלה או אוסובוקו)
200 גרם גריסי פנינה
200 גרם שעועית בובס (לימה)
3 כפות שמן קנולה
מלח 
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מחממים בסיר שמן, משחימים בצל, שום, כרשה ואת החבוש. 

2. מוסיפים את נתחי הטלה ומשחימים אותם היטב מכל הכיוונים, אם צריך עושים זאת בנגלות. 

3. מוסיפים גריסים ושעועית בובס. מכסים במים מתבלים, במלח ופלפל שחור גרוס, מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה. טועמים ומתקנים תיבול. 

4. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-100 מעלות למשך כל הלילה. 

>> מכינים חמין לשבת? ספרו לנו בפייסבוק איך יצא

חמין 4 דגנים (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
חמין דגנים. צמחוני, טבעוני, מזין | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

חמין 4 דגנים טבעוני

המרכיבים (ל-6 סועדים):
2 בצלים לבנים גדולים, חתוכים גס
ראש שום, מפורק לשיניים
100 גרם חיטה
100 גרם גריסי פנינה
100 גרם אורז מלא
100 גרם שיבולת שועל
בטטה גדולה, קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
300 גרם דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
5 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
ענף סלרי אחד
5 ענפי תימין 
2 כפות סילאן
4 כפות שמן קנולה
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מחממים בסיר שמן, משחימים בצל ושום לגוון זהוב. מוסיפים את תערובות הדגנים ומכסים במים.

2. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס ומביאים לרתיחה.

3. מוסיפים בטטה, דלעת, תפוחי אדמה, סלרי תימין וסילאן. מבשלים כחצי שעה, טועמים ומתקנים תיבול, ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 100 מעלות, למשך כל הלילה. 

עוד באוכל טוב:

 חמין גידים, אסאדו ועלי סלק (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
וזה כבר חמין האסאדו | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

חמין גידים, אסאדו ועלי סלק

המרכיבים (ל-6 סועדים): 
2 בצלים לבנים גדולים, חתוכים גס
ראש שום, מפורק לשיניים
חצי ק"ג גידים
1 ק"ג אסאדו עם עצם, פרוס (ניתן לבקש מהקצב שיעשה זאת)
5 עלי סלק, קצוצים גס
5 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
200 גרם חיטה
200 גרם גרגירי חומוס
3 כפות שמן קנולה
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מחממים שמן בסיר, מזהיבים בצל ושום ,מוסיפים גידים ואסאדו ומשחימים היטב.

2. מוסיפים את עלי הסלק, תפוחי האדמה החיטה וגרגירי החומוס, מכסים במים, מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס, מביאים לרתיחה מבשלים כחצי שעה. טועמים ומתקנים תיבול. 

3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-100 מעלות למשך כל הלילה.

* לכל סוגי החמין ניתן להוסיף גם ביצים. 

כל המתכונים באדיבות קייטרינג מזל טלה

>> לכל מתכוני החמין שלנו