חריימה סלמון אפוי

חשבתם שחריימה מבעבע על כירה? ובכן, דעו לכם שהוא נפלא לא פחות באפייה, ואל תשכחו להכין מלאי נכבד של לחם לניגוב הרוטב הפיקנטי מכל הצלחות. היה והרוטב חריף לכם יתר על המידה, העדיפו פפריקה על מתוקה על פני הפלפל החריף.

המצרכים (8 מנות):
8 מנות פילה דג בלי העור (סלמון, מושט, בורי או דניס)

לתיבול הדג:
4 כפות שמן
כפית פפריקה חריפה או מתוקה
2 שינים שום, כתושות
כפית מלח גס

לרוטב:
4 כפות שמן קנולה
10 שיני שום פרוסות
1 פלפל חריף קטן, קצוץ
5 עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות גדולות
2 פלפלים אדומים או צהובים, חתוכים לרצועות
צרור כוסברה, קצוצה
3 כפות רסק עגבניות
כף פפריקה חריפה
חצי כפית פפריקה מעושנת
חצי כפית כמון
חצי כפית מלח

עוד באוכל טוב:

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות.

2. שוטפים היטב את נתחי הדג, מייבשים אותם, ומסדרים בתבנית אפייה.

3. מערבבים בקערית קטנה את כל רכיבי התיבול, פרט למלח, ומעסים את הדג בתערובת.

4. מפזרים על הדגים המתובלים את המלח הגס.

5. מכינים את הרוטב: מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח, ומוסיפים את השום, הפלפל החריף, העגבניות והפלפלים, ומאדים כ-7 דקות בבחישה מתמדת.

6. מוסיפים את הכוסברה, רסק העגבניות, שני סוגי הפפריקה, הכמון והמלח, ומבשלים כ-5 דקות נוספות.

7. מסירים מן האש, ויוצקים את הרוטב החם על הדגים שבתבנית.

8. מכניסים את הדג לתנור, ואופים בתבנית לא מכוסה למשך 14 דקות בדיוק.

טיפ: לתוספת טעם ולקבלת גוון עמוק, מוסיפים לרוטב כף גדושה של אריסה.

מתכוני סלמון (צילום: אנטולי מיכאלו, אוכל טוב)
נוצץ ועסיסי. נגיסי סלמון מתקתקים | צילום: אנטולי מיכאלו, אוכל טוב

נגיסי סלמון מתקתקים

רוצים להגיש סלמון עסיסי במיוחד? אמצו את אופן ההכנה הבא: טגנו אותו קלות בשמן עמוק, וכך אין סיכוי שהדג יתייבש. 

המצרכים (כ-30 יחידות):
6 פרוסות עבות (ברוחב 3-4 ס"מ) של פילה סלמון, בלי העור
שמן לטיגון עמוק

לבלילה:
4 ביצים
4 כפות מים
כוס וחצי קמח
כפית מלח
כפית אבקת אפייה
רבע כפית פלפל שחור
רבע כפית סודה לשתייה

לזיגוג:
2 כפיות סוכר חום
3 כפות רוטב צ'ילי חריף
כף רוטב סויה
2 כפות דבש
2 כפות סירופ מייפל
2 כפות שמן קנולה
רבע כפית פלפל שחור גרוס טרי

לקישוט:
צרור גבעולי עירית או בצל ירוק קצוצים

אופן ההכנה:

1. מכינים את הנגיסים: לוקחים את פרוסות הדג, קפואות חלקית, וחותכים אותן לקוביות (4-5 קוביות לכל פרוסה)

2. בעזרת בלנדר מקל, מערבבים בקערה את כל מרכיבי הבלילה לתערובת חלקה

3. מחממים שמן בסיר עמוק, טובלים את קוביות הדג בבלילה, מטגנים עד להזהבה, ומעבירים אותן למגש מרופד בנייר סופג.

4. מכינים את הזיגוג: מבשלים בסיר קטן את כל המרכיבים, תוך כדי בחישה מתמדת, עד לאיחודם לתערובת חלקה.

5. יוצקים את הזיגוג על נגיסי הדג המטוגנים, מקשטים בעירית או בצל ירוק, ומגישים.

טיפ: להכנה מראש, מטגנים את הנגיסים ומקפיאים אותם. ביום השימוש מפשירים אותם, מחממים מעט בתנור, ולפני ההגשה יוצקים עליהם את הרוטב.

מתכוני סלמון (צילום: אנטולי מיכאלו, אוכל טוב)
הסוד של המנה טמון בצלחות שלה. סלמון פיקנטי מקושט | צילום: אנטולי מיכאלו, אוכל טוב

סלמון פיקנטי מקושט

כמה שהמתכון הזה פשוט, ככה הוא גם טעים. הסוד של המנה טמון בצלחות שלה: קשטו עם ירק ופרחים, ותזכו למחמאות מכל האורחים. אם אתם מכינים את המנה הזו לעצמכם או שמגיעים יותר מדי אורחים, אפשר להסתפק רק בקוביות הדג.

המצרכים (8 מנות)
חצי כוס סוכר
רבע כוס רוטב סויה
כוס מים
2 שיני שום כתושות
2 כפות דבש
2 כפות סילאן
2 כפות רוטב צ'ילי חריף
8 פרוסות פילה סלמון, חתוך לקוביות (4 קוביות שוות מכל פרוסה)

לקישוט:
צרור גבעולי שמיר
1 צנונית, פרוסה דק
עלי תרד
פרחי מאכל

אופן ההכנה:

1. ממיסים בסיר קטן את הקרמל, מוסיפים בזהירות את רוטב הסויה והמים, ומבשלים כ-30 דקות עד להסמכה קלה.

2. מוסיפים לסיר את השום, הדבש, הסילאן ורוטב הצ'ילי, ומבשלים כרבע שעה.

3. מחממים תנור ל-200 מעלות.

4. מניחים את קוביות הסלמון בתבנית, ויוצקים מעליהן את הרוטב.

5. אופים כ-10 דקות בתנור.

6. מצלחתים את המנה: על צלחת נאה מסדרים בחצי עיגול את קוביות הסלמון, מקשטים בשמיר, צנונית, עלי התרד ופרחי המאכל, ומגישים.

טיפ: לפני האפייה ניתן לשפד את קוביות הסלמון על שיפודים. לחילופין, ניתן גם להגיש פרוסות הדג שלמות, אך אז תידרש אפייה ארוכה יותר (כ-12 דקות).

אפרת ליברפוינד מגישה שבת, הוצאת דני ספרים, 88 שקלים.