אחרי שיצא לראשונה לפני למעלה מעשור כמדריך מקיף במיוחד לבישול, "ששת", אותו ספר מבית על השולחן יוצא במהדורה מחודשת, דיגיטלית, המיועדת לטאבלטים וסמארטפונים ואת המהדורה ניתן להוריד בפורמט ePub למכשירים שונים מבוססי IOS או אנדרואיד. "ששת" הדיגיטלי כולל אינדקס מתכונים מפורט ואינטראקטיבי, קישורים וגם חיפוש לפי חומר גלם או מספר עמוד. 

המפתחות לסלט פסטה מוצלח הם רעננות, חומרי גלם טריים, גיוון ורוטב מוצלח. הנה ארבעה מתכונים פשוטים להכנה, רק לקצוץ, לערבב ולהגיש - רק אל תשכחו לבשל את הפסטה כמו שצריך.

>> בואו לבקר אותנו בפייסבוק, טעים שם

מוצרלה, עגבניות ובזיליקום. השילוש הקדוש (יח``צ: דן לב, על השולחן)
סלט פסטה א-לה קפרזה. הכי טוב בטמפרטורת החדר | יח``צ: דן לב, על השולחן
סלט פסטה א-לה קפרזה

מרכיבים (6 מנות):
½1 כדורי מוצרלה גדולים (או 10 קטנים), חתוכים לקוביות
1/2-1/3 כוס שמן זית
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור טחון טרי
500 גרם פסטה קצרה
1 סלסילה עגבניות שרי חצויות
15 עלי בזיליקום חתוכים לרצועות דקות
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
3 כפות צנוברים קלויים (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מערבבים מוצרלה עם שמן זית ושום, מתבלים במלח ופלפל ומשהים עד ההגשה.

2. מבשלים את הפסטה במי מלח רותחים עד לדרגת אל-דנטה.

3. מפסיקים את הבישול על ידי שטיפה במים קרים. מסננים ומעבירים לקערה גדולה. מערבבים עם 2 כפות שמן זית למניעת הידבקות ומצננים.

4. מוסיפים לפסטה מוצרלה מתובלת, עגבניות שרי, בזיליקום, בצל ירוק וצנוברים. מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול.

* ניתן לתבל את המוצרלה בכף גדושה של פסטו, טפנאד או מחית עגבניות מיובשות.
* ניתן להחליף את עגבניות השרי ברצועות פלפלים קלויים וקלופים.

סלט פסטה עם ברוקולי, אנשובי וזיתים

מרכיבים (6 מנות):
500 גרם פסטה קצרה
2 ראשי ברוקולי מחולקים לפרחים קטנים 
מלח
1 כוס זיתי קלמטה או טאסוס, מגולענים וקצוצים גס 
10 עגבניות מיובשות שרויות בשמן, חתוכות לרצועות

לרוטב: 
1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
קליפה מגוררת מלימון אחד
2 שיני שום כתושות
6 פילטים קצוצים של אנשובי 
1/2 כפית צ'ילי יבש גרוס
1/2 כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1. מביאים לרתיחה מי מלח לבישול הפסטה. מכניסים את הברוקולי וחולטים 2 דקות. הברוקולי צריך להתרכך מעט, אבל להישאר פריך. מוציאים מהמים בכף מחוררת, מעבירים למי קרח ומסננים היטב. 

2. מחזירים את המים לרתיחה וממליחים. מכניסים את הפסטה למים המבעבעים ומבשלים לדרגת אל-דנטה. מסננים.

3. מערבבים את הברוקולי והפסטה החמה בקערה עם זיתים ועגבניות מיובשות. מניחים לסלט להגיע לטמפרטורת החדר.

4. מערבלים בבלנדר (או מנערים בצנצנת) את חומרי הרוטב. טועמים ומשפרים תיבול. יוצקים על הפסטה ומגישים.

גיוונים:
* מוסיפים 100 גרם קוביות חזה אווז מעושן מוקפצות.
* מחליפים את הברוקולי באספרגוס חלוט.
* מוסיפים בזיליקום קצוץ. 
* מוסיפים 1/2 כוס אגוזים קצוצים וקלויים.

עוד באוכל טוב

תנו לסלט לנוח חצי שעה. הוא יודה לכם (יח``צ: דן לב, על השולחן)
סלט פסטה עם טונה, צלפים ועגבניות מיובשות. כיף מתקתק-מלוח | יח``צ: דן לב, על השולחן
סלט פסטה עם טונה, צלפים ועגבניות מיובשות

מרכיבים (6 מנות):
500 גרם פסטה קצרה
מלח
2 קופסאות טונה בשמן זית
1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
1 שן שום כתושה
4-3 פילטים של אנשובי קצוצים
3 כפות עגבניות שרי מיובשות בשמן זית
1 בצל סגול פרוס דק
3 כפות צלפים קטנים או גדולים קצוצים גס
עלים מ-3 גבעולי בזיליקום

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הפסטה במי מלח רותחים עד לדרגת אל-דנטה. מסננים.

2. מעבירים את הטונה עם שמן הזית שבו שומרה לקערה. מוסיפים מיץ לימון, שום ואנשובי ומערבבים היטב. במידת הצורך מוסיפים עוד 2 כפות שמן זית.

3. מוסיפים לקערה את הפסטה, העגבניות מיובשות, הבצל סגול, הצלפים והבזיליקום ומערבבים. מניחים לסלט להגיע לטמפרטורת החדר ומגישים.

* ניתן להחליף את העגבניות המיובשות בפלפלים קלויים וקלופים.
* ניתן להחליף את הבזיליקום בבצל ירוק.

אלל תתחילו בלעדיה. אפליקציית ששת (יח``צ: דן לב, על השולחן)
אפליקציית ששת. העוזר שלכם במטבח | יח``צ: דן לב, על השולחן

סלט פסטה עם חצילים, עגבניות ואורגנו

מרכיבים (6 מנות):
2 חצילים חתוכים לקוביות בגודל 3-2 ס"מ
שמן לטיגון עמוק
500 גרם פסטה קצרה
מלח
2 עגבניות מוצקות, קלופות וחתוכות לקוביות
1 כף עלי אורגנו טריים, קצוצים

לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
2 שיני שום כתושות

אופן ההכנה:

1. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את קוביות החציל עד להשחמה. מעבירים לנייר סופג.

2. מבשלים את הפסטה במי מלח רותחים עד לדרגת אל-דנטה ומסננים.

3. מערבבים היטב את חומרי הרוטב (מנערים בצנצנת או מערבלים בבלנדר). טועמים ומתקנים תיבול.

4. מערבבים את הפסטה החמה עם הרוטב, קוביות החציל, העגבניות והאורגנו. מניחים לסלט להגיע לטמפרטורת החדר ומגישים.

* ניתן להוסיף לסלט 100 גרם גבינת פטה מפוררת.
* ניתן להמיר חציל אחד ב-3-2 קישואים אותם מטגנים באופן דומה.
* במקום לטגן ניתן לאפות את החצילים ב-200 מעלות עם שמן זית, מלח ופלפל עד להזהבה.

המתכונים באדיבות על השולחן, מוציאת "ששת  - העוזר שלך במטבח", ספר הבישול האלקטרוני הראשון