גספצ'ו עגבניות עם פלפלים

מרכיבים (ל-4 בקבוקים אישיים):
4 עגבניות
פלפל אדום
חצי בצל סגול
שן שום
חצי כפית חומץ
פלפל שחור
מלח
חצי כפית סוכר
חצי צרור פטרוזיליה
שמן זית

אופן הכנה:

1. טוחנים יחד את העגבניות, הפלפל, הבצל והשום בבלנדר. מוסיפים את החומץ והתבלינים לפי הטעם, מוסיפים את הפטרוזיליה ושמן הזית בזילוף, בודקים טעמים ומסננים.

2. מעבירים לבקבוקים אישיים ושומרים במקרר או בצידנית מקוררת.

יודעים איפה ממש טעים? בפייסבוק שלנו!

גספצ'ו בצנצנות אישיות (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
גספצ'ו בצנצנות אישיות. הכי מרענן | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

כריך אמנטל עם בצל מטוגן

מרכיבים (ל-4 כריכים):
3 בצלים בינונים
4 כפות שמן זית
מלח שחור
פלפל
עלים מענף תימין
עגבנייה בשלה
חצי ראש חסה
לחם קאסטן (עדיף חיטה מלאה)
חמאה
כ-200 גרם גבינת אמנטל 

אופן הכנה:

1. חותכים את הבצל לרצועות ומטגנים בשמן זית עד הזהבה. מתבלים במלח, פלפל ותימין ומניחים בצד לקירור. 

2. פורסים את העגבנייה לפרוסות דקות ואת החסה לרצועות.

3. לוקחים 2 פרוסות לחם קאסטן, מורחים חמאה על אחת הפרוסות ומתבלים במעט מלח. מניחים כמות מכובדת של חסה ועליה פרוסות עגבנייה, וממליחים את העגבניה. מעליה מניחים 2 פרוסות גבינת אמנטל וסוגרים עם בצל מטוגן ופרוסת קאסטן.

עוד באוכל טוב:

כריך אמנטל (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
כריך אמנטל. הכי מתאים לפיקניק | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

סלט פירות

מרכיבים (ל-5 מנות): 
שליש אבטיח
שליש מלון
שליש אננס
2 אגסים
מנגו
2 אפרסקים
כמה עלים של נענע
100 גרם פקאן מסוכר
מיץ מ-2 תפוזים

אופן ההכנה:

1. חותכים את כל הפירות לקערה, וקוצצים פנימה נענע ופקאן מסוכר. מוסיפים מיץ, מערבבים ושומרים בצינון עד להגשה (אפשר להוסיף מנה של וודקה). 

ספגטי פסטו (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
ספגטי פסטו. הוא פשוט טעים יותר כשהוא לא חם | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

ספגטי פסטו

מרכיבים (ל-5 מנות):
חבילת ספגטי
צרור גדול של בזיליקום
100 גרם אגוזי מלך
50 גרם פרמזן
2 שיני שום
מלח
פלפל שחור
כוס שמן זית
כפית מיץ לימון
20 עגבניות שרי

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הפסטה בסיר מים גדול עם מלח (טיפ: אפשר להוסיף לסיר מעט שמנת), עד לרמת אל דנטה - רכה אך קשה טיפה במרכז.

2. מכינים את הפסטו: מפרידים את העלים מצרור הבזיליקום ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים אגוזים, פרמזן, שום, מלח ופלפל ומתחילים לטחון במהירות גבוהה. תוך כדי מזלפים פנימה שמן זית ומיץ לימון. טוחנים כ-5 דקות עד שהמסה חלקה ובהירה.

3. מחממים מחבת כבדה ומוסיפים מעט שמן זית ומלח (עדיף גס), מניחים את עגבניות בפנים ומקפיצים קלות עד שייצרבו מעט.

4. מערבבים את רוטב הפסטו עם הפסטה, מוסיפים את העגבניות ומגישים. אפשר להוסיף פרמזן ועלי בזיליקום להגשה. 

מקלות גבינה (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
מקלות גבינה עם צזיקי. שני דברים שאנחנו אוהבים | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

מקלות בצק עלים עם גבינה ומטבל צזיקי

מרכיבים (ל-4 מנות):
חצי חבילה בצק עלים
100 גרם גבינת פרמזן, גאודה או צ'דר
כף שמן
ביצה
מלח גס
עלים מ-3 ענפים של תימין

לצזיקי:
2 מלפפונים
גביע יוגורט
חצי קופסה לבנה או גבינת שמנת
חצי צרור שמיר קצוץ
1-2 שיני שום כתושות
מלח
פלפל שחור
מיץ לימון

אופן ההכנה:

1. למקלות: פותחים את בצק העלים, מרדדים מעט, מפזרים גבינה, מקפלים לשניים ומרדדים שוב. פורסים מקלות ברוחב 2 ס"מ, ומסובבים עם היד (כמעט לצורה של ביסלי). מניחים על מגש אפייה מרוח בשמן ומורחים את המקלות בביצה מעורבבת עם מלח גס. מפזרים עלי תימין.

2. מחממים תנור ל-180 מעלות, אופים את המקלות 15-20 דקות עד הזהבה, מוציאים ומקררים.

3. לצזיקי: חותכים מלפפון לקוביות קטנות, מערבבים עם יוגורט, לבנה/שמנת, שמיר קצוץ ושום כתוש. מוסיפים מלח, פלפל ומיץ לימון לפי הטעם.

פשטידה אישית (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
פשטידה אישית. תכינו הרבה, אנחנו ניקח לפחות שתיים | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

פשטידה אישית

מרכיבים (ל-7 מאפינס):
2 תפוחי אדמה, מגוררים בפומפייה
חצי גוש גבינה בולגרית
צרור קטן של פטרוזיליה, קצוץ
3 ביצים
שקית קטנה של אבקת אפייה
400-300 גרם קמח לבן
מלח
פלפל לבן
כמה עלי תימין

אופן ההכנה:
1. מערבבים את תפוחי האדמה עם הבולגרית עד למרקם אחיד. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ואת הביצים אחת אחת ומערבבים.

2. מוסיפים את אבקת האפייה ומבליעים קמח פנימה לאט לאט, תוך ערבוב מתמיד. מתבלים במלח, פלפל לבן ותימין לפי הטעם.

3. מניחים גביעי נייר בתוך תבנית מאפינס וממלאים עד שלושת רבעי הגובה.

4. מחממים תנור ל-200 מעלות, אופים 10-12 דקות ומורידים את המעלות ל-170. אופים 20-25 דקות נוספות. אפשר לבדוק עם קיסם שיניים, אם הקיסם יוצא יבש - זה מוכן. 

>> עשינו לכם חשק אבל לא בא לכם לבשל? יש להן גם מסעדה משלהן

>> לעמוד הפייסבוק של רינה ואליס