כריך שקשוקה (צילום: עמרי אנדרס צורף)
כריך שקשוקה. סנדוויץ' שהוא כמו ארוחה חמה | צילום: עמרי אנדרס צורף

כריך שקשוקה (עמרי אנדרס צורף)

המרכיבים:
לחמניית בגט
מעט שמן (זית או קנולה)
2 עגבניות קצוצות
פלפל חתוך לקוביות קטנות
שן שום קצוצה
חצי בצל קצוץ
שתי ביצים

אופן ההכנה:

1. מטגנים את העגבניות, הפלפל, השום והבצל במשך כ-10 דקות. טורפים שתי ביצים ומקשקשים יחד במחבת במשך 3-4 דקות נוספות. חוצים את הבגט וגורפים את תכולת המחבת פנימה.

2. ניתן להוסיף בזיליקום, קישואים, חצילים וכו', בהתאם להעדפות.

כריך טוניסאי (שף עידו רוטמן, רולדין)

המצרכים:
לחמניית פרנה מרוקאית
2 כפות אריסה
כף גדושה של טונה מסוננת
ביצה קשה
מלפפון חמוץ
1/2 עגבנייה
4 זיתים ירוקים מגולענים
לימון כבוש
1/2 תפוח אדמה
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

מבשלים את תפוח האדמה, מוציאים מהלימון הכבוש את הגרעינים ומרכיבים את הכריך.

כריך טוניסאי של רולדין (יח``צ: חגית גורן ,  יחסי ציבור )
כריך טוניסאי. כל טוב הארץ בלחמנייה | יח``צ: חגית גורן , יחסי ציבור

כריך חביתה עם זוקיני (בן עמי ברתיני שביט)

המצרכים:
ג'בטה
2 ביצים
זוקיני
גבינה בולגרית למריחה
עגבנייה פרוסה
כמה עלי בזיליקום

אופן ההכנה:

1. מכינים חביתה מהביצים.

2. מכינים את הזוקיני: פורסים דק, מסדרים בתבנית אפייה, זורים מעט מלח ושמן זית ואופים כחצי שעה ב-180 מעלות, עד שמזהיב. מצננים.

3. פותחים את הג'בטה, מורחים את הבולגרית בשני הצדדים, מסדרים פרוסות זוקיני ועליהן חביתה, עגבנייה ובזיליקום. סוגרים וחותכים ל-2.

כריך חביתה וזוקיני (צילום: נעמה בן יוסף,  יחסי ציבור )
כריך חביתה וזוקיני. קצת השקעה, אבל שווה שווה | צילום: נעמה בן יוסף, יחסי ציבור

כריך בריאות סלמון לגדולים (ארקפה)

המצרכים:
לחמניית בריאות/דגנים עגולה
חזרת
סלמון מעושן
מלפפון
ג'ינג'ר כבוש
עגבנייה
רוקט

אופן ההכנה:

חוצים את הלחמנייה, מורחים חזרת משני הצדדים, מסדרים סלמון ועליו פרוסות מלפפון. מסדרים מלמעלה ג'ינג'ר, פרוסת עגבנייה ועלי רוקט.

כריך בריאות עם סלמון (צילום: דניה ויינר,  יחסי ציבור )
כריך בריאות סלמון. טעיייים | צילום: דניה ויינר, יחסי ציבור

כריך שוק (רונית פנסו)

המרכיבים:
1 לחמניית ג'בטה

לסלט עשבים:
חופן גדוש מכל אחד: נענע, כוסברה, ריחן, פטרוזיליה (ורצוי גם טרגון), קצוצים דק
¼ פלפל ירוק חריף, קצוץ דק
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
1 כפית מיץ לימון טרי
1 כפית שמן זית

לכריך:
3 צנוניות טריות, פרוסות דק
1 עגבניית תמר קטנה בשלה, פרוסה בינוני
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית
50 גרמים גבינה לבנה מלוחה מפוררת גס (מומלץ: ברינזה של המאירי)
1 ביצה קשה שאך זה בושלה (8 דקות לאחר הרתיחה - להעביר מיד למי קרח), פרוסה
זיתים שחורים (רצוי מיובשים במלח), מגולענים וקצוצים

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל החומרים של סלט העשבים בקערה.

2. חוצים את הלחמנייה, אך משאירים את הפרוסות מחוברות בקצה. מחממים מעט בטוסטר או בתנור. מורחים כמות נדיבה של סלט העשבים על שני צדי הלחמנייה. מניחים על הצד התחתון את הצנוניות ואת העגבנייה בשכבות, ומתבלים במלח, בפלפל ובשמן זית.

3. מוסיפים מעליהן את הגבינה, את פרוסות הביצה ואת הזיתים. סוגרים, לוחצים קצת, חוצים לשניים ומגישים.

ולקינוח: כריך חמאת בוטנים וריבה (עמרי אנדרס צורף)

המרכיבים:
חלה
חמאת בוטנים
ריבת תות/פטל

אופן ההכנה:

פורסים את החלה גס, מורחים שכבה נאה ביותר של חמאת בוטנים, ועליה שכבה נדיבה לא פחות של ריבה. סמכו על האמריקאים שהם יודעים מה הם עושים.

כריך חמאת בוטנים וריבה (צילום: עמרי אנדרס צורף)
כריך חמאת בוטנים וריבה. מושחת ומעולה | צילום: עמרי אנדרס צורף
>> ולטובת החסידים של אביבית: צלי בקר עם הרבה כורכום
>> וברוח החג: אוזני המן הפוכות