באמצע שוק מחנה יהודה החלה תופעה שבאה לענות על שני צרכים: אוכל איכותי ובמחיר נגיש לצעירים ולסטודנטים. כשפסטה בסטה נכנסה לחיינו לפני למעלה מעשור, השותפים מאחוריה בוודאי לא היו יכולים לדמיין שהיא תהפוך לרשת הארצית המצליחה שהיא היום. ״זו הייתה החלטה מאוד אמיצה, השקענו את כל החסכונות שלנו בזה״, מספר שיר בקר, מנכ״ל ובעלים של הרשת, על פתיחת הסניף הראשון בשוק מחנה יהודה כשהיה בסך הכל בשנות העשרים לחייו אחרי שחלם בכלל על למכור פלאפל.

״לאבא שלי יש חנות פלאפל, וככה גדלתי״, אומר בקר. ״אז חשבנו בהתחלה על חנות פלאפל במרכז העיר, באותו הזמן סיימתי לימודי בישול ונסעתי להתמחות בחנות פסטה טרייה שנפתחה בברצלונה, חשבנו שלהנגיש את הפסטה זו בשורה. עד אז בארץ היו פסטות טריות רק במסעדות איטלקיות ובבתי קפה במחירים גבוהים״. השאר הוא היסטוריה - המסעדה הראשונה נפתחה בשוק מחנה יהודה עם תפריט עשיר שמאפשר לסועדים להרכיב את המנה בעצמם ולבחור בין סוגי פסטה שונים, רטבים ותוספות - כשהכל טרי ומוכן במקום. 

פסטה בסטה 2 (צילום: אמיר מנחם)
הסניף הראשון נפתח בשוק מחנה יהודה | צילום: אמיר מנחם

 מהו סוד ההצלחה?

בקר אומר שהמדד החשוב ביותר של כל מסעדת פסטה הוא רוטב העגבניות, ובפסטה בסטה מכינים גם אותו - כמו את כל שאר הרטבים והתוספות, במקום. העגבניות מבושלות על אש קטנה במשך שלוש שעות, ומומלץ במיוחד להוסיף לרוטב תוספות שנותנות טעמים ים תיכוניים, כמו זיתי קלמטה או אנשובי ספרדי. מנה מומלצת נוספת היא המנה הוורודה - רוטב ייחודי למקום שעשוי מסלקים אפויים בתנור ונטחנים כך שיוצאים מהם טעמי אדמה מעניינים.

הרשת מחזיקה בתפריט מגוון במיוחד המבוסס על חומרי גלם מעולים ומציע בין היתר גם פסטות ללא גלוטן ופסטות ללא ביצים המתאימות לטבעונים, ארוחות ילדים, מרקים, סלטים ואפילו קינוחים מפנקים במחיר שווה לכל כיס. "אנחנו בחיפושים בלתי פוסקים אחר חומרי הגלם האיכותיים ביותר שיש לשוק להציע, בדגש על חדשנות קולינרית״, אומר בקר. חומר הגלם המרכזי, הפסטה, מגיעה ממפעל במחוז אמיליה רומנה שבאיטליה, שהוא מפעל הפסטות הטריות הגדול והאיכותי ביותר באירופה. המפעל מייצר ליין מנות פסטה שעשוית מקמח דורום מובחר וביצי חופש מקומיות במיוחד עבור פסטה בסטה, והקפאת הפסטה בשיטה מיוחדת שומרת על טריותה ועל הערכים התזונתיים. כמו כן, יש במקום פסטה ללא גלוטן שעשויה מקמח תירס אשר מתבשלת על בסיס יומי בכל סניף.

פסטה בסטה 3 (צילום: אמיר מנחם)
"אנחנו בחיפושים בלתי פוסקים אחר חומרי הגלם האיכותיים ביותר שיש לשוק להציע" | צילום: אמיר מנחם

בין חומרי הגלם והתוספות המעולות תמצאו גם גבינות טריות של מחלבות גד, ואחד מהפינוקים הגדולים ביותר שמציעים בפסטה בסטה היא גבינת פרמז'ן גרנה פדנו מעולה, אותה יכולים הסועדים לגרד להנאתם על הפסטה, ללא הגבלה. דבר אחד ברור - בפסטה בסטה אמנם מבקשים להנגיש את המנה האיטלקית האהובה לקהל הרחב עם מחירים ידידותיים, אבל הדבר האחרון שהם מתפשרים עליו הוא האיכות. 

 בדרך לאימפריה בינלאומית?

כיום יש לפסטה בסטה 13 סניפים ברחבי הארץ, ועד סוף השנה יפתחו עוד שלושה - ברחוב החשמונאים בתל אביב, בקניון איילון ובמרכז העיר מודיעין. בהמשך, הם אומרים, יש מגעים על פריצה לחו״ל, אבל הפרטים עדיין נשמרים בסוד. למרות שמדובר ברשת, כל סניף של פסטה בסטה סופג את האווירה של המיקום שלו והופך למקום מעט שונה, אבל טריות חומרי הגלם והמחירים הנוחים הם המרכיבים שלא משתנים.

 

רשת פסטה בסטה מונה היום 13 סניפים ברחבי הארץ, לרשימת הסניפים ולתפריט המלא, לחצו כאן >>