טכניקה חדשה לבישול: מדיח הכלים
אם הייתם יכולים להדיח כלים ותוך כדי להכין את ארוחת הערב בלי להתאמץ בכלל, ובנוסף לחסוך אנרגיה וכסף – לא הייתם מתלהבים? האיטלקים נרגשים סביב שיטת בישול חדשה, העושה שימוש במדיח הכלים להכנת כל סוגי המנות. כן, אתם מוזמנים לנסות את זה בבית


מדיח הוא מוצר חשמלי הצורך הרבה אנרגיה, במטרה לחמם את המים המוזרמים בו. ליסה קזאלי, בשלנית ופעילה סביבתית ממילאנו, חשבה שחייבת להיות דרך טובה יותר לנצל את פעולת המדיח הבזבזנית – במיוחד כשמפעילים אותו, פעמים רבות, כאשר הוא ריק למחצה.
קזאלי החליטה לנסות ולבשל במדיח: היא עשתה ניסיונות רבים, ולבסוף חלקה את משנתה, המלצותיה ומתכוניה בספר "בישול במדיח הכלים" שיצא באיטליה השנה. האיטלקים התלהבו והחלו להדיח את ארוחת הערב שלהם בעקביות, ואנחנו חשבנו – היי, למה לא לנסות?

האוכל לא יתלכלך לכם
השימוש במדיח הכלים לבישול דומה, למעשה, לשימוש במאדה מקצועי – ולכן הכי טוב להכין בו דגים או מזונות אחרים שמתבשלים בטמפרטורות נמוכות. קזאלי מרהיבה עוז ומשתמשת במדיח גם להכנתקוסקוס, בשר עגל ואפילו קינוחים, כאשר היא אוטמת תמיד את המנות בשקיות ואקום או בכלים סגורים הרמטית. טכניקת הבישול הזו מתאימה פחות למנות שצריכות לצאת פריכות: לזניה, למשל, לא כדאי לנסות ולהכין במדיח (למרות שבדיוק את המנה הזו הכינו, בהצלחה יתרה, "שוברי המיתוסים" של ערוץ דיסקברי).
אז איך עושים את זה? דגים מומלץ לעטוף בשתי שכבות של נייר כסף, ואז להכניס אותם לשקית צלייה ולאטום גם אותה היטב באטב. הצנצנות המומלצות על ידי קזאלי הן אלה מהזכוכית עם הגומייה ותפס המתכת. את המדיח מכוונים לעוצמה הגבוהה ביותר, מוסיפים גם את כל הכלים המלוכלכים שלכם מהארוחה האחרונה, סוגרים – ואפשר לשכוח מהכל, לפחות לשעה הקרובה. הסבון והטינופת לא יחדרו לאוכל שלכם, וכשהמדיח יסיים את פעולתו תקבלו גם כלים רחוצים וגם ארוחה מוכנה ללא טרחה כמעט. נשמע מושלם, לא?
