mako
פרסומת

פיצריות בתל אביב חושפות את הסודות להכנת הפיצה המושלמת

בונים על פיצה ביתית לארוחת הערב? אל תשכחו לגוון בתוספות, לשלוח חצי מהבצק למקרר ולשים קצת סוכר ברוטב. 6 פיצריות תל אביביות נבחרות חלקו איתנו את הטיפים הסודיים שלהן להכנת הפיצה המושלמת, ולא שמרנו אותם לעצמנו

מיכל הלפרין
פורסם:
פיצרייה
פיצרייה | צילום: Syda Productions, shutterstock
הקישור הועתק

נכון, פיצה היא מאכל שמאוד קשה להרוס. בינינו, אפילו כזאת שעשויה מפיתה וקצת קטשופ יכולה להיות מעדן לפעמים, גם אם עברתם את גיל 5. ההבדל בין פיצה ביתית "בסדר" לבין פיצה "לא יכול להיות שהכנתם את זה בעצמכם!", לפעמים טמון בטיפ קטן ופשוט. כזה שלא הייתם חושבים עליו מראש, אבל בטוח שתאמצו אותו לנצח אחרי פעם אחת שתיישמו אותו.

שש פיצריות נבחרות בתל אביב הסכימו לגלות לנו את הסודות שלהן להכנת הפיצה הביתית המושלמתמכיוון שאנחנו ממש נחמדים בסך הכל, החלטנו לשתף אתכם בכל הטוב הזה.

שוב פטריות ותירס? בפעם הבאה שאתם מכינים פיצה בבית, הגיע הזמן שתרשו לעצמכם להתפרע קצת עם עניין התוספות ותלכו על משהו פחות בנאלי. הנה כמה רעיונות שיכולים לשדרג לכם את הפיצה בכמה דרגות: בצל ירוק, חציל מטוגן, בצל סגול, ארטישוק משומר, זוקיני צלוי, סלמון מעושן או "בייבי מוצרלה".

פיצה - תוספות מגוונות
פיצה - תוספות מגוונות | צילום: fizkes, shutterstock
פרסומת

אם עד היום לא הבנתם, הסוד להכנת רוטב עגבניות מושלם הוא שום. 4-5 שיני שום כתושות בהחלט יעשו את העבודה. רק אל תשכחו שהוא נוטה להישרף מהר - טיגון קצר בתחילת הכנת הרוטב יספיק.

פיצה אוליב: לשלב מעט סוכר ברוטב

אז נכון שלא מדובר בטיפ הכי דיאטטי בעולם, אבל היי, בואו לא נשכח שמדובר בפיצה, שהיא כידוע לא בדיוק מאכל הבריאות האולטימטיבי. אז אם כבר התפנקתם, פרגנו לעצמכם גם איזו כף סוכר ברוטב שתאזן את הטעם החמצמץ של העגבניות ותעניק לפיצה טעם משובח במיוחד.

פיצה שמש: לשלב בין סוגי גבינות

במקום ללכת על המוכר ושוב להשתמש בפתיתי גבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע) צהובה, נסו לשלב אותם עם פתיתי מוצרלה. השילוב בין גבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע) צהובה דומיננטית לבין גבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע) מעודנת כמו מוצרלה שמבעבעת בקלות, יגרום לפיצה להיות טעימה יותר ואפילו יפה יותר.

פרסומת

פיצה מיכאלה: לשים חצי מהבצק במקרר

הטיפ הבא אמנם דורש קצת השקעה, אבל אם אתם רוצים ליהנות מבצק אוורירי במיוחד, זה לחלוטין שווה את זה. מה עושים? מכינים חצי מכמות הבצק ומניחים במקרר למשך 24 שעות. לאחר מכן, מכינים את החצי השני ומוסיפים אותו לזה שהוצאתם מקירור. לסיום רק נשאר לשים את שני החלקים יחדיו ומקבלים בצק מהאגדות.

בצק פיצה
בצק פיצה | צילום: ADfoto, shutterstock

דומינוס פיצה, סניף הנמל: לאפה היא התשובה למי שמחפש קיצורי דרך

אם אתם מחפשים קיצורי דרך, ולא מתחשק לכם להשקיע בבצק, התחליף הטוב ביותר הוא לאפה מוכנה. התוצאה שתתקבל תהיה הכי קרובה לפיצה מבצק אמיתי. בנוסף, התנור חייב להיות במצב של חום מקסימלי (עליון ותחתון, לא טורבו), ורצוי להדליק אותו כבר כחצי שעה לפני האפייה. את הפיצה מומלץ לאפות על אבן ייעודית לאפייה או על תבנית סטנדרטית (ולא על רשת).