קלדרטה - קדירת בקר בקארי (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
קדירת בקר בקארי. שימו לב - צריך להשרות את הבשר יום לפני | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

קדירת בקר בחלב קוקוס (קלדרטה)

המרכיבים (6 מנות):
קילו בשר כתף
4 כפות שמן
1 בצל
1 ראש שום
1 גזר גדול
2 גמבה
3 תפוחי אדמה
2 עלי דפנה
3 כוסות מים
1 פחית חלב קוקוס (רצוי 17 אחוז שומן)
2 כפות רוטב סויה
כפית פלפל שחור

למרינדה:
מיץ מחצי לימון
4 כפות רוטב סויה
אגוזי קשיו, להגשה

אופן הכנה:

1. חותכים את הבשר לקוביות גדולות. מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים את הבשר 24 שעות.

2. מחממים שמן בסיר ומטגנים קלות את הבשר על אש גבוהה, עד שהוא נסגר מכל הצדדים. מוציאים.

3. פורסים את הבצל לפרוסות של חצי ירח ומטגנים באותו הסיר. מקלפים את ראש השום, קוצצים דק ומוסיפים לבצל. מחזירים את הבשר לסיר ומטגנים קלות יחד עם הבצל והשום.

4. חותכים את הגזר, הגמבה ותפוחי האדמה לקוביות גדולות ומוסיפים לסיר. מערבבים ומוסיפים את עלי הדפנה. מוסיפים 3 כוסות מים, חלב קוקוס, רוטב סויה ופלפל שחור. מכסים את הסיר ומבשלים שעה וחצי (מדי פעם מערבבים ובודקים שיש מספיק נוזלים. אם אין, מוסיפים עוס מים). מגישים עם אורז ואגוזי קשיו.

צ'יקן קארי

המרכיבים (6 מנות):
קילו פרגית, נקי
3 תפוחי אדמה
1 גזר
1 פלפל ירוק
1 פלפל אדום
1 בצל קטן
רצועה של ג'ינג'ר טרי
2 שיני שום
2 שמן קנולה
1 פחית חלב קוקוס (רצוי 17 אחוז שומן)
כף אבקת קארי
1 כוס מים
כפית מלח

צ'יקן קארי (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צ'יקן קארי. חזה העוף לא חלם שיעשו אותו כזה טעים | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

אופן ההכנה:

1. חותכים את הפרגיות לרצועות גדולות. חותכים את תפוחי האדמה, הגזר והפלפלים לקוביות גדולות. פורסים את הבצל לפרוסות של חצי ירח, את הג'ינג'ר לרצועות דקות מאוד ואת השום לרצועות דקות.

2. מטגנים בסיר את הג'ינג'ר עד שזהוב לגמרי. מוסיפים את השום והבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את העוף ומטגנים עד שהוא נהיה לבן.

3. מוסיפים את כל הירקות ואת חלב הקוקוס, הקארי, המים והמלח. מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים בסיר מכוסה על אש קטנה מאוד 40 דקות.

ירקות עם חלב קוקוס

המרכיבים (4 מנות):
1 בצל קטן
חתיכה של ג'ינג'ר
1 שן שום
1 פרוסת דלעת גדולה
1 גזר
1 ברוקולי
1 פחית חלב קוקוס (רצוי 17 אחוז שומן)
כף סוכר
חצי כפית מלח
100 גרם שעועית ירוקה

אופן הכנה:

1. מכינים את הירקות: פורסים את הבצל, הג'ינג'ר והשום לפרוסות דקות. חותכים את הדלעת לקוביות ופורסים את הגזר לעיגולים. את הברוקולי מפרקים לפרחים קטנים.

2. שמים בסיר את חלב הקוקוס, הבצל, הג'ינג'ר, השום, הסוכר והמלח ומביאים לרתיחה תוך ערבוב.

3. מוסיפים את כל הירקות ומבשלים בסיר מכוסה על אש קטנה 15 דקות, או עד שהדלעת רכה.

ירקות עם חלב קוקוס (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
ירקות עם חלב קוקוס. הרי צריך איזו תוספת לכל הקארי הזה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

פיש קארי

המרכיבים (2 מנות):
2 פילה דניס/ מושט/בורי
רצועת ג'ינג'ר טרי
2 כפות שמן קנולה
1 בצל קטן
2 שיני שום
חצי כפית מלח
חצי כפית אבקת קארי ירוק
1 פחית חלב קוקוס (רצוי 17 אחוז שומן)

אופן ההכנה:

1. חותכים את הג'ינג'ר לרצועות דקות מאוד ומטגנים בסיר עד להזהבה.

2. פורסים את הבצל לרצועות דקות ומוסיפים לסיר. פורסים את שיני השום ומוסיפים. מטגנים עד שמזהיב.

3. מוסיפים את המלח, הקארי וחלב הקוקוס, מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות. מוסיפים את הדג ומבשלים 10 דקות נוספות. מסירים מהאש ומעבירים לצלחת הגשה (אפשרות נוספת: טובלים את הדג בקמח ומטגנים בשמן עמוק. מגישים עם הרוטב, כמו בתמונה).

פיש קארי (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
פיש קארי. למי שמעדיף דגים | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

* כל המתכונים באדיבות ווילמה מגפאנתי ממסעדת דים סאן סטיישן, יהודה הלוי 44, תל אביב

>> ובשביל הרעננות: סלק ירוק פשוט מעולה
>> ולקינוח: עוגת שושנים עם אגוזים של אביבה פיבקו