לאחר קצת יותר מארבע שנות פעילות, מסעדת אסיף תפסיק את פעילותה ביום ראשון הקרוב, 1 בינואר 2012. המסעדה השוכנת ברחוב לילנבלום בתל אביב הגישה תפריט איטלקי-ים תיכוני המתאפיין בעונתיות וטריות, בניצוחה של השפית עינב ברמן שהייתה בעבר שפית בבית הקפה התל אביבי אורנה ואלה. 

אין תמונה
מסעדת אסיף. סוגרת את פעילותה לאחר 4 שנים

הסיבות לסגירה רבות ומגוונות, אך נעוצות בעיקר בגודל ומיקום המסעדה. "לא ידענו לנצל את הלוקיישן של לילנבלום, בלי לשנות את אופי המסעדה", הסביר אחד מאנשי המקום. המסעדה לא יכלה לעמוד בדרישה לארוחת צהריים זולה ומהירה מאזור העסקים הקרוב, בשל אופי חומרי הגלם וגודל המטבח.

צוות המסעדה ימשיך לבשל ולשרת את לקוחותיו באמצעות שירות "אסיף עד הבית", המספק משלוחי אוכל פעמיים בשבוע לבית הלקוח, וגם שירות הקייטרינג לאירועים ימשיך לפעול.

המסעדה תערוך חגיגות פרידה היום (יום שישי) עם ארוחת טעימות ב-200 ש"ח לסועד ובסעודת פרידה/סילבסטר במוצ"ש. 

מסעדת אסיף, לילינבלום 18 תל אביב 03-5165198

אין תמונה
לחמניות הסלק של מסעדת אסיף. קטנות ונהדרות

לחמניות סלק של מסעדת אסיף

אחת מהתוספות היותר מזוהות עם המסעדה היא לחמניות הסלק הקטנות והמיוחדות, המוגשות בסלסלת הלחמים. המתכון באדיבות השפית עינב ברמן.

המרכיבים (35 לחמניות):
320 גרם מחית סלק (כ-5 סלקים בגודל בינוני)
20 גרם שמרים טריים
200 מ"ל מים פושרים
60 גרם סוכר
600 גרם קמח
20 גרם מלח

אופן ההכנה:

1. עוטפים את הסלקים בנייר כסף וצולים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות, עד שהם מתרככים. קולפים וטוחנים במעבד מזון עד שמתקבלת מחית חלקה.

2. שמים בקערת מיקסר שמרים, מים, סוכר ומערבבים קלות. מוסיפים את הקמח, מחית הסלק והמלח ומערבלים עד שמתקבל מרקם אחיד.

3. מניחים לבצק להכפיל את נפחו. מחלקים ומכדררים את הבצק לכדורים במשקל של 30 גרם כל אחד (כ-35 כדורים). מתפיחים ואופים 12 דקות בתנור שחומם ל-200 מעלות.

>> מתכוניישן: מרק תירס טרי וחורפי
>> המוצרים שהכי אהבנו השנה