לפי לוח השנה אנחנו עדיין בסתיו, אבל מבחינת כל מה שקשור לאוכל – נראה שהחורף כבר ממש מעבר לפינה. המרקים הראשונים כבר מבעבעים על הכיריים, הקדירות מתחילות לעשות קאמבק ובאופן כללי התיאבון במגמה של עלייה מתמדת, וגם המצב הביטחוני לא בדיוק עוזר. הוסיפו לזה את הידיעה המרגיעה שלא נצטרך ללבוש בגד ים בקרוב, ותקבלו כר פורה להפליא לטרנדים קולינריים חדשים ומושחתים.

ופל בלגי (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
ופל בלגי. הכוכב העולה של חורף 2013 | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

אז מסתמן שחורף 2013 מפנה את מרכז הבמה לוופל הבלגי, שחוזר בגדול פלוס כמה שדרוגים. הוופל הבלגי הקלאסי עשוי מבלילה הדומה לזו של פנקייק – קמח, חלב, חמאה, ביצים, סוכר ותמצית וניל – אך מכונת הוופלים שאליה נמזגת הבלילה הופכת אותו לדחוס ועבה יותר. הטעם, הפריכות והמראה הנפלא של הריבועים המדויקים, המתמלאים ברוב שמחה ברטבים ותוספות, הופכים אותו לקינוח החורף המפנק האולטימטיבי.

אז איפה תוכלו למצוא ופל בלגי הגון ששווה לבזבז עליו את הקלוריות?

ופל בלגי, לה גופרה (צילום: מיטל סולומון,  יחסי ציבור )
הוופל של לה גופרה. איכותי, טעים ופריך | צילום: מיטל סולומון, יחסי ציבור


הבלגי
הבלגי הוא מקום חדש ברחוב אבן גבירול בתל אביב, המגיש וופל בלגי בסגנון העיר ליאז' (בשונה מהוופל הבלגי המוכר לנו, העשוי בסגנון בריסל). בליאז', וכעת גם בבלגי, עושים את זה אחרת. כאן במקום בלילה יש כדור העשוי מבצק שמרים עם סוכר, אשר מוכנס למכונת הוופל ומקבל את הצורה המוכרת. בצק השמרים מבטיח ופל קראנצ'י יותר, והסוכר הנמס יוצר ציפוי קרמלי שגורם לוופל להיות לא פחות ממושלם. אם זה לא מספיק מתוק עבורכם תוכלו לבחור תוספות שונות כמו נוטלה, נוגט, קרם קרמל, קצפת ועוד.
הבלגי, אבן גבירול 3, תל אביב

לה גופרה
רשת לה גופרה הוותיקה והטובה, אשר לה למעלה מעשרה סניפים ברחבי הארץ, מציעה ופלים בלגיים מסורתיים איכותיים, טעימים ופריכים. לצד הוופל תוכלו לבחור ממרח שוקולד (יש גם השחר), תוספות מתוקות, פירות וגלידות. אפשרות אחרת היא ללכת על אחת הגופרות המורכבות מראש – ביניהן הדמקה, המשובצת באופן מופתי שוקולד נוטלה ושוקולד לבן, וגופרת אדם וחווה, המוגשת עם סירופ מייפל, תפוחי עץ קצוצים, כדור גלידה, קצפת ושברי שקדים מסוכרים.
רשת לה גופרה

מקס ברנר
מקס ברנר כנראה יהיה המקום שאליו תגיעו אם הרופא ישלח אתכם להעלות את רמות הסוכר בדם. וכמו כל דבר שם, גם הוופלים מוגזמים ומושחתים במיוחד. במחיר של 49 שקלים (כן, זה יקר) תוכלו לנסות להשתלט על מנת ופל ענקית, אחת משלוש המופיעות בתפריט. אנחנו מחבבים במיוחד את הבננה ספליט – מנה של ופלים חמים עם בננות בטופי, קצפת, גלידת קרם וניל, כדורי ופל קראנצ'י ושוקולד חם.
רשת מקס ברנר

ופל בלגי, מקס ברנר (צילום: יורם אשהיים,  יחסי ציבור )
הוופל של מקס ברנר. מוגזם ומושחת במיוחד | צילום: יורם אשהיים, יחסי ציבור

החגיגה של בבט
נילי מירון, בעלת דוכן הוופל הבלגי המיתולוגי בירושלים, התיקה את עצמה לפני כשלוש שנים לתל אביב. החגיגה התל אביבית של בבט די מחתרתית; מדובר במקום קטנטן, בסמטה חשוכה באחד הרחובות הקטנים של נחלת יצחק, ואם לא הייתם מגיעים במיוחד בשביל לטעום מהוופל המפורסם של בבט, סביר להניח שלא הייתם נקלעים לשם במקרה. גם שעות הפתיחה של המקום אינן שגרתיות (הוא פתוח רק בין שש בערב לאחת בלילה). למרות כל זאת, המאמץ משתלם. מדובר בוופלים בלגיים משובחים ונפלאים, כמו שרק נילי מירון יודעת לעשות. מלבד הרטבים השגרתיים והמוכרים תגלו גם חידושים כמו רוטב תפוחים חם ושמנת חמוצה, רוטב ערמונים ועוד.
החגיגה של בבט, חפץ חיים 8, תל אביב

ופל בלגי, החגיגה של בבט (צילום: תומר ושחר צלמים)
הוופל של בבט, עכשיו בתל אביב. סוס מנצח | צילום: תומר ושחר צלמים

בבית קפה
הדוכן המיתולוגי והמקורי של בבט בירושלים עדיין ניצב באותו המקום, ולמרות שמירון והמותג כבר מזמן בתל אביב – הוא ממשיך לייצר ופלים כבעבר. "בבית הקפה" הוא השם החדש של המקום, שחלק מכנים "הוופל של דובה" וחלק "ופל ושוקו", בגלל השוקו החם והטעים המוגש שם לצד הוופלים. הטעם, על כל פנים, נשאר מוצלח. גם כאן תמצאו מבחר ופלים עם רטבים מפתיעים ותוספות שונות, כמו גבינת שמנת וקינמון, תוספות פירות יער ועוד.
בבית קפה, שמאי 16, ירושלים

וניליה
רשת הגלידות שדרגה לכבוד החורף את הוופל הבלגי לוופל על מקל העונה לשם bolet. מדובר בוופל די ארוך משופד על מקל עם מגוון רטבים לבחירה – שוקולד, שוקולד לבן, ריבת חלב, פירות יער או מייפל. תוכלו לבחור באופציה הסולידית (יחסית) של שיפוד יחיד בטייק אוויי, או ללכת עד הסוף – מה שאומר צלחת עם שני שיפודי bolet, גלידה וקצפת.
סניפי רשת וניליה

ופל בלגי, וניליה (צילום: בועז לביא,  יחסי ציבור )
הוופל החדש של וניליה. על שיפוד | צילום: בועז לביא, יחסי ציבור
>> המתכון הכי טוב שאנחנו מכירים לוופל בלגי
>> ובגזרת האוכל האמיתי: מקרוני עם המון גבינה