תורים בכניסה לבורגר קינג בפריז (צילום: SHADY INFINITY ∞ , instagram)
המירוץ ל"לה וופר". תורים לסניף הבורגר קינג החדש | צילום: SHADY INFINITY ∞ , instagram
המטבח הצרפתי אולי ידוע במסעדות הגורמה עטורות כוכבי המישלן שהוליד, אבל הדיבור החם ביותר בבירה הצרפתית בתחום הקולינריה בשבוע האחרון לא כולל שפים בעלי שם וגם לא גסטרונומיה מולקולרית – הלהיט האחרון הוא דווקא סניף ברגר קינג החדש שנפתח בתחנת הרכבת סן לאזאר.

בשבוע שעבר נפתח סניף האוכל באחת התחנות העמוסות בעיר, והשמועה על פתיחתו פשטה ברשתות החברתיות במהרה. לא עבר זמן רב, ותורים ארוכים החלו להשתרך עד מחוץ לדלתות הסניף.

"הרעב לוופר היה עז"

"ברגר קינג" האמריקאית הייתה נוכחת בפריז בעבר, אך לא שרדה את התחרות מול רשת המזון המהיר המקומית "קוויק" (Quik) ומול רשת מקדונלד'ס – וסגרה את כל סניפיה בצרפת בשנת 1997. בשנה שעברה שבה הרשת לנסות את מזלה בסניף חדש שנפתח בשדה התעופה של מרסיי, ואחריו נפתח סניף נוסף בכביש מהיר צפונית לפריז. בשבוע שעבר, כאמור, הצטרף הסניף הפריזאי כאחרון לרשימה – ולפי ההתנפלות, ונראה שהצרפתים התגעגעו מאוד.

"כשעברתי באזור תחנת סן לאזאר בשבוע הפתיחה, הרעב לוואפר (או "לה וופר", כפי שקוראים הצרפתים למנה) היה עז", דיווח עיתונאי הטלגרף הבריטי, "בשעה 10:15 בבוקר יום שישי כבר השתרך תור הרבה מעבר לדלת הכפולה... אנשי אבטחה עמדו בכניסה כשומרי ראש, כשסרטים אדומים זוהרים מלופפים סביב זרועותיהם, אחרים עשו פטרולים סביב התור הגדל".

האם ההתלהבות מהסניף החדש תחזיק, או שמדובר בסך הכל בעוד טרנד חולף? הזמן יגיד. ובכל זאת, אם אתם מגיעים לבירה הצרפתית בזמן הקרוב, אולי כדאי שתוותרו על התור הארוך ותשקיעו את הכסף, בכל זאת, במסעדת שף מקומית. 

>> סלמון בזיגוג טריאקי