נצרת, עיר קולינרית מרתקת - ערוסה (צילום: אנטולי מיכאלו, נצרת: עיר קולינרית מרתקת, הוצאת מורותום)
ערוסה. סוג של פיתה עם קבב, אבל כמה טעים! | צילום: אנטולי מיכאלו, נצרת: עיר קולינרית מרתקת, הוצאת מורותום

ערוסה

מתכון של שיפודי אל זעים

המרכיבים (מנה אחת):
1 פיתה
1 קבב נא מתובל
שמן תירס

אופן ההכנה:

1. משטחים את תערובת הקבב בפיתה.

2. טובלים את הפיתה משני הצדדים בצלחת שטוחה עם שמן.

3. מניחים את הפיתה על האש וקולים מספר דקות מכל צד, עד שהבשר מוכן.

4. פותחים את הפיתה וממלאים בכל טוב.

* ניתן להכין את הפיתה בתנור, אך הטעם שונה כמובן.

נצרת, עיר קולינרית מרתקת - טיגון ערוסה (צילום: אנטולי מיכאלו, נצרת: עיר קולינרית מרתקת, הוצאת מורותום)
טובלים את הערוסה בשמן, אבל לא מטגנים | צילום: אנטולי מיכאלו, נצרת: עיר קולינרית מרתקת, הוצאת מורותום

סינייה

מתכון של מסעדת תשרין

המרכיבים (2 מנות):
400 גרם בשר טחון (300 גרם בשר עגל ו-100 גרם בשר כבש שומני)
1 בצל קטן, קצוץ דק
1/3 כוס פטרוזיליה, קצוצה
מלח, פלפל, פלפל אנגלי טחון
2 כפות שמן זית
1 עגבנייה
150 מ"ל טחינה מוכנה

להגשה:
1 כף צנוברים קלויים
סומאק

נצרת, עיר קולינרית מרתקת - סינייה (צילום: אנטולי מיכאלו, נצרת: עיר קולינרית מרתקת, הוצאת מורותום)
סינייה. עגל, טחינה, עגבניות | צילום: אנטולי מיכאלו, נצרת: עיר קולינרית מרתקת, הוצאת מורותום

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את הבשר, הבצל והפטרוזיליה, מתבלים במלח, פלפל ופלפל אנגלי ומוסיפים כף שמן זית. שוטחים את התערובת בכלי חסין אש עגול בקוטר 20 ס”מ.

2. אופים 20-15 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות.

3. בינתיים פורסים את העגבנייה בעובי 1 ס"מ, מזלפים מעל את שמן הזית שנותר ומתבלים במלח ופלפל. מכניסים לתנור ואופים 10 דקות. מוציאים מהתנור ומסדרים את העגבניות מעל הבשר הטחון.

4. יוצקים את הטחינה על העגבנייה (אם אין טחינה מוכנה, מערבבים כרבע כוס טחינה גולמית עם מיץ לימון, מלח ומים). מחזירים לתנור ואופים 5-4 דקות נוספות.

5. מפזרים מעל את הצנוברים והסומאק, ומגישים.

ארטישוק ממולא בבשר

מתכון של מסעדת אלרדא

עדיף להכין תחתיות מארטישוק טרי. העצלנים משתמשים באלו המיובאים ממצרים, לא משומרים מקופסת פח.

המרכיבים (6-4 מנות):
12 תחתיות ארטישוק בגודל בינוני
שמן לטיגון
200 גרם חמאה
300 גרם בשר קצוץ דק, לא טחון דק
תערובת תבלינים קלאסית
ציר בשר
מלח

להגשה:
אורז, צנוברים ושקדים מטוגנים

נצרת, עיר קולינרית מרתקת - ארטישוק ממולא (צילום: אנטולי מיכאלו, נצרת: עיר קולינרית מרתקת, הוצאת מורותום)
ארטישוק ממולא. עשיר כמו שאתם לא יכולים לדמיין | צילום: אנטולי מיכאלו, נצרת: עיר קולינרית מרתקת, הוצאת מורותום

אופן ההכנה:

1. מטגנים את תחתיות הארטישוק בשמן עד שיזהיבו, ומניחים הפוך על מגבות נייר.

2. בסיר רחב ונמוך ממיסים את החמאה, מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך הפרדת החתיכות, עד שהן מקבלות צבע חום. מתבלים בנדיבות ומערבבים.

3. מכסים את הסיר ומנמיכים מאוד את האש. מבשלים חצי שעה. דאהר מכסה את התבשיל בתערובת התבלינים. מוסיפים ציר עד כיסוי הבשר, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהבשר התרכך, שעה וחצי עד שעתיים. מתבלים במלח.

4. ממלאים את הארטישוק ומסדרים במחבת גדולה ועמוקה בעלת מכסה, כשהמילוי כלפי מעלה. מכסים את הארטישוק ברוטב שנותר בסיר.

5. מביאים לרתיחה, מכסים את המחבת, מנמיכים את האש ומבשלים כ-40 דקות. מגישים עם אורז, צנוברים ושקדים מטוגנים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> הנה עוגה חגיגית ליום העצמאות
>> ומתכונים לעל האש, שיהיה