חטיף פינגווינים גבינה וזיתים

את המתכון הזה ראיתי במקומות רבים, אבל הוא היה כל כך מלא חן עד שהייתי חייבת להכניס אותו גם לספר. חטיף חמוד שהוא גם מלאכה כיפית לילדים, וגם קל מאוד להכנה.

המצרכים (ל-30 פינגווינים):
2 כוסות זיתים שחורים גדולים, מגולענים
2 כוסות זיתים שחורים קטנים, מגולענים
500 גרם גבינת שמנת
2 גזרים
קיסמים

אופן ההכנה:

1. מכינים את הפינגווינים: פורסים את הגזר לעיגולים בעובי חצי סנטימטר. חותכים משולש קטן מכל פרוסת גזר בתור מקור, ושומרים בצד.

2. בעזרת סכין חדה, יוצרים חתך לכל אורכו של אחד מהזיתים הגדולים. ממלאים אותו בגבינה בעזרת כפית קטנה מאוד, ומהדקים אותו לצורת בטן של פינגווין. אם צדו החיצוני של הזית התלכלך מנקים אותו בנייר מגבת.

3. בעזרת קיסם, מהדקים את גוף הפינגווין על פרוסת גזר אחת, כך שהחתך של הבטן בולט כלפי החלק הקדמי.

4. נועצים את המקור שנשמר בצד בתוך זית שחור קטן, ומלבישים אותו על השיפוד לקבלת ראש לפינגווין.

5. מכינים כך את כל הזיתים, ושומרים במקרר עד להגשה.

עוד הפתעות מחכות לכם בעמוד הפייסבוק שלנו

ניוקי אנגרי בירדס (צילום: שושי סירקין)
אין ילד שיסרב לניוקי האלה | צילום: שושי סירקין

ניוקי פולנטה אנגרי בירדס

הניוקי האלו הם סוג של כופתאות עשויות קמח תירס וגבינה. קל מאוד להכין ולעצב אותן, הטעם שלהן עדין ומוצלח, והרוטב החלק אהוב במיוחד על הילדים. אבל  כנראה שלא יעזור כלום, והעיקר זה הפרצוף החמוד/עצבני.

המצרכים (4-5 מנות):
כוס פולנטה להכנה מהירה
3 כוסות מים
מלח
פלפל
100 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת
מעט חמאה לטיגון

לרוטב:
2 כפות שמן זית
2 כפות רסק עגבניות
חצי כפית אבקת שום גבישי
חצי כפית פפריקה מתוקה
מלח
פלפל
כוס וחצי מים

לקישוט:
זיתים שחורים
מעט גזר
גבינה צהובה

אופן ההכנה:

1. מכינים את הניוקי: מרתיחים את בסיר את שלוש כוסות המים, מוסיפים את קמח התירס, המלח והפלפל, ומביאים לרתיחה שנייה. מנמיכים את האש ומערבבים בערך כל שלוש דקות.

2. מבשלים את התערובת במשך 5 דקות, מוסיפים את המוצרלה המגוררת, מערבבים שוב ומסירים מהאש.  

3. משטחים את הפולנטה, שבשלב זה הפכה לסמיכה מאוד, על תבנית בינונית עד לקבלת שכבה אחידה בעובי סנטימטר אחד.

4. מקררים את התערובת השטוחה כ-15 דקות, ולאחר מכן וקורצים עיגולים בעזרת חותכן עגול.

5. מחממים מחבת, ממיסים בה את החמאה ומטגנים את עיגולי הפולנטה עד שיהיו זהובים מכל צד.

6. מכינים את הרוטב: שמים בסיר את כל חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מבשלים כחמש דקות, טועמים ומתקנים תיבול.

7. מכינים את הציפורים: שמים את עיגולי הפולנטה המטוגנים על צלחת הגשה, ומצפים אותם בזהירות ברוטב בעזרת כפית - שימו לב: מקפידים להשאיר צורה של אנגרי בירדס עם הרוטב. יוצרים מהזית את הגבות, מהגבינה הצהובה או המוצרלה את העיניים, ואת האישונים לעיניים גם כן מהזיתים. יוצרים מקור וכרבולת מהגזר, מניחים על עיגולי הפולנטה, ומגישים מיד.

קרקרים חיפושית (צילום: שושי סירקין)
קרקרים, קרקרים, בואו הביתה! כן רוצים! | צילום: שושי סירקין


עוד באוכל טוב:

קרקרים ביתיים עם מטבל גבינה בצורת חיפושיות

הקרקרים האלה קודם כל מהממים בזכות עצמם ובריאים מאוד. הילדים ממש אוהבים אותם, והבונוס הנפלא שלהם הוא שאפשר לעשות אותם גם מקמח מלא או כוסמין, ויחד עם המטבל והחיפושיות - זו הצלחה מושלמת.

המצרכים (כ-50 קרקרים):
2 כוסות קמח לבן, מלא או כוסמין
שליש כוס יין לבן
רבע כוס שמן זית
חצי כפית אבקת אפיה
חצי כפית מלח
ביצה טרופה

למטבל הגבינה:
גביע גבינה לבנה (או גבינת שמנת)
חצי גביע שמנת חמוצה או יוגורט
תוספות לפי הטעם: 2 כפות שמיר קצוץ ו-3 שיני שום כתושות, 4 כפות שומשום מוזהב, כפית פפריקה מעושנת, כפית זעתר ו-2 כפות שמן זית או 3 כפיות בצל ירוק קצוץ.
מעט מלח

לקישוט:
25 עגבניות שרי
זיתים שחורים
רוזמרין או עירית

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מכינים את הקרקרים: שמים את הקמח, היין, שמן הזית, אבקת האפייה והמלח בקערה, ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. אם הוא קצת יבש אפשר להוסיף לו מעט יין ושמן.

3. מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כחצי סנטימטר, ובעזרת חותכן עגול קורצים קרקרים עגולים בגודל הרצוי.

4. מעבירים את הקרקרים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מחברים את שאריות הבצק, ומכינים גם מהן קרקרים עגולים.

5. מושחים כל קרקר בביצה טרופה. אופים כ-15 עד 20 דקות, או עד שהקרקרים זהובים. מוציאים, מצננים ושומרים בקופסה סגורה.

6. מכינים את החיפושיות: חותכים כל עגבניית שרי לחצי, ומכינים ראש ונקודות לגב מהזיתים השחורים.

7. מכינים את המטבל: שמים בקערה את הגבינה והשמנת או היוגורט, מוסיפים את התוספת האהובה עליכם יחד מעט מלח, ומערבבים היטב.

8.מרכיבים את המנה: מורחים כל קרקר במטבל הגבינה ומסדרים על מגש. מניחים על הקרקר המרוח בגבינה את גוף החיפושית מעגבניית השרי, מסדרים לה ראש ונקודות על הגב מהזיתים השחורים, ומוסיפים שני עלים של רוזמרין או עירית בתור מחושים.

עכברוני (צילום: שושי סירקין)
אין מחילה לעכברים. חוץ מאלה כמובן | צילום: שושי סירקין

עכברוני תפוחי אדמה ממולאים

מעבר למתכון הנפלא הזה שכל ילד יאהב להכין ולהתעסק איתו, התענוג האמיתי שלהם הוא לראות את התוצאה הסופית והחמודה.

המצרכים (4 מנות):
4 תפוחי אדמה
כף שמן
30 גרם חמאה
6 כפות חלב
100 גרם גבינה צהובה או מוצרלה מגוררת
מלח
פלפל

לקישוט:
מספר גבעולים של בצל ירוק, זיתים, גמבה אדומה, צנוניות קטנות

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מכינים את תפוחי האדמה: שוטפים היטב את תפוחי האדמה או מקלפים אותם. מניחים אותם בתבנית אפייה ומורחים אותם בכף השמן. אופים את תפוחי האדמה כשעה בערך, או עד התרככות, מוציאים ומצננים.

3. חותכים את החלק העליון של תפוחי האדמה כמו "כיפה" מלמעלה, ומוציאים את רוב הבשר הפנימי של תפוחי האדמה, אבל משאירים מסגרת, כדי שיהיה במה למלא.

4. מעבירים את תוכן תפוחי האדמה לקערה, ומועכים הכל יחד עם החמאה, החלב וכמות של כ-70 גרם מתוך הגבינה הצהובה המגוררת.

5. מתבלים במלח ופלפל, ומחזירים את התערובת חזרה לתוך מסגרת תפוחי האדמה.

6. מפזרים מלמעלה את שארית הגבינה המגוררת, ואופים שוב עוד כחמש דקות או עד שהגבינה נמסה.

7. מכינים את העכברונים: מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור ומקשטים: את הצנוניות פורסים לפרוסות ומכניסים בצדי תפוחי האדמה כך שמתקבלות שתי אוזניים. את הזיתים תוקעים בתור אף ועיניים, ומהבצל הירוק מכינים שפם וזנב.

כל המתכונים מתוך הספר "פשוט טעים לילדים" בהוצאת דני ספרים