קאפקייק גבינה ולימון בציפוי שמנת חמוצה

מרכיבים:
100 גרם חמאה רכה - לא מומסת
שלושת רבעי כוס סוכר חום
ביצה אחת
קורט מלח
1 כף גרידת לימון מגוררת
250 גרם גבינה לבנה
מיץ מלימון שלם
2 כוסות קמח תופח

לציפוי:
200 גרם שמנת חמוצה
1 כף אבקת סוכר
1 כפית גרידת לימון

אופן ההכנה:

1. מקציפים יחד את החמאה והסוכר במשך 5 דקות. מוסיפים את הביצה ואת שאר המרכיבים מלבד הקמח.

2. מקפלים לתוך התערובת את הקמח ומעבירים לתבנית שקעים עם עטרות נייר – ממלאים מעט מעל החצי של כל שקע.

3. אופים בחום של 180 מעלות כ-25 דקות.

4. מצננים, מערבבים יחד את מרכיבי הציפוי ואורזים בקופסה. בפיקניק, בעת ההגשה, מניחים כף מהציפוי על כל קאפקייק.

פתחנו לכם את הרעב? בואו לפייסבוק שלנו!

אנטיפסטי וגבינה מתובלת (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
אנטיפסטי וגבינה מתובלת. סתם ירקות צלויים? וואו, כל כך לא | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

אנטיפסטי וגבינה מתובלת

מרכיבים: 

לאנטיפסטי:
1 בטטה, חתוכה לפרוסות אלכסוניות
2 קישואים לא קלופים, חתוכים לפרוסות אלכסוניות
פלפלים בצבעים שונים, חתוכים לשישיות
1 חציל בינוני, חתוך לפרוסות אלכסוניות
1 בצל, פרוס לפרוסות
עגבניות חצויות או עגבניות שרי

למרינדה:
1 כף שום גבישי
3 כפות חומץ בלסמי
כפית מלח גס
1 כף סילאן
4 כפות שמן זית
מעט פלפל שחור גרוס

למטבל הגבינה:
250 גרם גבינה לבנה
גביע קטן יוגורט בטעם טבעי
חצי כפית מלח
מעט פלפל שחור
3 כפות עירית קצוצה

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל מרכיבי המרינדה בקערה ומערבבים בתוכה את כל הירקות.

2. צולים על מנגל או מחבת צלייה (מחבת פסים) או לחלופין אופים בתבנית מרופדת בנייר אפייה בחום של 200 מעלות כחצי שעה.

3. מערבבים את כל חומרי מטבל הגבינה. 

4. מסדרים את הירקות בצלחת רחבה ומגישים לצד מטבל הגבינה (שאותו אפשר לארוז מראש בקופסה בצידנית).

עוד באוכל טוב:

המבורגר פטריות וגבינה (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
המבורגר פטריות וגבינה. הכריך פנים רבות לו | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

המבורגר פטריות וגבינות

מרכיבים: 
8 פטריות טריות בקוטר גדול יחסית ובגדלים זהים עד כמה שאפשר (כך שכל 2 פטריות ירכיבו "המבורגר")
100 גרם גבינת מוצרלה פרוסה (אפשר להשתמש בגבינה אחרת קשה שמעדיפים)
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
כפית עלי תימין
מעט שמן זית להברשה

אופן ההכנה:

1. מוציאים לכל פטרייה את הרגל ויוצרים חתכים על גבה. מברישים במעט שמן זית וצולים כ-5 דקות על המנגל או על מחבת צלייה כשהחלק הפנימי של הפטרייה מופנה כלפי החום – הפעולה אמורה לנקז את הנוזלים מהפטריות.

2. מסירים מהאש ומרכיבים "סנדוויץ'" משתי הגבינות ושתי פטריות.

3. מחזירים לצלייה נוספת על האש כ-4 דקות, ואז הופכים לשתי דקות נוספות.

ברוקולי צלוי עם ויניגרט וגבינה (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
ברוקולי צלוי עם ויניגרט וגבינה. טוב, מדובר בחתיכת שדרוג | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

ברוקולי צלוי עם ויניגרט, גבינה ושומשום

מרכיבים: 
3 כוסות פרחי ברוקולי (רצוי טרי) 
2 כפות שמן זית
מעט מלח גס

לרוטב הוויניגרט: 
1 כף חרדל דיז'ון
2 כפות חומץ בלסמי
3 כפות שמן זית
כפית דבש
מעט מלח
פלפל שחור
שן שום כתושה

להגשה:
200 גרם גבינה צפתית או בולגרית מגוררת
מעט שומשום קלוי - לא חובה

אופן ההכנה:

1. חולטים את פרחי הברוקולי במים רותחים 5 דקות.

2. מסננים, מערבבים עם שמן זית ומעט מלח וצולים כ-15 דקות.

3. לאחר הצלייה מערבבים את כל חומרי הוויניגרט (אפשר להכין מראש ולארוז). שופכים את הרוטב על פרחי הברוקולי מיד לאחר הצלייה, ומפזרים מעל גבינה צפתית או בולגרית מגוררת ושומשום קלוי.

לבלוג של אינס שילת ואפיק - תיק אוכל

באדיבות מועצת החלב