1. נוטלה

זה דבר אחד למרוח נוטלה על הפנקייק המוכן, ודבר אחר להכין אותם כבר עם הנוטלה בילט אין. מה שכן - זה מצריך הכנה מסוימת מראש. מה עושים? יוצאים עיגולי נוטלה על נייר אפייה ומעבירים למקפיא, עד שהם הופכים למעין דיסקיות קשיחות. מכינים את בלילת הפנקייק הרגילה, שופכים על המחבת מעט ממנה, מניחים דיסקית שוקולד ומכסים בעוד בלילה. ממשיכים לטגן כרגיל. 

2. אננס

מכירים את פנקייק האננס של בית הפנקייק? אז זה פי מיליון יותר מושקע. מחממים במחבת חמאה וסוכר חום עד שהם הופכים לקרמל, מוסיפים פרוסות אננס (ברור שמותר מקופסה, זה לא מקום לטהרנות) ומניחים להן להתקרמל יפה יפה משני הצדדים. מוכן? מצוין. מנקים את המחבת ומשמנים טיפה. שופכים מעט מהבלילה של הפנקייק, ומניחים את האננס (ממש כמו שעשינו עם הנוטלה, רק בלי לכסות בבלילה). אם רוצים, מפנקים את הפנקייק בדובדבן, בדיוק בחור של האננס. כשעולות בועות הופכים, מטגנים עוד רגע, וגמרנו.

 

3. פנקייק תפוחים משפחתי

בפנקייק הזה יש שני אלמנטים של שדרוג: 1. כל הבלילה נכנסת למחבת בבת אחת (משם, אגב, לתנור), ומתקבל פנקייק גדול אחד, שאפשר לפרוס למשולשים; 2. תפוחים מקורמלים. אתם מוזמנים לאמץ כל אחד מהשדרוגים האלה, ממש לא חייבים את שניהם ביחד. 

 

4. פנקייק סינמון רול

הגרסה המלהיבה מכולן, בעינינו לפחות, שהופכת את הפנקייק למאפה קינמון מטריף, כולל הציפוי והכל. מכינים את הבלילה הרגילה. מכינים עוד שתי תערובות - אחת קינמונית ואחת ונילית, לציפוי. בשביל הקינמונית מערבבים בקערה 90 גרם חמאה מומסת, שלושת רבעי כוס סוכר חום וכף וחצי קינמון. מעבירים לשקית זילוף. בשביל הציפוי, מערבבים 60 גרם חמאה רכה, 60 גרם גבינת שמנת בטמפרטורת החדר, שלושת רבעי כוס אבקת סוכר, כפית תמצית וניל ו-2-3 כפות חלב. ועכשיו להכנה: שופכים מבלילת הפנקייק למחבת משומנת, כרגיל, ומזלפים מלמעלה ספירלה של קרם קינמון. כשנוצרות בועות הופכים את הפנקייק, ומטגנים קלות מהצד השני. מעבירים לצלחת, מקשטים בציפוי גבינת השמנת ומתים מעונג. הנה, תראו:

 

5. פנקייק ביצה

והנה עוד אחד, מאיתנו אליכם: אם יצא לכם אי פעם להפגין אומץ ולהזמין את פנקייק הביצה בבית הפנקייק, אתם כנראה כבר יודעים שמדובר בדבר הכי טעים בעולם. נכון, מדובר בשדרוג מלוח למנה מתוקה, אבל איכשהו זה עדיין עובד מושלם - בעיקר אם מצליחים להוריד אותו מהאש כשהחלמון עדיין נוזלי. אז כן, גם את הפנקייק הזה אפשר להכין בבית: שופכים מעט מבלילת הפנקייק ומשטחים במחבת. שוברים עליה ביצה (לא טרופה חלילה), מכסים בעוד מעט בצק וממשיכים כרגיל. ייקח לכם כמה ניסיונות עד שתגיעו למרקם מושלם, אבל כשזה יקרה - זה יהיה שווה.

6. פנקייק מצויר

זוכרים את האבא המשקיען ששטף את הרשת לפני כמה שנים עם פנקייקים בשלל דוגמאות? אז גם אתם יכולים (כלומר, אם אתם מוכשרים בציור. אם לא אנחנו לא יכולים לעזור). איך עושים את זה? מעבירים חלק מהבלילה לבקבוק לחיץ. מחממים מחבת, משמנים טיפה ומציירים עם הבלילה בעזרת הבקבוק. מניחים לציור להיטגן רגע קצר, ומכסים אותו בבלילה. ממשיכים כרגיל.

מקור

בתיאבון!