The Modernist Cuisine, האנציקלופדיה לבישול מולקולרי של השף נתן מיירבהולד נמכרה ב-45 אלף עותקים והכניסה 20 מיליון דולר תוך קצת יותר משנה של מכירות, כך דווח באתר The Daily Mail הבריטי. הנתון הזה מפתיע במיוחד מאחר והספר מורכב מ-6 כרכים, מכיל 2,438 עמודים ועולה 450 דולר.

מיירבהולד עבד 3 שנים על המודריניסט קוויזין ומימן את הפרוייקט בעצמו, כך שפירות ההצלחה מתוקים במיוחד. הספר עצמו מסביר בצורה מדהימה וויזואלית מאוד את התהליכים אותם עובר האוכל תוך כדי הבישול. הוא תורגם לגרמנית, צרפתית וספרדית, ועוד שפות מתוכננות לעתיד. למרות הויזואליות המדהימה שלו, הספר מורכב מאוד, מפרט על טכניקות מסובכות והוגדר על פי כמה שפים כ"בלתי שמיש". לחצו כאן לאתר הספר.

מודרניסט קוויזין (צילום: modernistcuisine.com)
מראה את התהליכים שעוברים על האוכל תוך כדי הבישול | צילום: modernistcuisine.com
מודרניסט קוויזין (צילום: modernistcuisine.com)
מתוך הספר | צילום: modernistcuisine.com
מודרניסט קוויזין (צילום: modernistcuisine.com)
מתוך הספר | צילום: modernistcuisine.com
מודרניסט קוויזין (צילום: modernistcuisine.com)
מתוך הספר | צילום: modernistcuisine.com
מודרניסט קוויזין (צילום: modernistcuisine.com)
מתוך הספר | צילום: modernistcuisine.com
מודרניסט קוויזין (צילום: modernistcuisine.com)
המודרניסט קוויזין. 5 כרכים גדולים ועוד חוברת | צילום: modernistcuisine.com

שתפו את התמונות מהספר המדהים בפייסבוק

>> סוף סוף מתכון טוב לעוגת טירמיסו
>> מתכונים: 5 עוגות גבינה לשבועות