88% מהילדים בישראל (בגילאי 6-18) אוכלים מדי יום כריך. לעתים, הם אוכלים אפילו שניים. לאורך כל שנת הלימודים – ולמעשה, פחות או יותר במשך כל תקופת הלימודים של ילדיהם - ההורים מוטרדים בשאלה איזה כריך להכין לילדים לבית הספר.

באשר ללחם עצמו, רצוי שהכריך או הלחמניה יהיו מקמח מלא. באשר לממרח עצמו, התשובה הטובה ביותר לשאלה מורכבת מכמה גורמים: כמות קלוריות סבירה, כמות חלבון גדולה ככל האפשר וכמות שומן, סוכר וכולסטרול קטנה ככל האפשר.

אז מה כדאי לשים בין שתי הפרוסות בכריך של הילד שלכם?

ילדים רבים לוקחים לבית הספר כריך עם פסטרמה, חביתה, גבינה לבנה 9% או ממרח חומוס, גבינה צהובה או שוקולד.

כדי להקל על ההחלטה, הצבנו את הנתונים בטבלה אותה חילקנו לקלוריות, שומן וחלבון (החישוב נעשה לכמויות סבירות שנכנסות לכריך– 25 גרם ממרח, מלבד מהביצה שהחישוב נערך לביצה שלמה). שימו לב - הנתונים מתייחסים לממרח בלבד.

 

סוג הממרח בכריך

קלוריות

חלבון בגרמים

% שומן

כולסטרול במ"ג

פסטרמה– 3 פרוסות

63

6.75

1 – 3% תלוי בסוג

15

חביתה מביצה אחת מטוגנת בכפית שמן

110

6

15

250

גבינה צהובה 28% - (כפרוסה 25 גרם)

95

5.5

28%

21

חומוס – 25 גרם (בממוצע של ממרחים שונים)

80

2

20 – 32%

מעט מאוד

גבינה לבנה 9%

32

2.25

9%

7 מ"ג

ממרח שוקולד (כ- 2 כפות)

130

1

31%-34%

מעט מאוד

כריך פסטרמה (יח``צ: נלי שפר)
פחות קלוריות, פחות שומן והרבה חלבון | יח``צ: נלי שפר
כפי שניתן לראות, הפסטרמה היא אפשרות מצוינת שנמצאה מובילה כמעט בכל הפרמטרים החשובים: דלת קלוריות, דלת שומן ודלה בכולסטרול ועשירה בחלבון איכותי ממקור בשרי שחיוני בתפריט של הילדים להתפתחות שלהם.

אפשר לבחור לשים בכריך פרוסות פסטרמה או פסטרמה "דק דק דק" שילדים מאוד אוהבים. כמו בכל דבר, לילדים יש טעמים שאהובים עליכם במיוחד: פסטרמה תבור, פסטרמה צלויה על לבנים ופסטרמה בדבש.

ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית ויועצת לתשלובת זוגלובק.

בכתבה בשיתוף זוגלובק