מרק סובה, אובן קובן (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
פטריות יפניות בשיא הדרן. מרק סובה | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

אין לכם כוח להכין מרק? בואו להתחמם בפייסבוק שלנו

מרק סובה

המרכיבים (4 מנות):

לציר קומבו:
1 אצת קומבו 10*10 ס"מ
2 ליטר מים
כוס שבבי בוניטו

למרק:
1 יחידה בוקצ'וי
ליטר ציר קומבו
צרור פטריות יפניות טריות (שימאג'י, שיטאקי, אינוקי)
חבילת אטריות סובה, מבושלות אל דנטה לפי הוראות היצרן

לקישוט:
חופן בצל ירוק חתוך לרצועות דקות
חופן בני שוגה (ג'ינג'ר יפני כבוש)

אופן ההכנה:

1. מתחילים עם הציר: שוטפים היטב את אצת הקומבו, שמים בסיר עם מים ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מורידים מהאש ומוציאים את האצה.

2. מכניסים לסיר את הבוניטו, מכסים וממתינים כ-20 דקות. כשהציר מוכן, מסננים היטב בעזרת מסננת ובד סינון. מניחים בצד.

3. מרתיחים מים בסיר וחולטים את הבוקצ'וי עד שהוא מתרכך וצבעו הירוק מתחזק (כדקה). מסננים ושומרים בצד.

4. מביאים לרתיחה את ציר הקומבו ומבשלים בו את הפטריות כרבע שעה.

5. מסדרים בקערות את כל מרכיבי המרק. מוציאים את הפטריות מהציר ומחלקים בין הקערות. יוצקים בכל קערה את הציר. מפזרים בצל ירוק ובני שוגה, ומגישים.

עוד באוכל טוב:

 

מרק מיסו, אובן קובן (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
קלאסיקה יפנית אהובה. מרק מיסו | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

מרק מיסו

המרכיבים (4 מנות):

לציר:
ליטר מים
5 כפות סאקה
2 כפות חומץ אורז
כף שמן שומשום
5 פטריות שיטאקי מיובשות
5 כפות מיסו לבן
כפית אבקת דאשי

להגשה:
1/2 כוס טופו, חתוך לקוביות
חופן אצות טריות
חופן נבטים
בצל ירוק חתוך לרצועות דקות

אופן ההכנה:

1. מביאים לרתיחה את כל מרכיבי הציר, פרט למיסו ולדאשי. מנמיכים את האש ומוסיפים את המיסו ואבקת הדאשי. מבשלים כ-10 דקות, תוך כדי בחישה מתמדת עם מטרפה. כשהמיסו מתגבש - המרק מוכן.

2. מסדרים בקערות הגשה טופו, אצות ונבטים. יוצקים את המרק, ומקשטים בבצל ירוק.

מרק טמפורה, אובן קובן (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
שוקלים להחליף את השם ממרק טמפורה לקערה של אושר | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

מרק טמפורה

המרכיבים (4 מנות):

1/2 כוס קמח טמפורה
כוס מים
10 יחידות שעועית ירוקה
חופן פטריות טריות (ירדן, שמפיניון, אינוקי)
1 זוקיני, חתוך למקלונים
1 צנונית, פרוסה לפרוסות דקות
8 יחידות ג'מבו שרימפס, נקיים ומקולפים
שמן לטיגון עמוק
ליטר ציר קומבו (אופן הכנה במתכון הראשון)
כפית אבקת טוגרשי

אופן ההכנה:

1. מערבבים היטב את קמח הטמפורה והמים. טובלים את הירקות והשרימפס בבלילה ומטגנים בשמן עמוק, עד לפריכות והזהבה.

2. מביאים לרתיחה את ציר הקומבו ויוצקים אותו לקערות הגשה.

3. מניחים בכל קערת הגשה חופן ירקות בטמפורה ושני שרימפס בטמפורה. מפזרים מעל את אבקת הטוגרשי ומגישים.

מרק אודון בקר, אובן קובן (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
אל תוותרו על האניס. אודון בקר | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

מרק אודון בקר

המרכיבים (4 מנות):

1 ליטר ציר בקר (מומלץ לשפר אותו בזמן ההכנה עם 5 יחידות כוכב אניס, מקל קינמון ו-10 יחידות פטריות שיטאקי מיובשות)
400 גרם בשר אדום נקי (מומלץ להשתמש בנתחוני אנטרקוט)
4 מנות אטריות אודון יבשות, מבושלות לפי הוראות היצרן
1 יחידה בוקצ'וי, חלוט במים רותחים
4 כפיות מחית צ'ילי מסוג טובנג'אן
כפית שמן שומשום
4 כפות פטריות נמקו משומרות
גבעול בצל ירוק, פרוס דק

אופן ההכנה:

1. מביאים לרתיחה את ציר הבקר. מכניסים את הבשר ומבשלים כ-5 דקות (הבשר צריך להיות מוכן במידת עשייה מדיום).

2. מניחים בקערות הגשה את האטריות והבוקצ'וי ויוצקים את הציר הרותח עם הבשר.

3. מפזרים מעל את מחית הצ'ילי, מעט שמן שומשום, פטריות נמקו ובצל ירוק. מגישים מיד.

מרק ראמן, אובן קובן (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
אז ככה מכינים ראמן אמיתי. חיכינו למתכון הזה | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

מרק טן טן ראמן

המרכיבים:

למרק (4 מנות):
1 ליטר ציר עוף
400 גרם בשר חזיר טחון גס (צוואר, כתף)
2 כפות מחית צ'ילי מסוג טובנג'אן
כף שמן שומשום
2 כפות רוטב סויה
כף סוכר חום
כף שומשום
כפית מלח
כפית שום כתוש
כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
4 יחידות פטריות שיטאקי מבושלות, חתוכות לרצועות דקות

להרכבה:
4 מנות אטריות ראמן, מבושלות לפי הוראות היצרן
4 ביצים חצי רכות
1/2 כוס כרוב קצוץ לשערות דקות
גבעול בצל ירוק, פרוס דק

אופן ההכנה:

1. מביאים לרתיחה את ציר העוף. מוסיפים את הבשר ומבשלים על אש בינונית עד שהוא מוכן, כ-15 דקות.

2. מוסיפים את יתר מרכיבי המרק ומתקנים במידת הצורך את המתיקות והמליחות (בעזרת סוכר ומלח).

3. מניחים את האטריות בקערות הגשה. מוסיפים את המרק עם הבשר, מקשטים עם ביצה רכה פרוסה לשני חצאים, חופן כרוב חתוך ובצל ירוק.

אובן קובן, הארבעה 16, תל אביב. 053-9365722; הברזל 4, תל אביב. 053-9379312.

>> בשבוע שעבר חגגנו כאן על מרקים של זופה