פופקורן בסיסי (צילום: fairy_mi, פיית העוגיות)
פופקורן בסיסי. זהירות לא לשרוף את הסיר | צילום: fairy_mi, פיית העוגיות

פופקורן: מתכון בסיסי

החומרים (ל-8 כוסות גדולות של פופקורן):
מעט שמן
1/2 כוס גרעיני פופקורן

כלים:
סיר גדול אחד, עם מכסה

אופן ההכנה:

1. יוצקים שמן על תחתית הסיר.

2. שופכים את גרעיני הפופקורן על התחתית בשכבה דקה.

3. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית במשך כ-5 דקות. זהירות לא לשרוף!

פופקורן במייפל ובקינמון (צילום: fairy_mi, פיית העוגיות)
פופקורן במייפל וקינמון. דביק ומתוק | צילום: fairy_mi, פיית העוגיות

פופקורן במייפל ובקינמון 

החומרים:
2 כוסות פופקורן מוכן
30 גרם חמאה
1/2 כוס סירופ מייפל אמיתי
קורט מלח
1 כפית שטוחה קינמון טחון 

אופן ההכנה:

1. מרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה ומפזרים בתוכה את הפופקורן.

2. בסיר קטן בעל תחתית כבדה ממיסים את החמאה.

3. מוסיפים סירופ מייפל וקורט מלח ומביאים לרתיחה.

4. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל תוך כדי בעבוע מבלי לערבב במשך רבע שעה, עד שהתערובת מקבלת צבע קרמלי.

5. מסירים מהאש ובוחשים פנימה את הקינמון.

6. יוצקים את הסירופ על גבי הפופקורן ומערבבים במהרה כך שהוא מצופה מכל הצדדים.

7. מניחים להצטנן לחלוטין, ומפרידים את הפופקורן לחתיכות.

* טעים יותר לאכול יום למחרת.

כדורי פופקורן ורודים במרשמלו ובשוקולד לבן (צילום: fairy_mi, פיית העוגיות)
כדורי פופקורן ורודים במרשמלו ובשוקולד לבן. לאכול באותו היום | צילום: fairy_mi, פיית העוגיות

כדורי פופקורן ורודים במרשמלו ובשוקולד לבן

החומרים:
2 כוסות פופקורן מוכן
20 גרם חמאה
100 גרם מרשמלו בצבע לפי בחירתכם (רצוי צבע אחיד)
50 גרם שוקולד לבן, בקוביות
4 כפות שקדים פרוסים, קצוצים
קורט מלח

אופן ההכנה:

1. מרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה ומפזרים בתוכה את הפופקורן.

2. בסיר קטן בעל תחתית כבדה ממיסים את החמאה.

3. מוסיפים את המרשמלו ואת השוקולד הלבן ומבשלים עד שהם נמסים ומתקבלת תערובת חלקה.

4. מסירים מהאש ובוחשים פנימה את השקדים ואת המלח.

5. יוצקים את התערובת על גבי הפופקורן ומערבבים במהרה כך שהוא מצופה מכל הצדדים. מניחים להצטנן מעט ויוצרים מן התערובת כדורים קטנים.

* בניגוד לכל המתכונים האחרים הרשומים לעיל, את הפופקורן הזה יש לאכול רק באותו היום, למחרת הוא מאבד מפריכותו ומקסמו.

פופקורן בשוקולד-תפוז (צילום: fairy_mi, פיית העוגיות)
פופקורן בשוקולד-תפוז. לחובבי השילוב | צילום: fairy_mi, פיית העוגיות

פופקורן בשוקולד-תפוז

החומרים:
2 כוסות פופקורן מוכן
60 גרם חמאה
60 גרם סוכר
30 גרם קקאו
קורט מלח
1 כפית קליפת תפוז מגוררת

אופן ההכנה:

1. מרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה ומפזרים בתוכה את הפופקורן.

2. בסיר קטן בעל תחתית כבדה ממיסים את החמאה.

3. מוסיפים את הסוכר ומבשלים עד שהוא נמס לחלוטין.

4. מוסיפים את הקקאו ואת המלח, מערבבים ומסירים מהאש.

5. בוחשים פנימה את קליפת התפוז המגוררת.

6. יוצקים את הסירופ על גבי הפופקורן ומערבבים במהרה כך שהוא מצופה מכל הצדדים.

7. מניחים להצטנן לחלוטין, ומפרידים את הפופקורן לחתיכות.

* טעים יותר לאכול יום למחרת.

פופקורן בקרמל ובקוקוס קלוי (צילום: fairy_mi, פיית העוגיות)
פופקורן בקרמל ובקוקוס קלוי. שילוב שעובד מצוין | צילום: fairy_mi, פיית העוגיות

פופקורן בקרמל ובקוקוס קלוי

החומרים:
2 כוסות פופקורן מוכן
6 כפות קוקוס קלוי או פתיתי קוקוס רגילים
30 גרם חמאה
100 גרם סוכר חום כהה
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1. מרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה ומפזרים בתוכה את הפופקורן ואת הקוקוס.

2. מחממים תנור לחום נמוך של 140 מעלות.

3. בסיר קטן בעל תחתית כבדה ממיסים את החמאה.

4. מוסיפים את הסוכר ומבשלים עד שהוא נמס לחלוטין.

5. מבשלים על להבה גבוהה תוך בעבוע במשך 5 דקות עד שהתערובת מקבלת צבע קרמלי.

6. מסירים מהאש ובוחשים פנימה את תמצית הווניל.

7. יוצקים את הסירופ על גבי הפופקורן והקוקוס ומערבבים במהרה כך שהוא מצופה מכל הצדדים.

8. אופים במשך 40 דקות. ערבבו מדי פעם עד שהפופקורן מתחיל להתייבש.

9. מניחים להצטנן לחלוטין, ומפרידים את הפופקורן לחתיכות.

* טעים יותר לאכול יום למחרת.

בקרו בבלוג של פיית העוגיות

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

שתפו את הפופקורן בטעמים עם החברים

>> פסח 2012: כל המתכונים
>> נפטרים מהלחם - מתכונים פחמימתיים