מכירים את הגבינות האלה שאתם טועמים, מתמוגגים מהטעם ו/או המרקם ולא מצליחים להאמין שיש בהן בסך הכל 5 אחוזי שומן? אז בפעם הבאה שזה קורה לכם, ואתם חושבים שלא יכול להיות, בטוח עובדים עליכם כאן עם אחוזי השומן, דעו שאתם צודקים – ומאוד יכול להיות שבאמת עובדים עליכם. מבאס, אבל נכון.

>> מתכונים לפסח

בימים האחרונים שוק שומרי המשקל בארץ כמרקחה: אחרי שנים של צריכה מסיבית ומהנה, הנה התברר שגבינת העיזים האהובה אדלה, הנמכרת במעדניות וחנויות פרטיות בשלל טעמים, כלל אינה כוללת 5 אחוזי שומן כפי שמוצהר על האריזה אלא משהו שבין פי 5 לפי 6 מזה (25-30 אחוזי שומן, כמו כל גבינת שמנת). הכל התחיל באזרח תמים שהרגיש את אותה הרגשה שתיארנו לכם בהתחלה – שלא יכול להיות שמדובר בגבינה 5 אחוז, זה פשוט טעים מדי – והחליט לשלוח אותה למעבדה, כפי שנחשף בתוכניות הבוקר של אורלי וגיא בערוץ עשר. אותה בדיקה התגלגלה בינתיים לתביעה ייצוגית של משרד ורצהיזר ושות' על סך יותר מ-50 מיליון שקלים.

סוגיית אחוזי שומן שבאדלה עלתה לכותרות כבר לפני שנתיים, אז החלו להתעורר חשדות על טעמה המשובח מדי, ומאז נערכו ניסיונות חוזרים ונשנים ליצור קשר עם היצרנים, אך ללא הצלחה. לאחרונה התערב גם משרד הבריאות בסיפור, ולאחר שערך ביקורת פתע בעסק – שנוסף לכל, התגלה שפועל ללא רשיון מתאים – הוציא צו איסור מכירה של המוצר.

לפחות לפי מה שאנחנו ראינו, נכון לעכשיו הגבינה ממשיכה להימכר באין מפריע. שמחנו לגלות בחנות בשם "הכפרייה", שתלתה שלט שלפיו המקום מפסיק למכור את גבינת אדלה עד שיקבל את כל האישורים הנדרשים ממשרד הבריאות. ראיתם עוד מקומות כאלה? ספרו לנו, זה ישמח אותנו מאוד. כי כרגע אנחנו מרגישים שלא רק היצרנים של הגבינה מצפצפים עלינו, אלא גם רשויות האכיפה.