כללי הנימוס והאכילה היפניים הנוקשים מצווים על הסועד להשתמש בקמצנות בסויה כאשר הוא אוכל סושי. לא תמצאו אף יפני שמטביע את האורז בצלוחית סויה - שם רק טובלים בעדינות את הצד של הדג ברוטב המלוח. אצלנו בארץ (וגם בשאר העולם) זה לא ממש עובד ככה, ואנחנו נוטים להספיג את האורז בכמויות מסחריות של סויה. מי שלא מספיק מיומן בהפיכת הניגירי וטבילתו בסויה מבלי שהדג ייפול, או מי שסתם רוצה למתן את צריכת הנתרן שלו - יכול להשתמש בהמצאה המגניבה שנתקלנו בה ברשת: ספריי סויה. 

ספריי סויה (צילום: RocketNews24)
שפיץ שפרץ! | צילום: RocketNews24

>> בואו תגידו לנו היי בפייסבוק

חברת סויה יפנית בשם Fukuma המציאה בקבוק תרסיס המשפריץ במתינות סויה על סושי (או על כל דבר אחר) בשביל תוספת טעם מלוחה ועדינה. ולא רק זה, התרסיס שלהם עוזר למניעת בזבוז הרוטב, כי בואו נודה בזה - אף אחד לא משתמש שוב בשאריות הסויה שבצלוחית אחרי שהסושי נגמר. 

בינתיים אפשר למצוא את הספריי רק ביפן, אבל שום דבר לא מונע מכם למלא בקבוק תרסיס קטן ונקי בסויה, ולהשפריץ כאוות נפשכם.

(מקור)

>> קישואים ממולאים ברוגול ברוטב יוגורט
>> נודלס ירקות ורצועות עוף מוקפצות