מדליק: המכשיר שירסס לכם סויה על הסושי
הנה המצאה יפנית דווקא לא כזאת משוגעת: במקום להטביע את רול הסושי ברוטב סויה פשוט תרססו אותו עם סויה בתרסיס. שפריץ אחד קטן ויש לכם נגיעה של תוספת טעם מלוחה

כללי הנימוס והאכילה היפניים הנוקשים מצווים על הסועד להשתמש בקמצנות בסויה כאשר הוא אוכל סושי. לא תמצאו אף יפני שמטביע את האורז בצלוחית סויה - שם רק טובלים בעדינות את הצד של הדג ברוטב המלוח. אצלנו בארץ (וגם בשאר העולם) זה לא ממש עובד ככה, ואנחנו נוטים להספיג את האורז בכמויות מסחריות של סויה. מי שלא מספיק מיומן בהפיכת הניגירי וטבילתו בסויה מבלי שהדג ייפול, או מי שסתם רוצה למתן את צריכת הנתרן שלו - יכול להשתמש בהמצאה המגניבה שנתקלנו בה ברשת: ספריי סויה.

חברת סויה יפנית בשםFukumaהמציאה בקבוק תרסיס המשפריץ במתינות סויה על סושי (או על כל דבר אחר) בשביל תוספת טעם מלוחה ועדינה. ולא רק זה, התרסיס שלהם עוזר למניעת בזבוז הרוטב, כי בואו נודה בזה - אף אחד לא משתמש שוב בשאריות הסויה שבצלוחית אחרי שהסושי נגמר.
בינתיים אפשר למצוא את הספריי רק ביפן, אבל שום דבר לא מונע מכם למלא בקבוק תרסיס קטן ונקי בסויה, ולהשפריץ כאוות נפשכם.
(מקור)