אין ספק שפנקייקס הם היסוד לארוחת הבוקר הכי מפנקת שיש. את המתכון הזה המצאתי לפני 5 שנים כשהוצאתי את הספר הראשון שלי, וממש לא מזמן החלטתי לשדרג אותו כדי שיהיה אפילו עוד יותר טעים. כולם אצלנו טרפו את הגרסה החדשה, כולל מאי הקטנה שלי שהיא צרכנית הפנקייקס המרכזית בבית.

החברים והמטופלים שלי נוהגים להפוך את הארוחה הזאת לארוחה משפחתית שמאפשרת להכניס הרבה מוצרי חלב עתירי סידן לארוחת הערב של הילדים, ולגוון במעט את השעמום הרגיל של חביתה, גבינה, לחם וסלט.

פנקייק דל קלוריות (צילום: אורן שלו, אוכל טוב)
פנקייקס דלי קלוריות, בלי להתפשר על הטעם (סטיילינג: נעמה רן) | צילום: אורן שלו, אוכל טוב

במתכון רגיל של 4 פנקייקס תקבלו כמעט 1000 קלוריות ואף יותר, אם תעיזו למרוח משהו מעליהם. במתכון שלי שמתאים ל-2 מנות גדולות או 4 מנות קטנות, יש פחות מ-490 קלוריות. והנה המספרים (הכמויות הן לשתי מנות): גביע קוטג׳ 5% - 232 קלוריות, גביע ריקוטה 5% - 262 קלוריות, 2 ביצים -166 קלוריות, 2 כפות סוכר - 106 קלוריות, כף סילאן - 70 קלוריות ו-1/4 כוס קמח - 125 קלוריות. סה״כ למנה אחת - 480 קלוריות.

המרכיבים (ל-2 מנות):
גביע קוטג׳ 5%
גביע ריקוטה 5%
2 ביצים
2 כפות סוכר
כף סילאן
1/4 כוס קמח
תרסיס שמן קנולה
תותים לקישוט

אופן ההכנה:

מערבבים היטב בקערה את כל החומרים (חוץ מהשמן והתותים) לבלילה אחידה, ונותנים לה לעמוד רבע שעה.

2. מרססים מחבת טפלון טובה או מחבת שקעים מיוחדת במעט תרסיס שמן. מניחים כף גדושה של בלילה לכל פנקייק ויוצרים צורה עגולה בעזרת הכף.

3. ברגע שנוצרות בועות והצדדים מתחילים להשחים מעט הופכים בזהירות.

4. מחלקים ל-2 מנות ומגישים עם מעט תותים חתוכים.

הגר שפר היא ד"ר לנטורופתיה ומומחית לתזונה ודיאטה
www.eatgood.co.il

שתפו את הפנקייקס דלי הקלוריות עם החברים

>> בפעם הקודמת הכנו פיצה טורטייה
>> קינוח מאוד לא דיאטטי: עוגת שוקולד