אני דוגלת בבישול חסכוני בזמן ובריא. על חמין קשה להכיל את ההגדרה הזו, אבל למרות זאת, הצלחתי למצוא כמה טיפים וקיצורי דרך שאתן לכם בסוף המתכון. סה"כ - 300 קלוריות למה בלי ביצה, 390 עם ביצה.

חמין צמחוני (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
חמין - גם דל קלוריות, גם צמחוני | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל



המרכיבים (ל-5 מנות):
1/2 כוס חומוס יבש
1/2 כוס שעועית לבנה יבשה
1/2 כוס שעועית שחורה יבשה
בצל גדול
שורש סלרי
גזר גדול
קולורבי
1/2 דלורית
תפוח אדמה גדול
1/2 כוס גריסים יבשים
3 שיני שום
5 שזיפים מיובשים
רסק עגבניות
כף פפריקה מתוקה
מלח
פלפל שחור
2-3 כוסות מים
5 ביצים

אופן ההכנה:

1. משרים את הקטניות (החומוס והשעועית) בכלי עם מים למשך כל הלילה.

2. מרתיחים את הקטניות המושרות בסיר עם מים, ומבשלים במשך חצי שעה. מסננים. 

3. בינתיים, קולפים את הבצל, שורש הסלרי, הגזר, הקולורבי, הדלורית ותפוח האדמה, וחותכים אותם לקוביות גדולות.

4. בסיר גדול נפרד (שניתן להכניס לתנור) יוצקים כף שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה.

5. מוסיפים לסיר את יתר הירקות החתוכים, ומאדים כ-10 דקות על אש בינונית.

6. מוסיפים את הקטניות המסוננות, גריסים, שום, שזיפים מיובשים, רסק עגבניות, פפריקה, מלח, פלפל ו-2-3 כוסות מים.

7. מסדרים בסיר גם את חמש הביצים.

8. מביאים את התבשיל לרתיחה ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 100 למשך כ-3-4 שעות. מדי פעם פותחים את הסיר, בודקים שיש מספיק נוזלים ומזלפים מהנוזלים על השכבה העליונה כדי שלא תתייבש.


טיפים לחסכון בזמן:
1. ניתן להשרות כמות גדולה יותר של קטניות ולהקפיא במנות. כך חוסכים את שלב ההשרייה לילה לפני.

2. שימוש בסיר לחץ מקצר משמעותית את זמן הבישול. את הקטניות מבשלים בישול מקדים של 15-20 דקות לריכוך (שלב 2), ועוד 20 דקות אחרי הוספת יתר המרכיבים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

נטע בירן היא דיאטנית במועדון הולמס פלייס גבעתיים 

>> גאדג'טים מגניבים לאפייה
>> בתנור של אביבה: לחמניות עם שום והריסה