מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

חמין דל קלוריות

רוצים לעבור את השבת הגשומה עם חמין טוב אבל בלי קלוריות מיותרות? קבלו את הגרסה שלנו לחמין דיאטטי - צמחוני, מלא בירקות וקטניות. כל זה בפחות מ-400 קלוריות, כולל הביצה

נטע בירן
mako אוכל
פורסם:
חמין צמחוני
חמין צמחוני|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
הקישור הועתק

אני דוגלת בבישול חסכוני בזמן ובריא. עלחמיןקשה להכיל את ההגדרה הזו, אבל למרות זאת, הצלחתי למצוא כמה טיפים וקיצורי דרך שאתן לכם בסוף המתכון. סה"כ - 300 קלוריות למה בלי ביצה, 390 עם ביצה.

חמין צמחוני
חמין - גם דל קלוריות, גם צמחוני|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל



המרכיבים (ל-5 מנות):
1/2 כוס חומוס יבש
1/2 כוסשעועיתלבנה יבשה
1/2 כוס שעועית שחורה יבשה
בצל גדול
שורש סלרי
גזר גדול
קולורבי
1/2דלורית
תפוח אדמה גדול
1/2 כוסגריסיםיבשים
3 שיני שום
5 שזיפים מיובשים
רסק עגבניות
כף פפריקה מתוקה
מלח
פלפל שחור
2-3 כוסות מים
5 ביצים

אופן ההכנה:

1. משרים את הקטניות (החומוס והשעועית) בכלי עם מים למשך כל הלילה.

2. מרתיחים את הקטניות המושרות בסיר עם מים, ומבשלים במשך חצי שעה. מסננים.

3. בינתיים, קולפים את הבצל, שורש הסלרי, הגזר, הקולורבי, הדלורית ותפוח האדמה, וחותכים אותם לקוביות גדולות.

4. בסיר גדול נפרד (שניתן להכניס לתנור) יוצקים כף שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה.

5. מוסיפים לסיר את יתר הירקות החתוכים, ומאדים כ-10 דקות על אש בינונית.

6. מוסיפים את הקטניות המסוננות, גריסים, שום, שזיפים מיובשים, רסק עגבניות, פפריקה, מלח, פלפל ו-2-3 כוסות מים.

7. מסדרים בסיר גם את חמש הביצים.

8. מביאים את התבשיל לרתיחה ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 100 למשך כ-3-4 שעות. מדי פעם פותחים את הסיר, בודקים שיש מספיק נוזלים ומזלפים מהנוזלים על השכבה העליונה כדי שלא תתייבש.


טיפים לחסכון בזמן:
1. ניתן להשרות כמות גדולה יותר של קטניות ולהקפיא במנות. כך חוסכים את שלב ההשרייה לילה לפני.

2. שימוש בסיר לחץ מקצר משמעותית את זמן הבישול. את הקטניות מבשלים בישול מקדים של 15-20 דקות לריכוך (שלב 2), ועוד 20 דקות אחרי הוספת יתר המרכיבים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

נטע בירן היא דיאטנית במועדוןהולמס פלייסגבעתיים

מצאתם טעות לשון?